Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Autor Expozitury míří na jedničku


ikona
Krasa
česká televize
Česká televize a Josef Klíma chystají seriál o investigativních novinářích. Copak asi vyšťourají?  

Zatímco si Radek John šije huňatý politický kabát ostudy, jeho dlouholetý parťák Josef Klíma je na vrcholu sil. Vyhrál cenu Týtý, bojuje za občanská práva v Soukromých dramatech a na podzim nám s velkou pompou představil seriál Expozitura, na jehož scénáři se podílel s kolegou Jankem Kroupou. Před několika dny se mu navíc dostalo dalšího důvodu k radosti. Současnému řediteli České televize Petru Dvořákovi se totiž zalíbil jeho už několik let hotový scénář k seriálu Reportéři a ti druzí, a rozhodl se jej zařadit mezi sedm potvrzených nových děl pro rok 2012. Tuto zprávu uvedl server Mediář.cz na základě analýzy fotografii dokumentů z tiskové konference ČT.

Tento „společenský akční seriál“ by měl v rozmezí třinácti dílů nabídnout i obdobné množství investigativních případů. Novému řediteli České televize evidentně Klímův kriticky kriminální styl prací sedí. V podstatě ihned po svém nástupu zopakoval Klímovy televizní filmy Vlna a Jseš mrtvej, tak nebreč, a v lednu premiérově uvedl i  triptych thrillerů Vetřelci a lovci, jehož režie se zhostil Filip Renč. Na základě těchto informací, a mj. i z oznámení taktéž akčnějšího seriálu Cirkus Bukowsky, už můžeme vcelku barvitě usuzovat, jakou cestou se nové vedení ČT vydává. Milovníci Náměstíček, Znamení koně a dalších staromilských seriálů o symbióze starých lidí, zvířat a ošmataných klik vesnických hokynářství, se holt od tohoto roku budou muset poohlížet jinde. Třeba na Barrandově.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace