Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Tron: Uprising, Longmire a Killing


ikona
KarelR
seriálová nálož
Co nového na Gridu, mezi ochránci zákona a u živlů z podsvětí? 

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Tentokrát tu najdete skorowesternovou novinku Longmire, kriminálku The Killing, animovaného Trona a novou sci-fi detektivku Continuum. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

Tron: Uprising S01E02

Tak tenhle svět vážně nebude černobílý. Virtuální realita gridu ve druhé epizodě s názvem Odpadlík šířeji poodhaluje, kam chtějí tvůrci seriál směřovat. A líbí se nám to, Disney totiž s akcí nepolevuje. Dokonce už tolik nevnímáme ani onu strašidelnou obličejovou animaci, bude to čistě o zvyku. Pokud bude i nadále fungovat rovnice čtvrt hodiny akce na pět minut dialogů, nestěžujeme si. Jistě, pilotní díl pulzoval adrenalinem o něco znatelněji, tentokrát jsme ale dostali (mnohem!) více nablýskaných motorek a navíc jednu super gladiátorskou bitku. Beck padl při návratu do města od svého mentora do zajetí, a smrtonosné disky tak znovu krájí vzduch. Scénáristická berlička vedoucí k akci? Zatím jsme s tím v pohodě. O vedlejší, čistě výplňovou linii se postarala vztahová epizodka s hrdinovými přáteli automechaniky – nic moc, scéna na diskotéce však díky hudbě nenudila. Uvidíme, jak za týden dopadne napínavý cliffhanger v závěru! (Davies182)

The Killing S02E12

Finále vrcholí a v jeho první části tasí The Killing ty nejúdernější zbraně, jaké mají jejich tvůrci na skladě. Jedenáctý díl skončil ukázkovým cliffhangerem a nyní už je jen na Holderovi a Linden aby zjistili, kdo z dvojice podezřelých je skutečným vrahem Rosie Larsen. V epizodě „Donnie or Marie“ funguje naprosto všechno. Detektivní linie je pochopitelně dechberoucí a scéna, kde ústřední dvojice konečně sleduje záznamy z kamer v kasínu, patří k nejlepším momentům seriálu. Politicky pletichářské volby, v nichž Darren Richmond dotahuje dosavadního starostu, jsou pochopitelně taktéž zajímavé, a překvapivě nás zaujal i návrat Mitch, konkrétně její konfrontace se sestrou. Ačkoliv byl vrah v podstatě představen, nepochybuji, že se tvůrci vytasí ještě alespoň s jedním šokujícím překvapením. Každopádně jak pomalu se druhá série kriminálky rozjížděla, o to působivější je její finále. (Krasa)

Longmire S01E02

Tak tady se od pilotu nic nezměnilo. Pořád se nám případy šerifa z Wyomingu rýsují v nadprůměrné drama s čím dál zajímavějšími postavami a poctivou westernovou atmosférou. Navíc už se nám v pozadí začíná rozkrývat pár tajemství, které by později mohli ovlivnit vztahy některých postav. Samotná detektivní zápletka ovšem opět moc zajímavá není a vraha mladé prostitutky tipne většina znalých diváků na první pokus. Naštěstí se v této lince zase využije místní prostředí a po minulé indiánské rezervaci nás čeká spolek Mennonitů, což také není dvakrát příjemná skupinka lidí, se kterou by člověk zašel na kafe. Divák se tedy ani tentokrát moc nenudí, postava Walta Longmirea je čím dál sympatičtější a i fandové Katee Sackhoff si zde najdou svou oblíbenou scénu. Snad ty napínavé případy a konflikty přijdou co nejdřív, na postavách a atmosféře se to nedá budovat věčně. 7/10 (Spooner)

Continuum S01E03

Continuum působí docela sympaticky a neustále čekám, kdy se objeví nějaká linie, která mě doopravdy vtáhne do děje. Po třetím díle jsem bohužel přesvědčen, že autoři zkrátka neumějí dobře naporcovat humor, jímž se přitom docela rádi ohánějí. Vtipná scénka v kavárně či ta při hraní kámen-nůžky-papír (což agentka z budoucnosti již nezná) je bohužel zabita nevtipnými dialogy mezi ní a policejním kolegou. Mezi nimi to prostě vůbec nefunguje a to přitom v tomto díle vyšetřují vraždu na základě shody spermatu obětí. Úplně jsem si dovedl představit, jaké komické situace by vytěžili třeba autoři Castle a jiných odlehčených detektivek. Třetí díl „The Wasting Time“ sice není úplnou ztrátou času, ale zkrátka mě stále mrzí, jak scénář nedokáže věrohodně vykreslit vztah Kiery s Carlosem, jehož představitel (Victor Webster) mi navíc z logických důvodů Castla připomíná. (Krasa)

Všem seriálům se vede docela dobře a Killing míří k našlápnutému finiši.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace