Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Chicago Fire, Fringe a Homeland


ikona
Spooner
seriálová nálož
Hasiči, agenti a... Fringe. 

S krátkým hodnocením čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Tentokrát tu najdete Homeland, Fringe a Chicago Fire. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

 

Chicago Fire S01E09

Tady se pořád někdo nepřestává snažit. Konečně se naplno ukazuje, že linie s Voightem nebyla jediná, která se v případě klenotu stáje NBC může klidně dějově roztáhnout do několika částí. Epizodní historky jsou z módy! Po zkorumpovaném policistovi si tak scénáristé berou na paškál problémového teenagera aka potenciálního nebezpečného žháře. A Eamonn Walker dostane solidně zatopeno. Na stoprocentní ujištění či odsuzující závěry si ještě nějaký ten díl počkáme - zatím je každopádně fajn sledovat, jak zdatně tvůrci pracují s pravděpodobně dalším nosným příběhovým pilířem celé sezony. A jinak? No klasika! Napětí, strhující výjezdy a neméně poutavé osobní patálie hrdinského ansámblu z oblíbené chicagské stanice... Jo, a zamilovanej Severide! (Davies182)

 

Fringe s05e08

Poslední díl oblíbeného sci-fi seriálu přinesl zásadní zvrat. Po předchozím vývoji totiž hardcore fanoušci začali spřádat ty nejdivočejší teorie o tom, že Peter se stane prvním Observerem, nebo je dokonce samotný September (čímž by vytvořil slušnou časovou smyčku, až by se vrátil do minulosti, zachránil sám sobě život a odstartoval velkou řadu událostí, tak jak je známe), a teprve závěr osmého dílu učinil těmto úvahám přítrž. Peter se totiž díky implantované technologii Pozorovatelů přiblížil nebezpečně blízko hranici, za kterou už bude proměna v plešaté nadlidi nezvratná. Láska k Olivii ho ale donutila překonat chladnou Observerskou logiku a za pět minut dvanáct si Peter čip vyříznul. Dočkali jsme se tak jednoho zdaleka nejemotivnějších momentů posledních dílů a dopředu budou hrdinové postupovat už opět bez nadlidské síly na své straně. I když Walterův magnet je také pořádný macek. Uvidíme, co s ním náš šílený vědátor zamýšlí. (Anarvin)

 

Homeland S02E11

Další předčasné finále od Showtime? Dexter hlavního „padoucha“ nečekaně odpravil již před několika týdny, Homeland se s dopadením mezinárodního teroristy Abu Nazira vypořádává nyní, jeden díl před koncem série – přesněji řečeno jej odstřelí jako nepodstatného poskoka, který se schovává v nějakém skladišti. Zřejmě proto, aby měly průchod další zápletky, jež bude tematizovat další sezóna – nejistá budoucnost Saula, odhalení pravého úkolu Dar Adala a Quinna, odloučení Jessicy a Brodyho, a zároveň jeho velmi intimní sblížení s Carrie. Ještě jeden napínák by nám ale mohlo finále příštího týdne připravit – a to pokus o zavraždění Brodyho, který má pod nátlakem Estese spáchat Quinn. Zda se mu to podaří nebo ne (spíše ne :), to odhalí až dvanáctý díl, který snad nedopadne stejně jako minulý rok (oddálení nevyhnutelného). Tentokrát je to však lepší v tom, jelikož opravdu nevíme, co čekat – nynější epizoda by totiž klidně mohla být i tou poslední ze sezóny a vůbec nic by se nestalo... (mcb)

 

A co sledujete vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace