Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TV Rozstřel: Šíp letí vzhůru


ikona
imf
sledovanost
Uplynulý víkend patřil s velkým přehledem České televizi. Nechybělo mnoho a překřičela by i Hlas. 

Všechnopárty minule sotva dolovala milion, ale tentokrát se předvedla v plné síle - půl druhého milionu a sedmadvacet tisíc k tomu! Na to nestačila ani rekordní Výměna manželek, která si po minulém hodně kontroverzním díle (výměna do romské rodiny) nachytala 1,23 milionu pohledů. K televizím se zkrátka po Velikonocích vrátili diváci. Určitě za to mohla i pesimistická předpověď počasí na víkend, ale upřímně - taková čísla asi nečekal nikdo. ČT samozřejmě po zbytek večera profitovala skoro milionovými ratingy, přičemž přes 900 tisíc šlo i Vyprávěj, ale to není žádné překvapení. Moc hezkých 482 tisíc v pátek udělaly Vraždy v Midsomeru. Prima nakoupila premiérovou řadu úspěšného seriálu, a tak můžeme tenhle půlmilionek pravděpodobně očekávat pravidelně. Ostatně Julie Lescautová produkovala velmi podobné cifry.

Ani sobotu si nenechala veřejnoprávní stanice utéct. Rozdávala televizní ceny TýTý, které jsou pravidelně propírány v tiskovinách věnovaným televizním programům a samotná televize v upoutávkách láká na thymolinové úsměvy celebrit, takže se sledovanosti 1,22 milionu nelze divit. Pokračování Alvina a Chipmunků nemohlo konkurovat, ale Nova si odnesla alespoň čestných 854 tisíc. Dýchánky s Johnem McClanem se vyplácí Primě. Druhý díl Smrtonosné pasti překročil hranici půl milionu. Úlohu sportovní invaze, kterou minule zařídil Davis Cup, tentokrát přebral zápas Komety Brno s Pardubicemi. Sledovalo ho 382 tisíc hokejových fanoušků. Zatímco na amerických stanicích jsou vyvrcholení sportovních sezón nejsledovanější událostí, u nás jsou tyhle výkyvy sledovanosti spíše výjimkou.

1. Hlas Česko Slovenska 1,107 milionu diváků
2. Škodná 1,071 milionu diváků
3. Zázraky života 692 tisíc diváků
4. Drahé tety a já 368 tisíc diváků
5. Zakázané království 326 tisíc diváků

Pěvecká soutěž Hlas ČeskoSlovenska opět zavrávorala a jako by s hlasováním (za peníze) přestala lidi zajímat. Její pokles k jednomu milionu diváků je o to víc znepokojující, že ČT zabodovala návratem k detektivkám. Prorokoval Škodné jsem milion a také jsme se ho dočkali. Rozdíl mezi oběma pořady byl mrzkých 36 tisíc diváků. To je skoro statistická odchylka. Bude příště střídání stráží? Není to bez šance, protože na neděli ČT chystá Hrobníka, což je volné pokračování Škodné.

Zázraky života ve standardní formě, se kterou musí být televize celkem spokojená. Její bronzovou pozici nikdo zespoda neohrožuje, protože další stanice si jedou pořád to svoje. 368 tisíc pro Drahé tety a já jest až úctyhodným výkonem, na tahle čísla většinou sahají populárnější klasiky. Příště nás čeká Kulový blesk, tam bychom se mohli dočkat půl milionu jako minule u Marečka. Prima Cool šla taky přes tři sta, díky rodinné taškařici s Jackie Chanem a Jetem Li Zakázané království si to celkem zaslouží, když přimhouříte obě oči, vypadá skoro jako Nekonečný příběh pro dnešní multikulturní generaci odrostlou na Tekkenu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace