Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bohové reklamy: Darren Aronofsky


ikona
Mr. Hlad
bohové reklamydarren aronofsky
Jaké reklamy točí režisér Requiem za sen, Fontány, Wrestlera a Černé labutě?  

Darren Aronofsky je režisér, kterého asi nemusíme dlouze představovat. Jeho celovečerní debut s názvem moc lidí napoprvé nedalo. A na podruhé vlastně asi taky ne, ale alespoň si k tomuhle matematickému dramatu našlo cestu víc lidí. Hvězdu ale z režiséra udělal až jeho druhý film. Requiem za sen je příběh čtveřice závisláků. Někdo bere drogy, někdo prášky, někdo čumí na televizi a všichni do jednoho se řítí do pekla. Aronofsky tady představil svůj osobitý vizuál, rychlé střihy, hrátky s barvami a se světlem a hlavně ochotu roztrhat hrdiny svých příběhů na kusy. A jako bonus tu Clint Mansell představil píseň, kterou zná doopravdy každý. Byl to obrovský úspěch.

Na další film jsme si ale museli počkat celých šest let. Aronofsky byl díky Requiem za sen hodně žádané zboží, ale i tak měl u Fontány problémy s rozpočtem a postupně mu utekli jak Brad Pitt, tak i Cate Blanchett. Nakonec film, který komerčně propadl a neposbíral ani žádná významná ocenění, natočil s Hughem Jackmanem a Rachel Weisz. A byla to nádherná podívaná, v níž se sice nefetovalo, ale řešil se tu smysl života, nějaká ta filozofie a láska. Ale hlavně se na to prostě skvěle koukalo.

Po Fontáně se Aronofsky rozhodl vrátit k menším filmům a ke svému oblíbenému tématu - k destrukci lidského těla a mysli. Ve Wrestlerovi šlo spíš o to tělo. Mickey Rourke se díky tomuhle komornímu a depresivními dramatu dostal opět mezi hvězdy a Oscara mu jen těsně vyfoukl Sean Penn. Jeho výkon v roli bývalého zápasníka, který si dokázal zničit život tak, že i přes veškerou snahu už ho nejde napravit a jediné, co mu zbývá, je nechat se mlátit v ringu, je však bezesporu brilantní.

Podobně to bylo i u Černé labutě. Tam sice nikdo nikoho nemlátil mezi provazy, ale Natalii Portman začalo díky vysněné roli v Labutím jezeru malinko hrabat. Aronofsky opět svou hrdinku dokázal skoro zlikvidovat, ovšem šel na to trošku sofistikovaněji než u Wrestlera a démoni mladé tanečnice byli výrazně lépe schovaní a záludnější. Každopádně zasloužený Oscar pro Natalii Portman. Pro režiséra zase nic.

Ale snad to dopadne v roce 2014, kdy by mělo do kin dorazit jeho biblické drama Noah o stavbě Noemovy archy, v němž se objeví Russell Crowe. Fandů má režisér dost, nějaké to oficiální ocenění by si ale určitě taky zasloužil. 

Tak a jdeme na reklamy. Ty jsou obvykle komorní a atmosférické. Ovšem když nemusí režisér propagovat voňavku a věnuje se protidrogové kampani, jsou i pěkně drsné.

Protidrogová kampaň

La Nuit de L'Homme od Yves Saint Laurent s Vincentem Casselem

Revlon s Jessicou Biel a Pharrellem Williamsem

Tak která se vám líbila nejvíc?

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace