Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kabelovka Cinemax končí se seriály


ikona
Spooner
bansheecinemaxprotiúderwarrior
Domov Banshee, Protiúderu či Warriora už další akční pecky nenatočí. 

Kabelovka Cinemax nikdy nepatřila mezi velké televizní hráče, jež by chrlila jeden seriál za druhým. Naopak, sesterská stanice HBO si vystačila jen s pár projekty ročně. Ty nám dost často dělaly velkou radost, a to zejména fanouškům akčního žánru. Do stáje Cinemaxu totiž patřilo nejen Soderberghovo ambiciózní lékařské drama The Knick, ale hlavně drsňárny pro pořádné chlapy, tedy akční Protiúder, parádní Banshee, neprávem přehlížená minisérie Quarry a v neposlední řadě i loňský Warrior podle námětu Bruce Lee. Nikdy se nejednalo o žádné velké divácké hity, ale rozhodně šlo hodně výrazné chlapácké kousky, jichž v současnosti mnoho nevzniká. Jenže k těmto skvělým žánrovkám už se další kousek nepřidá. Vedení stanice totiž oznámilo, že nadobro končí se seriálovou výrobou.

 

Zpráva byla zveřejněna během konference chystané streamovací služby HBO Max, což dává ostatně jasně najevo, kam směřují kravaťáci od slavné kabelovky svou pozornost. Do chystané služby se zkrátka bude sypat víc peněz právě i na úkor Cinemaxu, který upřímně vždy v ratinzích dost paběrkoval a i přes řadu povedených kousků se nikdy nedokázal naplno prosadit. Kabelovka tak padne tak trochu za oběť streamovacím válkám, v nichž nechtějí Warneři a HBO nechat nic náhodě. Na seriálovém poli toho ostatně Cinemaxu už příliš nezbylo. 

Protiúder si odbude svou finální řadu příští měsíc, druhá řada Jett s Carlou Gugino byla před pár dny zrušena a otazníky tak zatím visí jen nad druhou sérií Warriora, jehož produkce je v plném proudu. Dá se ovšem očekávat, že i zde oznámí stanice po druhé sezóně nekompromisní konec. Což mě vzhledem ke kvalitám této mlátičky bude hodně mrzet. Stejně tak mě trochu štve celé seriálové zaříznutí Cinemaxu. Možná se nejednalo o nejvýraznějšího hráče na trhu, za těch pár akčních a nekompromisních pecek bych tamním producentům však rád poděkoval.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace