Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sitcomový výběr: HIMYM, Community a čerstvá Modern Family


ikona
mcb
Proč se Troy a Abed dívají na Bladea? Jaké erotické sny má Lily? Jak dopadly volby v Modern Family? A proč se hrabou Max a Caroline v popelnici? 

Sitcomový výběr je nová rubrika, se kterou byste se měli na TV Zone setkávat každou středu. Pokusíme se vám v ní přiblížit to nejdůležitější, co se během uplynulého týdne stalo v nejsledovanějších amerických sitcomech – tedy jestli se už konečně našla matka, jaké problémy řeší čtveřice geeků, co se aktuálně děje na Greendale, co se děje v rodině Pritchettových nebo kolik dolarů vydělala Max a Caroline pro svůj obchod s koláčky. Zkrátka informace, bez kterých se každý týden neobejdete.

Vážnější seriály řešíme ve víkendové Seriálové náloži

Community S03E15 – Origins of Vampire Mythology

Po parodickém nášupu z minulého týdne tady máme další vystřízlivění. Studijní skupina z Greendale si opět vystřihla jednu ze slabších epizod, kde byste odkazy a památné hlášky hledali marně. Teda pokud za odkaz nepočítáte sledování prvního Bladea. Děj se tentokrát točí okolo záhadného muže se jménem stejným jako slavný upírobijec (k tomu odkazuje i název epizody), který do města přijede s cirkusem. Postavy jsou rozděleny do dvou prostředí – zatímco se Abed, Troy a Annie snaží udržet Brittu co nejdál od své bývalé varietní lásky, Jeff a Shirley se snaží odhalit tajemství Bladeova okouzlujícího úspěchu. Moc vtipných momentů však nenabízejí, tak musíme sledovat další kolotoč divných dialogů a lehce trapných scének, které hodláme studijní skupině pro pár jejich geniálních dílů odpustit. Jediné vytrhnutí z konceptu je poměrně vtipné „přátelství“ Pierce a Changa podbarvené sladkým popíkovým songem. A mimo to, strašně mě zajímá, co vypadne z podzápletky s děkanem Laybournem a katedrou opravy ventilací.

Jak jsem poznal vaši matku S07E21 – Now We’re Even

HIMYM se pomalu blíží do finále, což znamená, že tvůrci ředí zápletku, aby pak v posledním díle mohli přijít s dalším „mateřským“ vodítkem. Nová epizoda je tak klasickou směsí situační komiky, nedotažených vtípků a hřejivých ponaučení na závěr. Ted se právě přistěhoval do nového bytu a snaží si užít nově nabyté svobody (což je znázorněno typickou montáží záběrů, kdy chodí nahý po bytě a pojídá kuřecí stehýnka), aby si pak na konci uvědomil, že být sám, není zrovna dobré. Z letargie nicnedělání se ho snaží vytrhnout Barney, který se pokouší zaplnit časovou mezeru, v niž jeho milá striptérka obšťastňuje pány v nočním podniku, vymýšlením nejroztodivnějších druhů legendárních zážitků. Dočkáme se tak i mexické kapely a koně uvnitř MacLaren’s – což není ani zdaleka to nejdivnější. V další zápletce Lily zahýbá Marshallovi ve snech a Robin řeší problémy s tím, že jí nikdo nepozná, i když její obří billboard bije všem do očí – jeden let helikoptérou ale všechna dilemata vyřeší a minipříběhy postav se rázem uzavřou. I když je humor spíše prvoplánový (Barneyho zmiňování slova „striptérka“ nebo ohlašování „legendárních“ zážitků), u pojídání úterní večeře díl jistě nikoho neurazí. A možná i jednou rozesměje u hlášky s Inception.

2 Broke Girls S01E21 – And the Messy Purse Smackdown

Opět žádná sláva, ale holky se tentokrát alespoň snažily. Epizoda se točí okolo daňového přiznání, které duo slíbí, že odevzdá za Earla na poště. To skýtá jedinečnou možnost pro Max, která se po celý život podobnému nepotřebnému úkonu úspěšně vyhýbala, a pro Caroline, jež má zase možnost vyniknout jako geniální organizátorka a „hloupá“ blondýná v jednom. Několik vtípků se obzvláště povedlo, většina z nich pochází hlavně z dialogů z kontejneru („I will literally be white trash“ pobaví), kde holky hledají ztracenou peněženku a nestihnou se ještě obhazovat shnilými nudlemi a odpadky. Poslední díl také ukázal vážné nedostatky – čili upozadění vtipných vedlejších postav na bezvýznamnou druhou kolej – Han, Earl a Oleg dostanou teď tak dvě tři věty za díl a to je vše. Zamrzí, že tvůrci dávají mnohem více prostoru otravné Sophii (jejíž potlesk při jejím nástupu je nejspíš způsoben nově nabytou popularitou díky Prcičkám) před jinými. Kde se například poděla ta bohatá panička, které Max hlídala Brada a Angelinu? Mnohem zásadnější otázka ale zní, kolik dílů bude seriál mít, když mají holky na kontě teprve 675 dolarů z dvou set tisíc. Recyklovat se nedá do nekonečna.

Taková moderní rodinka S03E19 – Election Day

Rodinka Pritchettových se po pauze opět vrací na televizní obrazovky a potkáváme se s ní v hodně důležitý den. Nastává totiž den voleb do místního zastupitelstva a Claire se snaží ještě na poslední chvíli dostat voliče na svoji stranu. V tom jí samozřejmě pomáhá celá její povedená famílie. Ovšem jak už to tak u našich starých známých bývá, tak se vše nepovede úplně podle plánu. A to se dá říct jak o moderní rodince, tak o jejich tvůrcích, protože tato epizoda se úplně minula účinkem. Scénáristé vůbec nevyužili potenciál zápletky okolo voleb a vtipných situací či humoru si tentokrát moc neužijeme. Místo toho zde uvidíme rádoby veselé scény s vypadlým zubem, pokřikováním z auta a pubertálně se chovajícím Jayem. A to je na tenhle seriál sakra málo. Nezachrání to ani klasické závěrečné shledání celé rodinky. Jedna ze slabších epizod. (Spooner)

Od návratu Takové moderní rodinky jsme čekali víc, přišla ale jen s průměrným dílem. Ani ostatní seriály se moc nevytáhly a nejzábavnější nakonec byla nová epizoda HIMYM. I tam ale známe spoustu lepších.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace