Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Reality Show: Nově s Gordonem Ramseym


ikona
Anarvin
gordon ramseyreality show
 

Souhrny ze zahraničních reality show na TV Zone najdete každý čtvrtek.

Masterchef s03e01+02

Gordona Ramsayho asi není potřeba dlouho potřebovat, ale zrovna Masterchef je pravděpodobně jeho nejméně známá show. Jedná se o soutěž amatérských kuchařů, ve které, podobně jako třeba v Superstar, předstupují před trojčlennou porotu jednotliví soutěžící, předvádějí pokrmy dle nejrůznějších tematických zadání a snaží se je příliš nepokazit, aby se dostali do dalších a dalších kol. Možná jste viděli českou mutaci nazvanou Na nože, která se však díky své nevalné úrovni nedá s americkou verzí vůbec porovnávat.

Gordona doplňují v porotě ještě zakaboněný Ital Joe Bastianich a dobrácký tlouštík Graham Elliot a v prvních dvou epizodách sudí již standardně vybírali ze stovky nejzajímavějších kandidátů zhruba třicítku lidí, která postoupí do vlastní soutěže. Přičemž první úkol je relativně prostý: V časovém limitu uvařit to nejlepší, co soutěžící svede. Stejně jako v minulosti štáb pořád velice dobře pracuje s napětím (často až do poslední vteřiny netušíte, zda kandidát postoupí), se střihem (paralelní prostřihávání na několik soutěžících s obdobným či kontrastním „příběhem“) a s emocemi. Ty samozřejmě občas zavání kalkulem, ale když se chlap jak hora rozněžní nad nedávnou ztrátou syna a touží otevřít restauraci s jeho jménem, to se prakticky nejde nedojmout.

Celé úvodní kolo všeobecně je pak především o soutěžících, o zajímavých tvářích, které bychom si mohli pamatovat i v dalších kolech. Zaujmout dokázal hned úvodní soutěžící - mladý asiat, který se rozhodl spolu se vstupem do soutěže prozradit světu, že je gay. Pak je tu frajírek, který rok a půl nepracoval, ale má tu drzost říct, že je v soutěži ze všech největší dříč. Postoupili i dvoumetrový basketbalista, dáma, která se jmenuje Monte Carlo a má syna Dangera, kovboj, jenž přijel před sudí na koni nebo soupeřící manželský pár. Zdaleka největší pozornost ale vzbudila slepá soutěžící, která navzdory svému handicapu postoupila! Nechtěl bych sympatické dámě křivdit, ale obávám se, že ji porotci nechali postoupit jenom pro okořenění pořadu, protože při časově náročných disciplínách v neznámých prostředích nemůže nevidomá dlouhodobě prospívat.

Soutěžící jsou zajímaví, porota pořád stejně nabroušená a jedinou vážnou slabinou pořadu jsou sáhodlouhá opáčka po reklamních předělech. Příští týden se porota podívá profiltrovaným kandidátům na zoubek poprvé pěkně zblízka, takže se máme na co těšit. (Anarvin)

Outlaw Empires s01e04

Kurt Sutter tentokrát představil kmotra veškerého organizovaného zločinu v Americe, Cosa Nostru. Italskou mafii operující v New Yorku, známou jako Pět rodin. Sutterovi hosté, Dominick Montiglio z rodiny Gambini a Michael Franzese z rodiny Colombo, velmi otevřeně hovoří o smyslu pro rodinu, který mezi sebou jednotliví gangsteři udržovali. Vypráví i o složité hierarchii, hamižnosti většiny mafiánů a neutichající touze po krvi.

Z první ruky se tak dovídáme, jak tato italská mafie skutečně fungovala, jaké byly výhody a nevýhody gangsterského života a dokonce i to, v čem nejslavnější mafináské filmy lžou svým divákům.  Montiglio se navíc svěřuje i se smíšenými pocity, jež ho provázely, když udával šéfy všech pěti rodin a o děsivé noční můře, která ho pronásleduje už skoro dvacet let. (Jan_G)

Boj za záchranu velryb s05e01

Veškeré oslavy a aplaus provázející konec loňské kampaně se ukázaly jako předčasné. Japonští rybáři svůj boj s aktivisty nevzdávají a v plné síle vyrážejí na antarktické moře naplnit svou kvótu. Kontroverzní společnost Sea Shepherd, mnohými označovaná za eko-teroristy, tak musela ukončit všechny své vedlejší kampaně a bez pořádných příprav vyrazit vstříc japonské flotile. Celý počátek operace Divine Wind (anglický překlad termínu „kamikaze“) se nesl ve znamení nejistoty, protože japonská vláda investovala 30 miliónů z podpůrného fondu na škody způsobené loňskou tsunami do bezpečnostních opatření institutu ICR. Sea Shepherd tak nemá nejmenší potuchy, co může od svých protivníků očekávat.

Paul Watson navíc sledoval svůj instinkt a pustil se do riskantního plánu. Zatímco ledoborec Bob Barker vyrazil na Antarktidu, Steve Irwin a Brigitte Bardot se vydali do indických moří v domnění, že se letos budou japonští rybáři ubírat právě tudy. Watsonova předtucha se naplnila a Sea Shepherd narazil na Nisshin Maru, mateřskou loď celé flotily a jejich ultimátní cíl, v samotném počátku kampaně. A jak slibují veškeré trailery, 5. sezóna bude jednou z nejdramatičtějších. (Jan_G)

Nejsmrtelnější úlovek s08e09

Vítejte v pekle! A je to tady. Leden, začátek brutální sezóny kraba opilijského. V Dutch Harboru finišují poslední přípravy a nakládají se klece, aby rybářská flotila mohla co nejdříve vyrazit na otevřené moře. Letošní kvóta se zdvojnásobila, což znamená jediné. Závod s časem. Na můstky ostřílených mořských vlků navíc přicházejí zprávy o nepříznivém počasí a veškerý stres tak jenom narůstá. F/V Time Bandit se lepí smůla na paty od samého počátku. Už v přístavu uklouzl Travis na ledu a zřítil se do ledového moře. Posádce zabralo celé tři minuty, než se jí ho podařilo vytáhnout ven a ohrozili tím nejen jeho sezónu, ale především život. Později při pokusu o odstřelní ledu petardou si odrovnali navíječ lana, což výrazně zpomalí vytahování klecí. Kapitán Andy Hillstrand navíc narazil na naprostou pustinu.

F/V Seabrooke se hned po vyplutí musel vrátit zpět do přístavu. Opravený motor sice funguje, jak má, ale druhý se začíná nebezpečně přehřívat. Pochmurná nálada panuje i na palubě Ramblin´ Rose. Kapitán Elliot Neese čelí nátlaku ze strany majitelů lodě a potýká se s osobními problémy. Opustila ho přítelkyně i s dětmi. A předpověď počasí navíc hrozí, že situace by mohla být ještě horší než v roce 1972, kdy bylo téměř celé Beringovo moře pokryto ledem. (Jan_G)

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace