Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dobrá znamení se vrátí!


ikona
Sam.Vimes
amazonaziraphalecrowleydavid tennantdobrá znamenígood omensmichael sheenneil gaimanterry pratchett
Adaptace kultovní fantasy knihy nakonec opravdu dostane pokračování! O čem bude a kdo na něm bude pracovat? 

Amazon objednal druhou řadu Dobrých znamení (Good Omens) o andělovi a démonovi, kteří se společně snažili zastavit apokalypsu. Vrátí se Michael Sheen, David Tennant i Neil Gaiman. Adaptace fantasy románu od Gaimana a Pratchetta byla původně koncipována jako šestidílná minisérie, o možném pokračování se ale průběžně mluvilo již od premiéry před dvěma lety. Byť to většinou vypadalo spíš jen jako spekulace nebo zbožná přání fanoušků. První řada adaptuje celou knihu, druhá bude vyprávět úplně nový příběh.

O knižním pokračování se Gaiman s Pratchettem bavili dokonce ještě dřív, než se na pulty knihkupectví dostal již dopsaný první díl. V hrubých črtách jej i naplánovali a čas od času o něm mluvili, ale během víc než třiceti let od vydání jedničky se k dvojce už nedostali. U plánování seriálu, když byl Terry ještě naživu, mluvil o tom, že v případě úspěchu adaptace by rád zfilmoval i pokračování. A na to teď dojde.

Scénáře píše Neil Gaiman na základě toho, co naplánovali s Pratchettem pro druhou knihu (z těchto materiálů si mimochodem něco půjčil už do první řady, konkrétně ostatní anděly kromě Azirafala). S psaním mu pomáhá herec a komik John Finnemore. O showrunnerské povinnosti se Gaiman podělí s Douglasem Mckinnonem, který se také znovu posadí na režisérskou stoličku. Jedním z producentů bude i Rob Wilkins, Pratchettův blízký spolupracovník a nynější správce jeho odkazu. Pochopitelně se vrací David Tennant a Michael Sheen jako Crowley a Azirafal, další herci a postavy ale zatím potvrzení nejsou.

O zápletce zatím víme jen to, že začne s jedním andělem bez paměti, který bloudí čtvrtí Soho a hledá Azirafalův antikvariát. V druhé řadě se prý dozvíme nejen, co bylo s naším oblíbeným andělem a démonem dál, ale i co bylo předtím. Můžeme se tedy těšit i na další výlety do minulosti, jež v první řadě patřily k vrcholům. Natáčet se bude letos na podzim ve Skotsku, kde se už teď začaly stavět kulisy.

 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace