Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TV Rozstřel: Hlas si vyřval první místo


ikona
imf
sledovanost
Aneb kdo, na co a proč se vlastně v neděli večer na tu televizi kouká 

Ratingový obšťastník k serveru jako TVZone určitě patří. A protože se má začínat na vlastním prahu a malými krůčky, nejdřív nabídneme pravidelné shrnutí tuzemské nedělní nabídky. Kdo sleduje Televizní tipy, ten ví, že i v malém českém rybníčku je většinou z čeho vybírat. Primárně budeme řešit hlavní vysílací čas (prime time) v demografické skupině 15-54 let. To znamená, že se nám do toho nepřimíchají bestsellerové Televizní noviny ani Ordinace v Růžové zahradě. Jen pro srovnání, obojí se pohybuje kolem dvoumilionové hranice. Přiblížit se jen na dostřel takovým číslům je pro jakýkoliv jiný pořad Svatým Grálem a většinou i nesplnitelnou kvótou. Napište nám, jak se vám nová rubrika líbí. Určitě budeme v pokryvání sledovanosti televizních produkcí pokračovat.

1. Hlas Česko Slovenska (TV Nova) 1,429 milionů diváků
2. Muž, který vycházel z hrobu (ČT1) 1,309 milionů diváků
3. Zázraky života (Prima Family) 655 tisíc diváků
4. Sopka (Prima Cool) 248 tisíc diváků
5. Konec starých časů (Nova Cinema) 228 tisíc diváků
 
Z nakrájeného nedělního koláče podle peoplemeterů ATO-Mediaresearch si lze o vkusu dospělého televizního publika udělat celkem jasnou představu. Hlas se po velmi pěkném startu před dvěma týdny uhnízdil už minule na 1,4 milionu diváků a zjevně už nehodlá dál klesat. Tentokrát mu ale zavařila původní inscenace z dílny ČT. Nejedná se o žádnou novinku (rok vzniku 2001), ale detektivka od Kleina Muž, který vycházel z hrobu si zjevně svoje diváky mezi staršími ročníky najde. Dvojice silných pořadů pěkně zamávala primáckým trumfem - seriálem Zázraky života… tenhle seriál mě tahá za oči i uši, takže to nebudu dál komentovat.

Prima měla mimochodem smůlu i v sobotu. Před dvěma týdny tu odstartovala zábavnou soutěžní show Aréna národů, která měla být symbolickým pokračovatelem Her bez hranic (kdo nezná, tím hůř pro něj, jestli mu tohle náhodou nakráčí před mířidla). Představte si Total Wipeout, ale bez adrenalinu, s hloupými barevnými kulisami a ještě hloupějším humorem. Nova proti tomu chytře nasadila trilogii Flynna Carsena. I Indyho chudý příbuzný ratingově Arénu zcela pokořil. Co má Nova v rukávu na příští týden? Alvina a Chipmunky. Na ČT1 navíc pojede Český lev a Barrandov chystá premiérou Borgiů. To pro primácký zimní trumf nevypadá vůbec dobře.
 
A co jste vlastně tou dobou dělali vy?

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace