Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Reality Show: Finále Trosečníka a dvojitá mořská nemoc


ikona
Anarvin
reality show
Kdo vyhrál v Trosečníkovi? Jak zavolat záchranku uprostřed moře? Kolik milionů stojí roztrhané sítě a jak vypadá velrybí hrob?  

Souhrny ze zahraničních reality show na TV Zone najdete každý čtvrtek.

Kdo přežije S24E14

Finále 24. sezóny Survivora se odehrálo celkem podle očekávání. V jeho začátku se ještě chvíli vyselo ve vzduchu, jestli Kim půjde do finále s Alicií a Christinou (lehčí soupeři) nebo s Chelsea a Sabrinou (blízké spojenkyně, se kterými si slíbila věrnost), ale to byl asi poslední otazník, který se nad rozuzlením téhle řady vznášel. Kim suverénně vyhrála obě soutěže o imunitu, a tak ani nemusela použít svou imunitu tajnou. A nakonec se rozhodla, že buď bude porota zahořklá a dá jí to sežrat tak nebo tak, anebo dokáže vyhrát s kýmkoliv, pročež s sebou do finále vzala kamarádky Chelsea a Sabrinu.

Na závěrečné kmenové radě jsme překvapivě zaznamenali jenom minimum uraženosti a naschválů, a tak Kim suverénně zvítězila. Proti ní hlasoval pouze Troyzan, stále přesvědčený o své jedinečnosti, a Leif, kterého Troyzan pravděpodobně zmanipuloval. Všichni ostatní hlasovali s rozumem a po zásluze věnovali svůj hlas jednoznačně nejsilnější hráčce „Jednoho světa“. Podobně jako Boston Rob před rokem dokázala Kim letos všechny přesvědčit, že je na jejich straně, v každém vyvolala dojem, že se jí může se vším svěřovat, čímž dosáhla neomezeného přístupu ke všem klíčovým informacím a jakoukoliv odchylku od jejího plánu mohla včas vyhodnotit a patřičně se jí přizpůsobit. Svůj výkon pak korunovala jedním z nejlepších proslovů na závěrečné kmenové radě v historii.

Její pozitivní přístup a dominantní hra oslovily i diváky, kteří ji v oficiálním hlasování ocenili titulem nejoblíbenějšího soutěžícího sezóny. Po dlouhé době (poprvé od Parvati) jsme tak dostali výraznou ženskou vítězku, jejíž silný vzestup sestřih patřičně zdůrazňoval. Což je na jednu stranu škoda, protože díky tomu ztratila 24. řada moment překvapení, ale na druhou stranu je pochopitelné, že produkce nechtěla opakovat situaci, kdy jí fanoušci loni nadávali za to, že vítězka Sophie byla v sestřizích prakticky neviditelná.

Všeobecně je tak One World poměrně rozpačitou řadou. Na jednu stranu jsme dostali silnou a zaslouženou vítězku, což se stává spíše výjimečně, ale na druhou stranu byla aktuální sezóna značně předvídatelná a nestalo se v ní nic moc opravdu zapamatovatelného. Z twistu, kdy oba týmy strávily úvod soutěže na jedné pláži, se prakticky nic neurodilo, a tak část hry před sloučením kmenů oživovaly hlavně nenávistivé výlevy arogantního Coltona (v závěrečné talk show bylo zajímavé sledovat jeho maminku, jak se za něj stydí) a totální hloupost mužů, kteří dobrovolně (poprvé v historii Survivora) odevzdali imunitu soupeři a odešli na kmenovou radu. Po sloučení pak chvíli rozdmýchával oheň pod kotlem bojovný Troyzan, ale po jeho vyřazení už jsme sledovali pouze ničím nerušenou krasojízdu Kim, občas proloženou Tarzanvými šílenostmi.

Žádné drama, žádné zvraty, nic co bychom si po několika letech pamatovali. Snad jen první finálovou pětku v historii, která byla složena pouze z žen. Přes veškeré výtky ale zůstává faktem, že štáb i po dvaceti čtyřech sezonách pořád dokáže z natočeného materiálu vykřesat solidní, napínavou podívanou, která výrazně převyšuje většinu seriálů se scénářem! Pouze v rámci Survivora se jednalo spíše o jednu z vlažnějších řad, tak snad nám v září Trosečník předvede, že to v něm na stará kolena pořád ještě je. (Anarvin)

Nejsmrtelnější úlovek s08e06

Situace na Beringově moři jde od desíti k pěti. Minulý týden se zdálo, že F/V Northwestern splní svou kvótu předčasně, ovšem díky malým číslům si na návrat domů bude posádka muset ještě počkat. Junior v Saint Paul´s odhalil závažnost poškození motoru, ale zjistil, že oprava by trvala déle, než je ochoten čekat - stála by ho celý zbytek sezóny a vzhledem k blížícímu se uzavření přístavu v důsledku nepříznivého počasí se rozhodl zariskovat a vyrazit na otevřené moře pouze s jedním funkčním motorem. Na Elliota dopadla další vlna stresu způsobená telefonátem vlastníků lodě. Pokud do dvou dnů nesplní stanovený limit, vyšlou majitelé na lov další loď a jeho sezóna by byla ohrožena.

Jonathana Hillstranda ani přes nepřízeň počasí a nevelká čísla neopouští humor a probouzí svou unavenou posádku házením petard a dalších výbušnin. Zatímco zbytek flotily zápasí především s počasím a slabými úlovky, opravdové drama se odehrálo na palubě F/V Wizard. Jeden z greenhornů, Chris, začal pociťovat bodavou bolest v rameně a nemohl hýbat pravou rukou. Bolest se rozšířila, udělalo se mu mdlo, zdvojilo vidění a znecitlivěl mu obličej. Po chvíli přestal vnímat a z neznámých příčin jeho tělo přešlo do stavu podobného epileptickému záchvatu. Vyděšený Keith okamžitě zavolal o pomoc pobřežní stráž... (Jan_G)

Whale Wars: Operation Bluefin & Whale Wars: Viking Shores epizody 1 a 2

Operace Tuňák z roku 2010 představuje speciální epizodu páté řady Lovů velryb, která startuje 1. 6. na Animal Planet. Mapuje jednu z kampaní Sea Shepherd Conservation Society na záchranu tuňáka, který je podle Sea Shepherd na samém prahu vyhynutí. Kapitán Paul Watson, jenž byl v sobotu 12. 5. zatčen v Německu, a pokud bude vydán kostarické vládě, hrozí mu odnětí svobody za srážku s lodí Varadero v průběhu natáčení dokumentu Sharkwater v roce 2002, se se svou mateřskou lodí Steve Irwin vydal do libyjského moře, aby zabránil ilegálnímu výlovu tuňáků. Jejich konfrontace s rybáři je však narušena organizací ICCAT (International Commission for the Conservation of Atlantic Tunas) a Steve Irwin je nucen opustit místo výlovu.

Po skončení lovné sezóny ovšem narazí na skupinu rybářů nelegálně pokračujících v lovu. Po násilné konfrontaci tak Sea Shepherd dosahuje svého, přetrhává rybářské sítě a vypouští veškerý úlovek do volného moře. Vůbec poprvé v historii seriálu se tak dostáváme s kamerou i pod hladinu moře (mimo ilustrační záběry), mezi hejna tuňáků, ale především i dovnitř obřích lovných sítí. Operace Tuňák v podstatě funguje také jako jakási kampaň proti skvěle rozběhnutému seriálu konkurenční stanice National Geographic Cahnnel Wicked Tuna, sledujícího skrovnou skupinu amerických rybářů lovící právě onoho tuňáka.

Viking Shores je pětidílný spin-off, navazující na speciál Bluefin. Paul Watson se po šestadvaceti letech vrací na malebné Faerské ostrovy (kde je na něj vydán zatykač), aby zabránil krveprolití, ke kterému dochází každoročně v několika zátokách. Velryby kulohlavci jsou zde zabíjeny po stovkách. Jejich výlov se na těchto dánských ostrovech stal tradicí a velrybí maso je považováno za tamní lahůdku. V čem je tento spin-off opravdu unikátní, je skutečnost, že nabízí pohled na lov velryb z obou zúčastněných stran. Faerští obyvatelé nejsou natolik konzervativní jako japonští rybáři a nebojí se o svých tradicích a nenávisti k Paulu Watsonovi mluvit otevřeně.

Úžasná je taky konfrontace posádky lodi Brigitte Bardot s obyvateli ostrva, kteří nešetří nadávkami ani výhrůžkami, zatímco Steve Irwin je zadržen ve Skotsku, dokud neuhradí škodu v hodnotě 1 000 000 eur za poškození rybářských sítí v průběhu operace Tuňák. Faerské ostrovy tak vytváří skutečně nepřátelské prostředí. Odhodlání Sea Shepherd ovšem ještě vzroste po nálezu podvodního velrybího hrobu. Po příjezdu Steva Irwina se kapitán Watson vyhnul zatčení a jeho flotila byla anonymně upozorněna na začínající lov. Operace Ferocious Isles začíná... (Jan_G)

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace