Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Co nového v Missing, Killing a v Awake?


ikona
JAn_G
seriálová nálož
Co odhalili detektivové z The Killing? Našla hrdinka Pohřešovaného svého syna? A jak je na tom Kiefer Sutherland s tím svým?  

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Najdete v ní letošní novinky Touch, Awake a Pohřešovaný, druhou sezónu Killing a podíváme se i na novinku Scandal. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

Seriálová nálož se bude objevovat každý týden o víkendu. Sitcomům se věnujeme samostatně ve středečním Sitcomovém výběru.

Scandal – S01E02
Minulý týden jsme si stěžovali, že novému seriálu od CityTV zoufale chybí nadhled. Když v něm totiž hlavní hrdinka, i přes svoji vizáž puťky, zachraňuje Spojené státy, maskuje skandály a líbá se s prezidentem, bez pořádné dávky nadhledu a humoru to zkrátka nejde. Bohužel i v druhém díle, Dirty Little Secret, působí výsledek značně roztříštěně. Tentokrát je objektem skandálu nastupující ústavní soudce, který si před dvaceti lety užil s luxusní prostitutkou (a co jako?). Geniální Olivii máme namísto se sympatiemi spjatou s důležitým vrtěním zadku v kalhotovém kostýmu a o fórky se tak stará více méně jen zbytek týmu. Bohužel chybí nám vůdčí postava, s kterou bychom se ztotožnili a především dojem, že jsou autoři nad danou prezidentskou látkou střízlivě nadneseni. V humoru jsme zaznamenali mírné zlepšení, v celkovém dojmu však nadále nikoliv.(Krasa)

Awake – S01E08
Dnešní epizoda Awake se nesla v rovině osobního dramatu a příliš jí to nesvědčilo. Emoce v tomhle seriálu fungují, když jsou rovnoměrně rozvrstvené mezi jeho ostatní složky. Když mají daný díl táhnout, není to úplně ono. Michael v oranžové realitě předává agendu parťákovi Vegovi a pomalu se připravuje na stěhování do Oregonu. Zatím se do něj ale příliš nehrne a s dosavadním domovem se loučí jen těžko. V modré realitě zažívá paralelní detektivní vyšetřování, ve kterém se rozhádaný manželský pár musí rozhodnout, jestli společně vstoupí do programu na ochranu svědků (a analogicky se taktéž vzdá svého dosavadního života). Celá epizoda je pouze symbolem toho, že Michael je konečně ochotný hnout se z místa, ale ve všech dalších ohledech seriál neposunula dopředu ani v nejmenším. Pro fanoušky mytologie či zajímavé detektivky je aktuální díl určitě zklamáním a další ukázka toho, jak dokáže být Awake nevyvážený. (Anarvin)

Touch – S01E06
Touch tentokrát nepřekračuje hranice New Yorku, čímž si udržuje pevnější kompaktnost příběhu a prostupování jednotlivých osudů tak nepůsobí příliš roubovaně. Zároveň nás pouští hlouběji do Arthurovy minulosti a naznačuje, co by se mohlo skrývat za dveřmi číslo 6. Martin přestal řešit komplikovanost jednotlivých indicií a konečně (a snad natrvalo) přesvědčil Cleu o tom, že Jakeova čísla opravdu něco znamenají. Následující epizody by se tak mohly oprostit od těchto zbytečných, opakovaných dilemat a nasadit svižné tempo už od začátku. Touch sice neztratil nic ze své prvotní pozitivní energie, ale je na čase, aby tvůrci přestali chodit kolem horké kaše, a místo kusého naznačování konečně seriálu vtiskli pevnou hlavní linii. I přes veškerou propojenost s předchozími díly Touch totiž i nadále budí pocit, že mu něco schází. (Jan_G)

Pohřešovaný – S01E06
Hrdinové thrilleru Pohřešovaný v posledních dílech sympaticky šlápli na plyn, přestali bulet kvůli rodinným trablům a dočkali jsme se i pár zajímavých zvratů a akčních scén. Nejnovější epizoda na to bohužel nenavazuje a celou první půlku zase všichni jenom prokecají nebo vzpomínají na těhotenství, aby pak naštěstí Becca mohla ukrást vrtulník, odletět do Ruska a zjistit, že Karel Roden pašuje ve vlaku něco pravděpodobně jaderného. Jejímu synovi se navíc povedlo spolu s Terezou Voříškovou konečně zdrhnout ze zajetí, po krku jim však půjde sympaticky vytočený Karel Dobrý, který tu čím dál tím otravnějšího Michaela v jedné scéně celkem mile seřezal. Každopádně jak tahle epizoda začala nudně a rozjela se skoro až v uspávacím tempu, tak skončila příjemnou akční patnáctiminutovkou. A rozhodně potěší, že tvůrci si pohlídali evropské lokace a že v Čechách se skutečně mluví česky a v Rusku rusky. No a rozmlácená policejní Škodovka taky udělá radost nejednomu patriotovi. (Mr. Hlad)

The Killing – S02E04
Čtvrtý díl s názvem Ogi Jun jasně dokázal, že rozpůlení případu zabití Rosie Larsenové má nějaké příběhové opodstatnění. Zatímco první série (či polovina, chcete-li) byla spíše politickou konspirační záležitostí, v té druhé se příběh pomalu ale jistě zaměřuje na předchozí gangsterský život Stana Larsena. Tento odklon od původních podezřelých je sice osvěžující a napětí stimulující, ale zároveň se trochu začínáme bát, že v samotném závěru nebude uspokojivě vysvětleno všechno. Každopádně příběh nám velmi sympaticky graduje a Ogi Jun je výborná, svižná epizoda. Jsme upřímně zvědavi, zda se linie s ochrnutým radním Richmondem a jeho návratem do politiky dostane na vyloženě vedlejší, ryze politickou kolej, anebo se na nás chystá něco ještě mnohem smrdutějšího. Nechme ale obavy se zápletky zatím stranou – atmosféra nad Seattlem nebezpečně houstne. (Krasa)

Ačkoliv tenhle týden žádný seriál nepředvedl extra dobrou epizodu, máme rozhodně největší radost z toho, že The Killing se pomalu vrací forma z první sezóny a těšíme se na další díly.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace