Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sitcomový výběr: Finále Community a další hity


ikona
mcb
sitcomový výběr
Zachrání studijní skupina Greendale? Má cenu se dívat na Common Law? A jak se dává výpověď v Takové moderní rodince?  

Sitcomový výběr je rubrika, se kterou byste se měli na TV Zone setkávat každou středu. Pokusíme se vám v ní přiblížit to nejdůležitější, co se během uplynulého týdne stalo v nejsledovanějších amerických sitcomech –  co se aktuálně děje na Greendale, co hýbe rodinou Pritchettových a jak postupuje terapie policistů v Common Law. Zkrátka informace, bez kterých se každý týden neobejdete.

Community S03E20 – Digital Estate Planning

A nejkreativnější sitcom současnosti jde do finále. Nečekejte ale mohutný trojdíl s provázaným dějem, ale spíše tři na sebe nenavazující epizody, u kterých ani zas tak moc nejde poznat, že směřují k závěru série. Rozhodně nejpovedenější byl rovnou první díl, který složil poctu 8bitovým hrám a tak trochu si z nich po vzoru speciálů utáhl. Studijní skupina tentokrát navštíví firmu Hawthorne Enterprises, jelikož byl Pierce vyzván, aby prodiskutoval dědictví po svém zesnulém otci s jeho bývalým společníkem Gilbertem Lawsonem (zde fanoušci Perníkového táty poznají charismatického Giancarla Esposita) – jak jinak než hraním videohry. Postavy se tak přenesou do dvojrozměrného světa nepodobného Mariovi nebo „gameboyovým“ Pokémonům a mohou rozehrát další originální parodii, která převrací klišé skákaček naruby. Přesně jak to máme rádi. Nechybí ani humor – když si Abed najde svou lásku Hildu a zplodí s ní malé otrokářské potomky s krumpáči, jejichž jediným slovním vyjádřením je „cool, cool, cool“, vtipnost a originalita se zase hlásí o slovo. I když tahle epizoda nezapadá nikam do vývojových linií seriálu, rozhodně se řadí mezi ty povedenější. Při vzpomínce na poslední, taktéž originálně pojatý díl Futuramy (vždyť víte který), ale trochu ztrácí. (mcb)

Community S03E21 – The First Chang Dynasty

Studijní skupina se konečně rozhodne rozluštit záhadu s děkanovým dvojníkem a tak se více než po dvou měsících snaží vrátit do školy a svrhnout neúprosnou diktátorskou vládu Changa a jeho dětské armády (taky jste si všimli toho kluka s výbušninami ze Super 8?), která na Greendale zavádí režim podobný tomu, který museli na vlastní kůži zažít v posledním ročníku studenti z Bradavic. Jak ale děkana osvobodit z přísně střeženého sklepního vězení? Jedině dát hlavy dohromady a vytvořit po vzoru Dannyho parťáků promyšlený útěkový plán, který hlavu školy zachrání během oslavy Changových dvacátých pátých (ano, slyšíte dobře) narozenin. A diváci si pochutnávají na další poctě/parodii na heist movies, kde má každý svou specifickou roli v plánu. Troy a Abed jsou jako italští instalatéři, Britta a Jeff jako „chrisangelovští“ kouzelníci, Annie v přestrojení za stráž a Shirley, která v převleku kuchaře jako by z oka vypadla Samuelu L. Jacksonovi. Nemůže samozřejmě chybět ani Pierce v trochu trapném kostýmu jogína, který může (ale nemusí) být součástí plánu. Přes typickou montáž znázorňující flashforwardy z blížící se akce přelévající se do přítomnosti potěší také dokumentární vsuvky (jako na začátku dílu) propagující Changovu vládu nebo další porci velmi ujetého a osobitého humoru Kena Jeonga. Taky se konečně dočkáme Troyova připojení ke katedře opravy vzduchoventilací – pro záchranu studijní skupiny se totiž obětuje a na konci dílu hrdiny opouští. Kam to asi povede? (mcb)

Community S03E22 – Introduction to Finality

Úplné finále však bylo i na Community překvapivě přízemní. Příběhové linie se sice vesměs uzavřely, ale to je spíše zásluhou závěrečné minutové montáže sledující jednotlivé postavy, než celého dílu. V něm se mísilo „soudní“ drama, psychologická linie se zlým Abedem, jenž se nemůže vzpamatovat ze ztráty svého nejlepšího přítele, a poněkud bizarní dění na katedře opravy vzduchoventilací, kam je Troy uvalen poté, co pomohl studijní skupině v minulém díle. Upřímně ani nevím, proč tuto linii tvůrci vůbec zasazovali do příběhu od prvního dílu, když je tam naprosto zbytečná. Cameo Johna Goodmana skončí dříve než začne a následující souboj s opravou klimatizace je dalším správným „wtf“ momentem v seriálu. Soudní přelíčení se nese až na děkanovy vtipné kostýmy v překvapivě sterilním duchu – Jeff si jen na konci uvědomí, kde je jeho místo, a prohraje případ se svým bývalým spolupracovníkem. V úplném závěru dojdou všechny postavy osobních zjištění – Shirley a Piarce si svou náhradu za Subway rozdělí půl na půl, Britta si uvědomí, že do dráhy psycholožky má ještě hodně daleko, a navrátivší Troy s Abedem se rozhodnou zničit „snotorium“ a dospět (i když jen částečně). A vrátí se i jedna postava, kterou jsme považovali za mrtvou. Příslib dalších sezón je však stále veliký – Community by se mělo na obrazovky vrátit v září s třinácti novými díly, ale tentokrát s jednou velkou ztrátou. Seriál totiž opouští jeho duchovní otec Dan Harmon, jehož by měli nahradit nějací scenárističtí nováčci. Uvidíme, zda si svou kvalitu seriál zachová i navzdory této změně. „Six seasons and movie“? To bychom si nechali líbit... (mcb)

Common Law S01E02 – Ride-Along

Buddy dvojka detektivů řeší další případ, hádá se, vtipkuje a chodí na skupinové terapie. Meh. Jak už bylo naznačeno v pilotu, od nového policejního seriálu Common Law jen stěží můžeme očekávat nějakou inovaci či originalitu. Wes a Travis se prostě dostávají k dalšímu vyšetřování, tentokrát je však doprovází psycholožka Emma, která má za úkol je sledovat při jejichž každodenním životě. Případ je další rutinní prácí o unesené manželce, vypraných penězích a pár potyčkách, při nichž se trochu zašaškuje se zbraněmi, a vše se hezky nakonec vyřeší. Samotná terapie opět zabírá jen začátek a konec, 90% procent epizody je opět vyšetřování divákům ukradnutého případu. Jak říkám, ideální seriál, který si pustíte jako kulisu k provozování nějaké užitečnější činnosti. (mcb)

Modern Familly S03E23 - Tableau Vivant

Takže jaké problémy trápí rodinu Pritchettových tentokrát? Phil se musí popasovat se svým osobním problémem a oznámit Mitchellovi výpověď, Claire zase až moc poučuje Cama o výchově dítěte a Glorie taky poprvé na někoho žárlí. A stejně jako posledně, je to i tentokrát hodně zábavné. Některé zápletky sice byly zcela navíc a jsou zde vlastně jenom z důvodu, aby si každá postava odříkala pár hlášek. Jenže u takového Lukea s Mannym to vůbec nefunguje a jejich linie vás moc nerozesměje. Ještě štěstí, že zbylé linie to plně vynahrazují. Největší slávu si tentokrát pro sebe zabírá Phil, jehož neúspěšné snahy dát Mitchellovi padáka jsou opravdu výtečné, stejně jako závěrečné vygradování všech problémů u předvádění oživlého obrazu. Vypadá to tak, že se seriál vrací zpět do formy a už podruhé v řadě nám tvůrci naservírovali výbornou epizodu. Snad jim to vydrží i do finálové epizody. (Spooner)

Velkou radost nám teď udělala Community. Všechny tři epizody, jimiž končila sezóna, stály za to.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace