Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Reality Show: Gangy a velryby


ikona
JAn_G
reality show
Jak to chodí v irském gangu z Bostonu? A je těžší hledat velryby nebo kraby?  

Souhrny ze zahraničních reality show na TV Zone najdete každý čtvrtek.

Outlaw Empires s01e03

Druhá epizoda přesvědčila o tom, že Outlaw Empires, na rozdíl od Ganglandu z produkce History Channel, nestojí a nepadá s obsahem dané epizody. Kurt Sutter dokáže podat i na první pohled nezajímavé téma tím nejatraktivnějším možným způsobem. Třetí epizoda nás zavedla do nitra Irského gangu operujícího v Bostonu a přiblížila tamního nejobávanějšího zločince sedmdesátých let, Jamese “Whitney“ Bulgera. Vzhledem k tomu, že šlo o velmi úzký gang, vyhrál Sutter na plné čáře.

Podařilo se mu postavit před kameru tři z pěti členů, včetně Whitneyho pravé ruky Kevina Weekse, kteří poté vylíčili celou historii gangu do posledního detailu. A tím opravdu nejzajímavějším je právě Weeksova zpověď. Podrobně popisuje Bulgerovu touhu po vraždění, jeho nevyzpytatelnou náturu či jejich poslední setkání a otevřeně vypráví o úzkých vztazích mezi členy gangu a Bulgerově zradě. A samozřejmě ani tentokrát nechybí maximálně funkční dramatizace, kterou jsem oslavoval už minulý týden. Ve sféře organizovaného zločinu a zločinu všeobecně Outlaw Empire představuje naprostou špičku faktuální televize.

Whale Wars: Viking Shores epizoda 4 a 5

Sea Shepherd nepolevuje ze své stráže a jednotlivé týmy i nadále bedlivě sledují pobřeží Faerských ostrovů. Na jednu takovou hlídku s Delta týmem vyrazil i sám Paul Watson. Mezitím Brigitte Bardot zakotvila v doku vedle opuštěné rybářské stanice, kde se zpracovávalo velrybí maso. Společně s kameramanem vyrazili na působivý průzkum prostor, plných zkrvavených kostí a lovných nástrojů. Nedlouho poté upozornil pozemní tým na flotilu lodí vyrážejících z nedalekého přístavu směrem k jedné z lovných zátok.

Jak se ovšem ukázalo, šlo o falešný poplach. Lodě se shromáždily jenom proto, aby vyprovodili soutěžící tradičního závodu ve veslování. K žádné akci tak nakonec nedošlo a filmový štáb se mohl vrátit zpět na pevninu, aby znovu otevřel otázku, jejíž problematiku řešil už Rick O´Barry ve filmu Zátoka (2009) - otrava rtutí způsobená nadměrnou konzumací (nejen) velrybího a delfíního masa. Divák si tak plně uvědomuje, nakolik je lov velryb spjatý s faerskými tradicemi. Obyvatelé ostrovů tuto hrozbu odmítají a považují ji za vymyšlenou. Steve Irwin mezitím obdrželi zprávy, že japonští rybáři se vracejí zpět na pobřeží Antarktidy, aby naplnili svou velrybí kvótu. Sea Shepherd tak nezbylo nic jiného než opustit Faerské ostrovy, vyzbrojit se a vyrazit vstříc japonskému Institutu výzkumu velryb (ICR). Během necelých tří měsíců se jim úspěšně podařilo zabránit lovu velryb na těchto dánských ostrovech, přesto, týden po jejich odjezdu, byl uspořádán grind, kde bylo zabito 109 kulohlavců.

Nejsmrtelnější úlovek s08e08

Ještě před uvedením dvouhodinového finále sezóny kraba královského odvysílala stanice Discovery dvouhodinový speciál Social Reload, složený ze dvou předcházejících epizod Vital Signs a I Don´t Wanna Die, mapující nejživější noční můru této sezóny. Chrisovo nečekané zhroucení, jeho dramatickou evakuaci a příchod bouře století. S jistotou můžu konstatovat, že ani na druhé zhlédnutí neztrácí obě epizody nic ze své autenticity. Social Reload navíc nabízí dobrých deset minut předtím neuvedených scén, je doprovázen historickými a produkčními informacemi a neméně zajímavými twitter komentáři fanoušků i samotných kapitánů reagujících na aktuální dění daných epizod.

No guts, no glory. Arktická bouře sice pominula, ale zejména na lovištích modrého kraba po sobě zanechala pustinu. Rybáři vytahovali prázdné klece a nátlak ze strany vlastníků lodi způsobil, že se Elliot Neese rozhodl riskovat a vyrazil na lov k ostrovům, kde si svou pověst vybudovali kapitánské legendy jako Phil Harris. Tento hazard se mu ovšem nevyplatil a pokračoval v tahání prázdných sítí, což proti němu postavilo především jeho posádku. F/V Northwestern dokončil svou sezónu jako první a posádka se začala připravovat na lednový lov kraba opilijského. Ve velkém zakončil sezónu i divoký Bill, který zápasil zejména se svou posádkou a vlastním synem. Junior vylovil doposud největší množství modrého kraba a do Dutch Harboru se vrátil jako vítěz.

Jonathan Hillstrand se rozhodl, že dokončení zbytku kvóty nechá na své posádce a vyhlásil sázku o 5000 dolarů. Peníze dostane ten, kdo ve svém řetězci složeném z pěti klecí vyloví nejvíc krabů. Vítězem se stal nováček Josh Harris, který využil metody krabích prdů, jíž se naučil od svého otce. Keith Colburn měl telefonát od evakuovaného greenhorna Chrise, který ho ujistil, že je v pořádku, i když si doktoři nejsou jisti, co bylo příčinou jeho zhroucení. Z řetězce věnovaného Chrisovi se nakonec vyklubal pořádný jackpot a F/V Wizard tak naplnil svou kvótu v čas, aby se posádka ještě mohla vrátit a dokončit kvótu pro kraba modrého. Tentokrát však bez problematického greenhorna Bradyho. Říjnová sezóna je za námi. Ta brutální lednová ovšem teprve začíná.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace