Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kraus, Šíp a humor ve všech podobách


ikona
Dr.Z
krausšíp
O humoru, basketu, etice, těhotenství, komediálních stálicích i čerstvých hvězdách 

Téma páteční Všechnopárty bylo "Ve službách humoru" a snad právě proto jsme si museli na úvod vyslechnout pár opravdu kvalitních vtipů v podání Karla Šípa.

Netrvalo to naštěstí příliš dlouho a do křesla se usadil první host. Režisér Jiří Vejdělek (Roming, ženy v pokušení) se ve vzpomínkách vrátil do svého mládí na Šluknovsku, kde jako brigádník roznášel poštu v romské čtvrti. Tam se například dozvěděl, co se neříká jednorukému kapsáři, když mu nesete doporučené psaní. V rozjímání nad minulostí se pokračovalo i nadále a teď už víme, že kdyby nevyšla kariéra režiséra, byly v záloze možnosti typu popelář nebo traktorista. Nakonec se s Šípem dostali i k filmařině a Jiří Vejdělek vysvětlil, jak má vypadat správný námět a jakým způsobem umí zkrotit až příliš improvizačně nadané herce.

Jako doma se musel cítit druhý host, samotný šéf divadla Semafor Jiří Suchý. I on se rozpovídal o svých začátcích, tedy hlavně o začátcích svého parťáka Jiřího Šlitra. Legendární textař, skladatel a divadelník si pak postěžoval nad některými současnými komiky, kteří snad až příliš často a hlavně prvoplánově používají vulgární výrazy. O moc větší radost nemá ani ze současného utahování opasků na divadelní scéně, což v jeho případě znamená, že do svých her obsazuje čím dál tím méně herců.

To Tereza Bebarová má teď úplně jiné starosti. Ještě aby ne, přišla totiž v osmém měsíci těhotenství a Karla Šípa hned na začátek vystrašila s tím, že by mohla klidně porodit během natáčení. Pohlaví dítěte sice neprozradila, ale za to se pochlubila s až kameňákovsky vtipným tipem Zdeňka Trošky, podle kterého to bude buď holka nebo gay. Kromě toho ještě vyslovila přání, aby už přestala být obsazovaná do rolí s přízvukem.

Na Primě se začalo pět minut po desáté a jakmile si Jan Kraus odbyl všechny tradiční náležitosti, přivítal prvního hosta. Eliška Hašková Coolidge, původem Češka žijící od roku 1949 ve Spojených státech, pracovala v Bílém domě pro pět americký prezidentů a svěřila se, jakého prezidenta měla nejraději a kterého naopak nemohla vystát. Neúspěšná kandidátka do českého senátu v současnosti učí etiketu a toho se hned samozřejmě chytil Kraus a zajímalo ho, jaké největší faux pas by mohl způsobit v Bílém domě.

S Amerikou má své zkušenosti i další host. Jan Veselý je teprve třetím českým basketbalistou v NBA. Mohli jsme se podívat na videozáznamy z jeho předchozího působení v Srbsku a pak i na slavnostní večer, kdy byl draftován do zámořské soutěže z šestého místa. Kromě odlišností v evropském a americkém basketbalu Jana Krause ještě například zajímalo, jak by mohl takového 211 centimetrů vysokého hráče ubránit. Myslím, že odpověď známe všichni.

Posledním hostem byl historik, redaktor a učitel Václav Fronk, který představil svou novou knihu, vydanou na vlastní náklady, zabývající se satirickým humorem na přelomu 19. a 20. století. Společně s Krausem popsali a interpretovali několik dobových kreslených vtipů a i když to mnohdy byly více jak sto let staré práce, některé dokonale vystihovaly současnou politickou situaci.

Oba pořady nabídly na páteční večer slušnou porci zábavy. Zajímaví hosté se vystřídali na obou stranách a po dlouhé době nezbývá než konstatovat, že ať už jste zapnuli jakýkoliv program, dobře jste se bavili.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace