Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Killing, Girls a finále Touch


ikona
KarelR
seriálová nálož
Jak Kiefer zakončil svoji dramatickou novinku? 

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Tentokrát tu najdete apatowovské Girls, kriminálku The Killing a finále Touch. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

The Killing S02E10

Jistě nejenom my jsme v rámci podobných hodnocení dílčích epizod The Killing hořekovali, že se druhá sezóna úplně odvrací od některých dějových linií z minulého roku. Desátá epizoda s názvem 72 hours na nás zničehonic vyzvracela několik postarších propojení a dělala, jako kdyby se nic nedělo. Bohužel poté, co už jsme se radovali, že se autoři zbavili syna Lindenové a na další zápletky jsme při gradaci napětí zapomněli, se rozhodli svůj seriál uzavírat skutečně od podlahy. Spíš, než abychom pociťovali satisfakci, se nám zdá, že The Killing byl/je dílem se špatnou narací a těchto sedmdesát dva hodin tak kolem nás spíše prošumělo. Nepopíráme několik skvělých momentů (v podstatě cokoliv s Lindenovou), ale desátý díl je zkrátka po skvělém Sayonara Hiawatha zklamáním. Už aby se to úplně rozlousklo. (krasa)

Girls S01E07

Megapárty! A se všemi čtyřmi hrdinkami! Girls šly poslední dobou kvalitativně dolů, sedmý díl ale v tomhle trendu naštěstí nepokračuje. Vracíme se k pojetí dřívějších epizod, ve kterých si každá z děvčat užívá svoji dějovou linku. Jakkoliv jednoduchá může být. Shoshanna tak zažívá svoje první "opojení" crackem, Jessa se dále sbližuje s manželem svojí šéfové, Marnie se snaží přenést přes rozchod s Charliem a Hannah dál řeší trable s Adamem. A nepřekvapivě to je zase veškerý materiál s Adamem, který přináší nové věci (Adam poprvé v tričku!) a sune příběh kupředu. Seriál se totiž se svými hrdinkami moc nepáře a odhaluje, že jsou Marnie i Hannah tak trochu sobecké bestie, které potřebují otevřít oči ať už fyzicky, nebo verbálně. Odvážné to pojetí, které snad sedmou epizodou neskončilo a budeme dál sledovat ženské hrdinky, které mají k plochosti hodně daleko. 

Touch S01E11 a S01E12

Tak ani tentokrát to není to pravé ořechové. Člověk by čekal, že aspoň v závěrečném dvojdíle se bude Tim Kring více věnovat hlavní zápletce a konečně se dozvíme i nějaké ty odpovědi. Kring se ale ani na závěr sezóny nedokázal zbavit svého již dost ohraného schématu a i v 11 epizodě nám představuje několik nudných a v této fázi příběhu i celkem zbytečných liniích. Kromě Martina, který je stále na stopě nezvěstné Amelii a tajemná organizace mu jde čím dál více po krku, musíme sledovat také malého Japonce kopajícího do míče a novou důležitou postavu v podání Marie Bello, jak se hádá s nějakým týpkem na pláži. Prostě ani tento díl není dvakrát strhující, což už nenapraví ani závěrečná desetiminutovka, ve které se Martin dozví, že ona společnost opravdu nejedná v rukavičkách.

Závěrečný 12. díl už je na tom o malinko lépe, protože se většinu času věnuje právě Martinově linii, ve které se snaží získat za každou cenu zpět svého syna. A kupodivu to docela funguje, linie je napínavá a potkáme se v ní i s postavami z úvodních dílů. Navíc je celá epizoda mnohem svižnější a uteče daleko rychleji než předchozí díly se zbytečnými vedlejšími liniemi, i když ani ve finále se jedné naprosto zbytečné linky nezbavíme. A to je docela škoda. Tim Kring jakoby se zasekl se svým zajetým vzorcem i nápady někde u páté epizody a od té spíše přešlapuje na místě s čím dál slabšími zápletkami. A ani závěrečná, i když celkem příjemná, epizoda nedokázala tento dojem změnit. Tak snad nás v příští sezóně tvůrci překvapí a konečně nám řeknou i nějaké ty odpovědi. (Spooner)

Killing tentokrát zklamalo, Girls potěšily a finále Touch jelo tak nějak na neutrál. Snad bude příští týden lépe.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace