Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Reality Show: Indie, tanec a bouře století


ikona
JAn_G
reality show
Je těžší lovit kraby Aljašce nebo tančit v Bollywoodu? Krom Trosečníka a Milionového závodu tu teď nově najdete i vynikající Nejsmrtelnější úlovek! 

Souhrny ze zahraničních reality show na TV Zone najdete každý čtvrtek. Čerstvě i s novou sezónou pecky Nejsmrtelnější úlovek.

Amazing Race S20E09
V deváté etapě závodu se soutěžící přesunuli do exotické Indie, kde se hned první úkol stal skutečnou výzvou. Týmy se musely naučit komplikovanou strukturu bollywoodského tance a bezchybně ji předvést před odborníkem. Zatímco ženy s touto disciplínou neměly takové problémy, taneční kreace se staly pohromou mužských týmů. Zejména pak pro Marka s Bopperem, kteří se stali hlavními hvězdami etapy. Zraněný Bopper musel sledovat Marka, jak pomalu podléhá únavě a vyčerpání a ze strachu o svého kamaráda se ho snažil přesvědčit, aby ze závodu odstoupil. Markův nezlomný duch se ovšem nepoddal. Oba opětovně dokázali, že na rozdíl od ostatních nejsou chamtivý soutěžící, ale především lidské bytosti, které si uvědomují, co je v životě důležité. Jejich útrapy dojaly i samotného Phila. Přestože dorazili jako poslední, tato část závodu nebyla eliminační a hoši z Kentucky zůstávají nadále ve hře! Vykalkulovanost, říkáte si? To je jedno. Závěrečná katarze vás nemine! A kapesníky mějte blízko při ruce. (Jan_G)

Kdo přežije S24E11
Dnešní epizoda byla rozhodnutá prakticky předem: Troyzan buď mohl vyhrát imunitu, nebo byl jeho osud zpečetěn. Nebo snad ne? Dámy se totiž mezi sebou začínají hašteřit. Vše rozdmýchala jedna z nejlepších soutěží, jakou Survivor zná – tipování, co si ostatní myslí. Trosečníci ve hře musí odhadnout, kdo ze soupeřů je podle všeobecného konsenzu nejlínější, nejhloupější apod., což samozřejmě vždycky rozmíchá emoce. Nejlepší odhad na názory svých spoluhráčů měla Kim, která za odměnu směla pozvat dva spoluhráče na piknik. Vybrala Chelsea a Aliciu, což se dotklo Kat, které v hlavě začalo hlodat, jestli to náhodou něco nevypovídá o tom, jak si stojí i přímo ve hře. Čehož obratně využil Troyzan, který ji i další hráčky začal přesvědčovat o tom, že jim to všem „vyvolená trojka“ spočítá.

Kim však při návratu z pikniku obratně využila toho, že do tábora vběhlo divoké prase a všechny reptaly opět naladila na stejnou vlnu společným (neúspěšným) lovem. V soutěži o imunitu, ve které naolejovaní soutěžící klouzali po vlhké klouzačce k cíli, kde házeli na terč, už zase všichni táhli společně za jeden provaz proti Troyzanovi. Imunitu vyhrála Kim, a tak Troy z posledních sil zkoušel něco uklohnit. Ještě jednou se dostal pod kůži labilní Kat a díky hloupé a snadno manipulovatelné Christině stačilo málo a byl by se zachránil. Bohužel pro něj, Tarzan stále hlasoval s děvčaty, a tak byl Troy nakonec vyřazen poměrem hlasů čtyři ku třem. Dostane příště na frak poslední muž Tarzan, nebo se dámy definitivně obrátí proti sobě? (Anarvin)

Nejsmrtelnější úlovek S08E01-03
Způsob, jakým Discovery oslavuje lidskou činnost a tvořivost, glorifikuje jejich vykonavatele a posouvá je na pozice skutečných hrdinů, je jednoduše neuvěřitelný. Nejsmrtelnější úlovek, žánrový cross-over dokumentu a reality show, je vrcholným produktem této strategie. Zároveň je svébytným unikátem na poli soudobé faktuální televize, protože jako jediná doku-reality show nabízí postupný vývoj stejných hrdinů, jako tomu je u fikčních seriálů. Zejména díky tomu se divák tak rád a opakovaně každým rokem vrací na Beringovo moře společně s těmito lovci aljašského zlata - krabů. Sám považuji Nejsmrtelnější úlovek za to vůbec nejlepší, co televizní tvorba kdy nabídla.

Úvodní expozice osmé série překvapivě překonává i epický rozjezd sedmé řady, v níž všechny posádky vzdávaly holt zesnulému kapitánovi Philu Harrisovi za doprovodu velkolepého ohňostroje. Invaze do soukromého života rybářů tak opravdu dojemně a efektivně ilustruje to, o čem všichni mluví - stesk po domově. Divákův vztah s těmito reálnými hrdiny se tak ještě více prohlubuje. Na základě snížení kvót pro lov červených krabů královských se rybářská flotila rozděluje. Jedni pokračují v lovu červeného, druzí vyrážejí za iluzivním krabem modrým. F/V Cornelia Marie letos poprvé není z finančních důvodů součástí flotily. Jake Harris se tak připojil k posádce F/V Northwesternu, na jejíž palubu se po loňské krizi vrací i Edgar Hansen, a Josh Harris skončil pod křídly bratrů Hillstrandových. Říjnová sezóna tak začíná s plnou parádou. Hansenovic klan okamžitě narazil na zlatý důl. Do čela se dostává i „divoký“ Bill Wichrowski, který do této chvíle jen zápolil se svou posádkou. Hillstrandovi využili svého krabího jackpotu k tomu, aby se společně s posádkou F/V Time Bandit mohli naposledy rozloučit se zesnulým kolegou Justinem Tennisonem.

Za střelby automatických zbraní rozsypali jeho popel uprostřed Beringova moře. Druhá část flotily se zatím potýká s chabými úlovky. Prvotní triumf F/V Seabrooke byl překažen zákeřnou strategií Elliota Neese. F/V Wizard zůstává pozadu. Vlny se začínají zvedat a hrozivá bouře století slibovaná trailery se pomalu blíží...  (Jan_G)

Za týden zdar

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace