Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Justified dostane nástupce


ikona
Spooner
fxjustifiedtimothy olyphant
Svět parádního seriálu s výtečným Timothy Olyphantem ještě neřekl poslední slovo! 

Seriál Justified aka Strážce pořádku možná nepatří mezi nejzásadnější seriály uplynulé dekády, rozhodně se však počítá mezi televizní kousky, jež mi přirostly nejvíce k srdci. Případy drsného, a tak trochu oldschool U. S. Marshalla Raylana Givense v labužnickém podání Timothy Olyphanta se totiž mohly chlubit výtečnou atmosférou typického amerického zapadákova s příchutí moderního westernu, skvěle napsanými charaktery či dějovými linkami. Prostě to byla správná chlapácká podívaná, u níž stačilo, aby se spolu v záběru sešel Olyphant se stejně geniálním Waltonem Gogginsem, a vrněl jsem blahem. Seriál ze stáje kabelovky FX skončil už před několika lety. Jenže jak se zdá, možná nám tahle značka neřekla ještě definitivní sbohem.

Ne, Justified se naštěstí nedočká rebootu, jak bývá zvykem, ale mohl by vyfasovat hodně stylového nástupce. Na zmiňované stanici se totiž začíná pracovat na další seriálové adaptaci od známého spisovatele Elmora Leonarda, tentokrát by šlo o knihu City Primeval: High Noon in Detroit. Seriál nás zavede do Detroitu, kde budeme sledovat detektiva Raymonda Cruze, jenž se snaží, aby nebezpečný vrah neunikl podruhé spravedlnosti. Právě podle Leonardových příběhů, zejména podle předlohy Fire in the Hole, vzniklo Justified. Jenže tím spojitost se seriálovou peckou nekončí. 

Projekt si totiž bere na starosti v podstatě stejný tvůrčí a producentský tým v čele s showrunnerem Grahamem Yostem. A aby těch dobrý zpráv nebylo málo, začíná se šuškat i o návratu samotného Timothy Olyphanta do role Raylana Givense. Tato postava se sice zrovna v románu City Primeval nevyskytuje, tvůrci ovšem chtějí tyto dvě série nejspíš propojit a charismatický herec už údajně o svém návratu jedná. Projekt je ale stále v rané fázi, může to tedy ještě dopadnout všelijak a spekulace se mohou snadno vyvrátit. I tak mi však dělá novinka solidní radost a další projekt od tohoto tvůrčího týmu a spisovatele si rozhodně nenechám ujít.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace