Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hlas se rozjel: Stály Souboje zpěváků za to?


ikona
Radek99
hlas
Jak se povedla nová fáze drahé novácké show? 

Tak jsme se konečně dočkali. Sakramentsky dlouhé odpočítávání do konce castingových kol skončilo a my mohli vkročit do ringu. Je možná padlý na hlavu přetvářet pěveckou soutěž ve sportovní mač a pořádat boxerské souboje mezi dvěma zpěváky, ale Hlasu tenhle nový prvek určitě prospěl. Po představovací nudě přišlo víc zábavy. A o to tu jde.

Scéna byla velkolepější, diváci rozestavení jak ve sportovní aréně a trapně překvapivě nevypadal ani improvizovaný ring, ve kterým jako by každé tváři patřil jeden roh. Pořád sice nechápu, proč si produkce líp nepohlídá kulisy (v malém okně na YouTube vypadají OK, ale v HD jsou hrozně laciné, jako z papundeklu a hnusně barevné), jenže na to už jsme si prostě v Čechách museli zvyknout. A zbytek show už byl naštěstí celkem svěží.

Souboje rozhodně ukázaly své silné stránky: Viděli jsme konflikty, bitvy zpěváků ale i slušné nebo rovnou skvostné duety. Víc napětí, lepší výkony. Nebýt rutinního řazení výstupů a absence opravdu sílný story, mohli jsme se bavit velmi dobře.

Markéta Poulíčková vs. Barbora Vaculíková

„Battly“ začaly zostra, bitkou dvou těžkých vokálních vah. Dcera Petry Černocké se rvala s Markétou Poulíčkovou (neboli L.P.B. z Eurosongu), jenže na blonďatou „sexici“ neměla šanci. Markétě to v lesklé sukni hodně seklo, přesvědčila však zejména čistým a říznějším podáním písně Fighter, proti němuž se Bára nemohla bránit. Jedna z favoritek show tak bez problémů postoupila. Podpořili ji všichni arbitři.

Miloš Novotný vs. Adam Pavlovčin

Fight kluků s hezkým kukučem vyzníval od začátku pro Miloše. Jemnější ale i zajímavější barva, jistější projev, vyšší posazení hlasu, který ideálně korespondovalo s odrhovačkou Davida Guetty Without You. Adam sice měl v zákulisí sexy sestru, jenže jen její držení palců a špulení rtů novou hudební superstar nedělá. Miloš nezazářil, ale z války dvou blízkých typů vyšel vítězně. Devízou Soubojů se ukázalo právě to, jak se můžou v ringu dva podobní zpěváci snadno rozsoudit.

Adam Koubek vs. Patrik Havelka

Dva Rytmusovi chlapci zaujali už imagí. Kostyméři Novy si zjevně pořád myslí, že Jon Bon Jovi je trendy (Patrik) a že aby člověk oslnil na pódiu musí mít o číslo menší košili a o tři čísla drobnější kalhoty (hezoun Adam díky tomu vypadal jako klučík ze školky). Kluci nicméně i dobře zpívali. Adam trefoval tóny s větším přehledem a může jen litovat, že není v SuperStar, protože soutěž s mladším publikem a velkým procentem pištících holek by mu alespoň na pár měsíců zajistila drobné na svačinu. Je Adam inteligentnější Leo Machala, silnější Martin Harich nebo míň namachrovnaý Julian Záhorovský? To uvidíme teprve v budoucnu, Adam má ale při svém projevu (který moc nekoresponduje s jeho plachým úsměvem) určitě vysoké šance. 

Alžběta Pažoutová vs. Ester Wiesnerová

Žhavá zrzka, jejíž přednosti už stihl propírat bulvár, si to rozdala (žádné dvojsmysly!) s éterickou Ester, a i když dispozice měly podobné, charisma a jistota nakonec stříkala spíš z Alžběty. Ester nezpívá špatně, daří se jí lehký afekt občas prodchnout opravdovými emocemi, ale Alžběta nedělala chyby a vyhnula se většině nástrah poetické Life od Desiree. Šlo bohužel o nejslabší duet, protože obě snaživé dívky se úplně minuly s náladou vzletné a lehké písničky.

Libor Zaib vs. Jackie

Teď si chtěl Pepa Vojtek roztřídit kluky, a tak došlo na rockový zápas mezi vlasatým zjevem Jackiem a Libor Zaibem. Image přála Liborovi, protože Jackie připomíná zaprclého a nakynutého Petera Nagye, co sem přiletěl z československých osmdesátek. V jeho rockovém kvílení ale je něco upřímného, dravého a vlastně dost silného. Libor nezklamal, ale chyběly mu víc strhující momenty. Jackieho divočení stačilo na postup – ustát přitom tak těžkou píseň jako Sweet Child O´Mine je extrémně složité – a teď jsem na něj jsem hodně zvědavý.

Dominika Šul'áková vs. Alan Tuscanyi

Emo magor, co vylezl ze sklepa v IT Crowdu, proti němu ženská s párou Leony Šenkové. Bylo jasné, že to nemůže fungovat, a taky že nefungovalo. Produkce vylámala z tohohle Souboje trochu kontroverze a emocí (pořádná nenávist vždycky pobaví), Souboj byl ale rozhodnutý okamžitě, protože zatímco Alan sípal a budil spíš soustrast, Dominika duet Kids táhla strmě vzhůru. Má šanci i do budoucna.

Imrich Tengeri vs. Juraj Zaujec

Dva rádoby tvrďáci a potenciální zvlhčovači dívčích klínů se utkali s nesmrtelnou rockovou hymnou Satisfaction od Stonů. Imrich se snažil, bojoval, byla to ale z jeho strany interpretská křeč. Naopak Juraj intonoval bez větších problémů, šly mu i vyřvávací pasáže, a kdyby se nebyl tvářil jako světák kalibru Brada Pitta, mohlo to být excelentní. I tak zasloužený postup.   

Kateřina Petráňová vs. Radka Križanová

Asi nejvyrovnanější duel dvou dlouhonohých brunetek pro sebe vyhrála šmrncovnější Kateřina, a to nejen díky průzračnějšímu a mrštnějšímu hlasu.

Petr Kutheil vs. Martin Hrabal

Petr Kutheil bude asi pořádný kokot. Pardon… ale muselo to ven. Způsob jakým se prezentoval na pódiu byl až směšný, jak se tvářil, že mu patří celé pódium, dělal gesta, která byla cool naposledy na začátku 80. let a jako muzikálový přicmrndávač propadl pocitu, že je frontmanem AC/DC řádícím před vyprodanou halou. Pěvecky jistý výkon úplně rozdrtil trápícího se Martina Hrabala, jenž Radio Ga Ga od Queen vůbec nevyzpíval. Petrovy pózy byly ale legrační a to tak moc, že musel tu „hvězdu“ okřiknout i slovenský producent Tomi Popovič. A to přitom taky není vzor hudební upřímnosti a jemnocitu.

Lenka Dobrovodská vs. Anna Veselovská.

Na závěr zase přišlo to nejlepší (jak už jste se mohli dočíst v neděli, když už bylo jasné jak se můj článek zpozdí – za to omluva!). Produkce pošťouchla Rytmuse k tomu, aby se zbavil jedné silné soutěžící a spojil dva výjimečné hlasy v opravdový duet. K tomu song od Adele, který by v jejím podání vykouzlil husí kůži na zádech snad i hluchoněmému, a mohl se jít slavit jeden nejpůsobivější moment dosavadního Hlasu. Chytře dramaturgicky vymyšleno, ale je škoda, že skvělé Anně čelila zrovna Lucie, jejíž potenciál soutěž naplno neprověřila. Za tenhle duet to ale možná stálo.

Sečteno a podtrženo, příjemná změna a slušně odsýpající dvouhodinovka s několika silnějšími momenty. Hlas se zvedl a nárůst sledovanosti si poměrně zaslouží.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace