Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálový rok 2020 v kostce


ikona
Redakce
2020bojovníkcrowncurseddámský gambitgangs of londongeniální přítelkyněhis dark materialshuntersjeho temné esencekorunamandaloriannew popenový papežpán tygrůprokletáqueens gambitstar warstémathe boysthe eddythird daytiger kingtoo hot to handletoptřetí denumbrella academywarriorwestworld
Co nás loni nejvíce nadchlo vizuálem či hudbou? Co nás zklamalo, co udivilo a co udělalo dojem? 

A jsme u konce. V uplynulých týdnech jsme vám servírovali naše ohlédnutí za uplynulým rokem 2020, vzpomínali na ty nejlepší seriály, epizody, scény apod. A nyní uděláme v našich topkách onu pomyslnou tečku dalšími „menšími“ kategoriemi, které si však také zaslouží pozornost. Jaké seriály nás nejvíce zklamaly? Kdo měl nejvymakanější vizuál? Co považujeme za největších loňskou událost na televizním/streamovacím poli? To vše se dozvíte v následujících kapitolách, jež vám snad připomenou, že i loňský seriálový rok stál opravdu za to.

 

 

NEJLEPŠÍ SOUNDTRACK

Mandalorian

Nejlepší věc na Mandalorianovi je hudba. Ludwig Göransson se inspiroval westernovými motivy, jeden vychází z hudby typické pro westernové honičky na koních. Mandalorianova hudba je minimalističtější než vrstevnatý a pompézní soundtrack od Williamse, nepracuje s leitmotivy a je mnohem elektroničtější, ale k seriálu se hodí jako jezdec do sedla. (krauset)

  

Geniální přítelkyně

Melancholický klavír, naléhavé smyčce a jedno z nejlepších retro inter. Soundtrack zatížený ryzí emocí a vyzdvihující seriál o úroveň výš. Max Richter složil své nejlepší dílo. (krauset)

Westworld

Po odchodu z westernového parku do okolního světa budoucnosti se musely proměnit i doprovodné melodie. A Ramin Djawadi nezklamal. Z originálních kompozic se mu povedly zejména motivy připomínající Jean-Michela Jarreho, jež určil pro superpočítač Rehoboam. Zároveň Djawadi opět dodal i několik brilantních instrumentálních coverů, mezi nimiž čněly smyčcové Wicked Games. (Sam.Vimes)

Osobní tipy:

Spooner  Normální lidé – Procítěný a dokonale emotivní soundtrack, jenž je v neskutečném souladu s kamerou i vnitřními pocity ústřední utrápené dvojice. Hudba, díky níž se dostáváme pod jejich kůži ještě mnohem hlouběji a intenzivněji.

krauset –  KorunaNe že by čtvrtá řada představila tolik nových motivů, ale soundtrack Koruny je stále pohlcující.

Sam.Vimes – The Eddy – Jazz mnoha příchutí a barev, jak ten klasičtější, tak i popovější nebo modernější s vlivy rapu.

Diego.Dorlan  – The Umbrella Academy – The Umbrella Academy již ve své premiérové řadě měla skvělý soundtrack. Druhá série se rozhodně nenechala zahanbit tou první a servírovala nám jednu pecku za druhou v téměř každém díle.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace