Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Neil Gaiman dostane další adaptaci


ikona
Sam.Vimes
adaptaceamazonamerican godsameričtí bohovéanansianansi boysanansiho chlapcifantasycharlie nancyneil gaiman
Autora Dobrých znamení, Amerických bohů nebo Sandmana čeká adaptace další knihy. 

Spisovatel Neil Gaiman poslední roky dohlíží na tolik adaptací svých děl, až mu už skoro nezbývá čas na psaní (a fanoušci už dlouho vyhlížejí oznámená pokračování Nikdykde a Amerických bohů, mimo jiné…). I když pokud ty adaptace pak dopadají tak dobře jako Dobrá znamení, asi je to docela fér obchod. Oznámenou novinku jsou každopádně Anansiho chlapci (Anansi Boys). Jejich hlavní hrdinou je Charlie Nancy, mladý muž, který žil vcelku obyčejný život až do smrti svého odcizeného otce. O němž nyní Charlie zjišťuje, že ve skutečnosti byl Anansi, africký pavoučí bůh klamu a příběhů. Navíc se na scéně objevuje Spider – bratr, o jehož existenci Charlie neměl tušení, a který mu zajistí mnohem zajímavější, ale taky mnohem nebezpečnější život.


Anansiho chlapce připravuje Amazon, který byl velmi spokojen, až překvapen, pozitivním ohlasem i diváckými čísly u Dobrých znamení. Půjde o šestidílnou minisérii. Sám Gaiman napíše scénáře k první a poslední epizodě a částečně se ujme role showrunnera, kterou s ním bude sdílet Douglas Mackinnon (Sherlock, Dobrá znamení). Jako scenárista i producent se na seriálu podílí i herec a spisovatel Lenny Henry, s konverzace s nímž kdysi vzešel Gaimanův původní nápad na knihu. Natáčet se bude letos na podzim ve Skotsku, stejně jako pokračování Dobrých znamení. Obsazení by se mělo začít oznamovat již brzy.

Pan Nancy alias Anansi vystupuje i v Amerických bozích (v seriálu ho hrál Orlando Jones, než se po druhé řadě rozešel s tvůrci ve zlém). Anansiho chlapci však nejsou jejich pokračováním ani spin-offem. Technicky vzato jsou Američtí bohové prequelem tehdy dosud nenapsaného námětu na knihy, z něhož si vypůjčili postavu. Doufám, že jste rádi že to víte, a nyní můžete na večírcích poučovat své přátele. Americké bohy letos na jaře Starz zrušila po třech řadách, aniž by se dokončil příběh románu. Gaiman i herci hned začali řešit dokončení v podobě několika málo epizod či televizního filmu, od té doby se však nic nového neoznámilo.

 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace