Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hra o trůny již zbrojí na další sezónu


ikona
Spooner
hra o trůny
Druhá řada Hry o trůny brzy končí, její tvůrci se ale neflákají a teď prozradili, kteří noví hrdinové dorazí ve třetí sérii 

No to nám to zase uteklo. Jakoby to bylo teprve pár dnů, co nás HBO masírovalo trailery a videi z natáčení na druhou sérii jednoho z nejlepších a největších seriálů současnosti, Hru o trůny. V realitě ale ubíhá čas podstatně rychleji než roční období v Západozemí, a tak se již v neděli můžeme těšit na finálovou epizodu. V té se toho musí stihnout ještě docela dost a některé zápletky se je potřeba alespoň trochu uzavřít. To moc dobře vědí i tvůrci, a tak se rozhodli, že poslední epizoda bude o 10 minut delší. Jasný, zas tolik se asi nepředřeli, ale snad se v té bonusovce stane něco, kvůli čemu se budeme moci začít na třetí řadu těšit ještě víc.

Tvůrčí duo David Benioff a Dan Weiss už má teď ale jiné starosti, jelikož přípravy na natáčení třetí série jsou již v plném proudu. Kromě psaní scénáře a žebrání u HBO o pár miliónů navíc se ale také naplno rozeběhly castingy na nové postavy. A právě o nich se pánové trochu více rozpovídali a zveřejnili jejich seznam.

Takže fanoušci předlohy a seriálu, příští rok se můžeme těšit na tyto hrdiny a padouchy:

Mance Nájezdník – již několikrát zmiňovaný král za Zdí a vůdce divokých
Daario Naharis – sebevědomý a také dost svůdný válečník. Objeví se v linii Daenerys
Edmure Tully - bratr Catelyn Stark. V knižní předloze se objevoval již od 1. dílu
Brynden "Černá ryba" Tully – strýc Catelyn Stark a Edmurea Tullyho. V knižní sáze taktéž od 1. dílu
Selyse Florent - žena krále Stannise Baratheona
Shireen Baratheon - dcera  Stannise a jeho ženy Selysy
Olena Redwyne – často nazývána také jako královna trnů. Babička Margaery Tyrell
Beric Dondarrion – velitel již několikrát zmiňovaného bratrstva bez praporců, které komplikuje válku hlavně Lannisterům
Thoros z Myru – kněz, který také patří k bratrstvu bez praporců. Vyznává stejné náboženství jako Mellisandra, takže s ním bude nejspíše zábava.
Jojen a Meera Reedovi – sourozenci, kteří pomáhají Branovi. Jojen se může pyšnit jistou zvláštní schopností. V předloze je tato dvojice k vidění již ve 2. díle
Tormund Obrozhouba - jeden z divokých za Zdí

Samozřejmě se ještě nejedná o kompletní seznam postav a některých důležitých charakterů se jistě ještě dočkáme. Jak je ale ze seznamu vidět, tak se můžeme těšit i na hrdiny, u kterých už se fanoušci báli, že budou ze seriálu vyškrtnuti. Tvůrčí duo David Benioff a Dan Weiss se však hájí tím, že kdyby do druhé série přidali ještě pár dalších postav, tak už by z toho nečtenářům předlohy mohla jít hodně hlava kolem a že seriál by rozhodně nebyl tak úspěšný, kdyby cílil pouze na fanoušky předlohy. Nutno říct, že mají docela pravdu. Na druhou stranu ale v třetí knize také není zrovna málo nováčků, takže i tak to budou mít tvůrci hodně těžké. Nezbývá nám tedy nic jiného než věřit, že se bude duu Benioff/Weiss dařit stejně dobře jako doposud a že budou mít i stále dobrý čuch na nové herce. My vás budeme o všemožných castingových novinkách samozřejmě informovat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace