Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Continuum: První dojmy


ikona
Krasa
Jak dopadl pilotní díl sci-fi seriálu se sexy Rachel Nichols v hlavní roli?  

Kanadská televize Showcase se nás rozhodla vzhledem k rašícímu létu osvěžit závanem desetidílného sci-fi Continuum. Už jen za tu odvahu, pustit se do relativně náročného a na tvorbu dosti nákladného žánru, zasluhuje tato pro nás nepříliš známá zámořská stanice písemnou pochvalu. Přeci jen s několikanásobně menším rozpočtem, než kterým by pro podobný projekt disponovala některá z amerických stanic, tvořit sci-fi drama je vskutku za vlasy přitažený nápad. Po zhlédnutí pilotního dílu se však autorům rozhodně nevysmíváme, ačkoliv se cítíme kapku ošizeni. Proč?

Inu protože úvodních deset minut seriálu až neskutečně klame tělem. První část epizody nás totiž zavede do Vancouveru roku 2077. Světu v té době vládne jakási korporátní diktatura a policie se právě chystá popravit bandu teroristů, prahnoucí po obnovení svobody slova. Hrdinkou kupodivu není některá z teroristek, ale policistka Kiera Cameronová, která přihlíží popravě skupinky zadržených. Ti se ovšem ze spárů smrti dostanou použitím jakéhosi stroje času a Kiera se nechtěně vrátí s nimi. A příhodně se jedná o rok 2012. Ačkoliv tedy začátek, ve kterém uvidíte třeba neskutečně efektní scénu exploze nějakého moderního mrakodrapu, futuristickou obdobu metra a jiné relativně propracované lokace, je pěkné sci-fi, zbytek seriálu se nese lehce v duchu Life on Mars.

Rachel Nicols v hlavní roli sice nemá tolik charismatu, za to má ale dostatečně velká prsa.Příběh je vůbec zatím velmi rozpačitý a vzbuzuje pochybnosti, zda na některé otázky vůbec bude odpovězeno. Jak třeba mladý geek vynalezl přístroj, kterým Kieře mluví do hlavy či proč se teroristé chovají jako blbci, když bojují za relativně správnou věc. Dalších devět dílů se ale nejspíše bude nést v duchu vyšetřování Kiery a jejího nového policejního parťáka ze současnosti. Hádal bych, že se pokaždé bude tento zvláštní pár zaobírat chycením jednotlivce z uprchlé partičky, což pro změnu zavání nedávno zrušeným Alcatrazem.

Namísto řízného sci-fi tak očekáváme spíše kriminálku s poněkud netradičními okolnostmi. Zda autoři naplní rozhovory mezi policejními partnery vtipem a narážkami ala Castle, což by k takto zvláštní dvojici neskutečně sedělo, se budeme muset nechat překvapit. Rachel Nicols v hlavní roli sice nemá tolik charismatu, za to má ale dostatečně velká prsa, aby alespoň u mužského obecenstva budila sympatie. Zkrátka a dobře, plakáty a videa slibující razantní sci-fi podívanou lehce lhala, avšak potenciál Continuum stále ještě má. Zda se po lehce nadprůměrném pilotu nakopne či spíše podkope, pro vás budeme zjišťovat v rámci Seriálové nálože.

PS: Pilotní díl sledovalo téměř dva miliony Kanaďanů, což je dosavadní rekord kanadské seriálové produkce. Gratulace do Showcase.

Verdikt

avatar6/10

Krasa

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace