Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Touch, Awake, The Killing a Pohřešovaný


ikona
Krasa
seriálová nálož
Jak je na tom Kiefer Sutherland a jeho syn? Co se dělo v Awake? Kdo z českých herců se objevil v Pohřešovaném a Vyvedl se start další sezóny The Killing?  

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Najdete v ní letošní novinky Touch, Awake a Pohřešovaný, ale čerstvě i druhou sezónu vynikající detektivky The Killing. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

Seriálová nálož se bude objevovat každý týden o víkendu. Sitcomům se věnujeme samostatně ve středečním Sitcomovém výběru.

The Killing – Sezóna 2 – epizody 1 a 2

Pokud si vzpomínáte, první sezóna kriminálky od televize AMC skončila parádním cliffhangerem. Uzavřené vyšetřování a vůbec celých třináct dílů obrátila vzhůru nohama zásadní závěrečná pětiminutovka. A především díky tomu vůbec nevadí, že se The Killing vrací zpátky k případu zavražděné dívky Rosie Larsenové, ač jsme si tohoto pátrání již užili dosyta. Hlavní podezřelý Darren Richmond je po atentátu odvezen do nemocnice a chudák detektiv Lindenová se vrací z letiště zpátky na policejní stanici. Byl jsem až překvapený, s jakou razancí na mě první dvouhodinovka zapůsobila. V Lindenové se totiž téměř hmatatelně mísí zmatení, bezmoc a patrně i strach, to protože začíná čmuchat mnohem větší konspiraci, než původně čekala. Ještě o mnoho zajímavěji se jeví postava Holdera, která prostor pro odhalení své temné cesty dostává v druhé epizodě nazvané My Lucky Day. Herec Joel Kinnaman v ní prokazuje neobyčejné charisma a pro mě osobně je jeho výkon nejsvětlejším bodem úvodního dvojdílu. The Killing prostě odstartoval znamenitě. Mnoho nevyřčených otázek a dějových propletenců buduje kapku jinou atmosféru než první sezóna a to je jedině dobře. Lindenová a Holder jsou ve všeobjímající temnotě stále zajímavými a uvěřitelnými charaktery, kvůli nimž stojí za to tuto deštivou kriminálku nadále sledovat. (Krasa)

Pohřešovaný - epizoda 4

Minule jsme se dočkali Čechů a nyní Seana Beana. Ten sice udělal rádoby pápá už po 5 minutách prvního dílu, ale asi jen člověk dívající se pouze na Volejte věštce mohl opravdu věřit, že už ho nikdy v seriálu neuvidíme.Teď se nám tak vrací pomocí flashbacků. Rebecca Winstone totiž po šokujícím zjištění z minulé epizody, že za únosem syna stojí vrah jejího manžela, pátrá právě po důvodu jeho vraždy. Musí tak spojit síly se svým mentorem, který ji naučil všechno, co zná a navíc se díky němu dozví šokující tajemství z minulosti jejího milovaného. Její syn mezitím hledá bláhově cestu, jak by se dostal pryč ze zámku. Zápletka sice stále srší tuny klišé, které už jsme několikrát viděli, ale i tak tahle epizoda celkem solidně baví. Zahrání na ještě osobnější notu totiž překvapivě funguje a hlavní dějová linka se konečně někam posunula, i když dosti předvídatelným směrem. Česká reprezentace navíc ani tentokrát nezahálela. Karel Roden si dal sice tentokrát volno, ale Tereza Voříšková je pořád fajn, Karel Dobrý stále mlčí a obsazení Miroslava Šimůmka jako bývalého agenta Mossadu vzbudí nejeden úsměv na tváři. Na druhou stranu je ale jeho bitka s Ashley Judd docela fajn. Celkově se sice pořád nejedná o kdovíjaký zázrak, ale seriál už aspoň baví konečně i něčím jiným než jen českými ksichty a lokacemi. A pomrknutí na seriálového kolegu Castlea bylo hodně fajn. (Spooner)

Awake – epizoda 6

Aktuální díl představil Awake v té nejlepší formě. Snad poprvé byly k dokonalosti dotaženy složka dramatická, mytologická, kriminální i formální. Doma se Michael dále jen horko těžko sbližuje se synem a v práci se dostává k případu vyděrače, který drží několik rukojmí v místním psychiatrickém institutu. Pomatenec je shodou okolností pacientem doktora Lee, Michaelova psychiatra, a také trpí schizofrenií – potenciálně tedy stejnou chorobou, jakou by mohl mít i náš hrdina. Případ je sám o sobě podstatně zajímavější než většina vyšetřování z předchozích dílů a detektiv Britten při zneškodňování útočníka navíc získá je obohacen o nový úhel pohledu na svou vlastní nehodu. Autoři si díky dobře rozvržené situaci zajímavě pohráli s Michaelovým vnímáním vlastní choroby, když ho nechávají zažít halucinace (potenciálně uvnitř jeho vlastních halucinací) a setkáním se schizofrenikem mu umožní vnější náhled na jeho vlastní stav. Celá epizoda krásně ukazuje, že seriál nemusí táhnout ani osobní dramata, ani případy, ale klidně i konceptuální nápady, kdy se autoři snaží předvést, co všechno může hrdina s rozdvojenou osobností zažít. (Anarvin)

Touch – epizoda 4

Tak tentokrát to úplně nevyšlo. V minulém díle nám tvůrci naznačili, že jsou připraveni rozvíjet mytologii celého Touch, a teď to potvrzují. Vrací se totiž hned několik hrdinů z minulých epizod. Opět se podíváme do Iráku, kde se parta teenagerů snaží založit metalovou kapelu, a znovu se objevuje i Randall Meade v podání charismatického Tituse Wellivera. Určitě je dobře, že se scenáristé k hrdinům vrací, zápletka čtvrté epizody však stojí především na tom, že se Martin díky synovi setkává s mužem, jenž kdysi znal jeho manželku. A ačkoliv hlavní dějová linka nepostrádá emoce a dozvíme se víc o vztahu hlavního hrdiny a jeho ženy, většinu času Kiefer Sutherland prosedí v bytě a snaží se dostat syna ze zamčeného pokoje, což upřímně žádná velká zábava není. Vedle toho se tu hodně mluví o bohu a hledají ztracení američtí vojáci, celkově ale prostě nic extra záživného. Tahle epizoda byla jednoduše až příliš ukecaná a zároveň nic moc neprozradila. Na druhou stranu minimálně Randalla Meada a iráckého komika Tarika jsme rádi viděli znovu, snad se k nim ale příště tvůrci vrátí s trošku záživnějším dějem. (Mr. Hlad)

I přes fakt, že seriál Awake přišel s dosud asi nejlepší epizodou, největší radost máme z návratu The Killing. Tenhle seriál totiž slibuje i ve své další sezóně podmanivou atmosféru, skvěle napsané charaktery a potenciál naplnit vysoká očekávání po skvělé první sérii.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (6)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace