Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hlas podruhé: Jak bavil? A kdo válel během castingů?


ikona
Radek99
hlas
Michal David, Dara Rollins, Rytmus i Josef Vojtek začínají hledat své favority. Našli jste si nějaké i vy?  

Začneme od konce. Božský Kája Gott na playback elegantně uzavřel druhý díl se „slepými castingy“. A i přes tuhle estrádní malou domů nezničil vcelku pozitivní dojmy z druhého dílu největší talentové show letošní televizní sezóny. Hlas Česko Slovenska rozhodně zatím je po všech Superstar a Talentmaniiích solidním osvěžením, na kterém nejvíc prudí ta nechutně laciná křesla koučů: Snad se při neustálém otáčení nerozpadnou.

I když je česko-slovenské pojetí o poznání strnulejší, skromnější (backstage pořád působí hodně mrtvolně a prázdně) a celkově sušší než zahraniční vzory, každé osvěžení je fajn. A po otravných Pěchotách potěší slyšet víc jak desítku hlasů, u nichž si člověk nechce nalít do uší Savo. Uvidíme, jestli nezačnou slepé castingu nudit dřív, než z nich vzejde základní sestava pro další vyzařování – a hledání hvězd.

Koho jsme poslouchali tentokrát?

Zuzana Mikulcová

Hned na začátek se ukázala v celé kráse deviza (i nástraha) formátu The Voice… a nad rachitickými pohyby a skřehotavou mimikou Zuzany vyhrál HLAS. Dara vzala do týmu další děvčicu, na kdovíjaké tažení soutěží to ale netipuju.

Šance na úspěch v show: 4/10

Viktor Nižník

Trefa do písničky. Hitparádová odrhovačka Bad Day zabírá. Sama o sobě ale nevýrazného performera nespasí. Slabé.

Markéta Poulíčková alias L.B.P

První chytrá producentská vějička, jak stádo anonymních hlasů něčím ozvláštnit, se vztahovala k návštěvě blonďaté slečinky, která se už párkrát tvářila, že je slavná, ale vlastně nikdy úplně neprorazila (vzpomínáte na Eurosong?). Hlas pro ni bude pevným žebříkem nahoru… a pokud z ní Pepa Vojtek neudělá svou další manželku, na stadiony by to dotáhnout mohla. Rytmusovo „Tito pánové mají dohromady sto čtyřicet let“ hláškou večera.

Šance na úspěch v show: 8/10

Michal Kašpar

„Vaření má rád, zpívání miluje.“ Zpívající kuchař (furt lepší než kuchař prodávající lyže) rozhodně zaujal barvou hlasu a vystřihl klasickou barovku Easy, omletou v sedmdesátých letech kapelou Commodores a v 90. letech znovu proslavenou coverem od Faith No More s ležérním Mikem Pattonem. Intonačně to ale moc jisté nebylo, což určitě slyšel i Michal David, který si ho nakonec vybral. Potenciál tu je.

Šance na úspěch v show: 6/10

František Bartoš

Slzičky! Dojemná story o chlapíkovi s dobrým srdcem, jehož nezlomila ani velká životní ztráta, nezabrala. Paradoxně mu ublížila prvoplánová volba písničky – když silák s hlasem Petra Koláře zpívá cajdák Petra Koláře, může to skončit i stíračkou od Michala Davida.

David Bisek

Sebevědomý lebkoun s choreografem si chtěl zkrátit cestu za slávou, jenže i armáda vystyleovaných kamarádů a image můžou být k ničemu, když se do jednoduchých slok derou falešné notičky. Oldschoolové přeborníky to odradilo, Dara s Rytmusem ale zariskovali a šli po světovém feelingu. Dara už slibovala duet, proto bylo jasný, že Rytmusovo tradiční machrování úplně nezabere. Je otázkou, jak rychle se nám „výjimečnost“ téhle subtilní „modelky“ okouká. A jestli bude co po slouchat.

Šance na úspěch v show: 6/10

Nikoleta Spalasová

Další slečně s imponujícím životopisem (zpívat s Deep Purple je cool i když děláte křoví) stačilo na pár sekund rozezvučit svůj zápaďácky znějící hlásek a už měla Rytmuse na vodítku. Pochopitelně, protože z téhle brunetky by šlo vyždímat když ne českou popovou divu, tak alespoň „divenku“. Zvítězila u ní touha být trendovější česká Adele, než tradiční muzikálová výplň. To se cení.

Šance na úspěch v show: 7/10

Imrich Tengeri

Mohlo se zdát, že import z Londýna se slovenskou občankou si šel od prvního kytarového riffu za Pepou Vojtkem. Ale na stadiónové vyřvávačky byl jeho hlas až příliš jemný, a tak se dalo tušit, že skončí spíš u Dary a Rytmuse než u pivního bohatýra z Kabátů. Posun k jinému žánru by mu měl prospět.

Šance na úspěch v show: 5/10

Vladimíra Bauerová

Jazz a šanson v českých talentových show nejede. Víme proč. Tohle byl zářez hodně mimo, které celkem odpovídá image prodavačky z antikvariátu. Zasloužený kaput.

Nándor Polgáry

Rožňavský fantom se pro produkci sice stal objektem zpestřující stínohry, ale svým hlasem projasnil studio hned. Porotci jej sice napínali, což Nándora možná dohnalo k tomu, aby vypalovačku Come Together obdařil dalšími polohami. „Tak mi to teda Nandy“ v sobě rozhodně má něco zajímavějšího než jen beanovské grimasy.

Šance na úspěch v show: 6/10 

Radka Križanová

Děvčica, která by možná v Superstar šla hodně rychle od válu, kvůli své tuctové vizáži, si porozuměla s jazzověji rytmizovaným hitem od Morcheeby Rome wasn´t build in a day. Zaměnitelný projev se zparchantělou artikulací jí ale nedává moc šancí do budoucna. I když má gule.

Šance na úspěch v show: 4/10

Karolína Ruppert

Usedlý zevnějšek jinak pohledné dámy - a bohužel i usedlý zpěv jinak příjemného hlasu. Někdy ani zpívání naslepo nezabírá a křeslo se neotočí. Tahle interpretace pohřebního šlágru od Jany Kirschner neměla vůbec čím zaujmout.

Marek Motalík

Šmrncovní aranžmá oasisácké Wonderwall zpěvákům určitě prospívá, takže i vcelku obyčejný, i když pěkný hlas může zaperlit (kapela vůbec zpěvákům dovolovala vyniknout, v českém televizním kontextu je to příjemná změna). Pepa Votek dostal do týmu popíkáře, který může jen překvapit.

Šance na úspěch v show: 5/10

Veronika Vrublová

I marketingoví partneři se nažrali: Veronika Vrublová neboli divoká karta udělala reklamu zpravodajskému portálu a dodala sebevědomí mladým slečnám s rovnátky… a tím to málem skončilo. Tahle patnáctka má jiskru, rozhodně se může rozhořet ve větší plamínek. Starouš pan Vojtek má na čem makat.

Šance na úspěch v show: 6/10

Ivanna Bagová

Najisto vystřihnutá plačkopíseň If I Were a Boy rozněžnila všechny čtyři kouče. Naoko možná afekt, ve sluchovodech ale špičkový efekt. A další kůň do stáje Michala Davida.

Šance na úspěch v show: 7/10

Obsahově tedy pořád rozhodně zajímavé, televizní nářez se ale pořád ještě nekoná. Pár zajímavých hlasů se ale našlo.

Kdo zaujal nejvíc vás? A jak vás Hlas baví?

---

Jak jste si určitě všimli, tenhle článek nám napsal externista Radek99. Pokud byste ale vy sami měli chuť psát o Hlasu, ozvěte se na bigboy.mn@gmail.com

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace