Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Po Ztracených ke zmizelým. Lindelof se vrací do televize


ikona
st39.6
Co bude Damon Lindelof psát po Ztracených, Kovbojích a vetřelcích a Prometheovi? Pravděpodobně další Ztracené. 

Damon Lindelof je momentálně jedním z nejaktivnějších a nejzajímavějších scenáristů současného Hollywoodu, o tom není pochyb (po scénáři druhého Star Treku dostal na starost přepisování World War Z s Pittem a dělá na Birdovu 1952). Jenže mezi televizními a filmovými fanoušky se najde dost takových, kteří ho nemají dvakrát v lásce. Lindelof totiž na jednu stranu vymýšlí parádní náměty (Ztraceni), podílí se na na první pohled zajímavých filmech (Kovbojové a vetřelci, Prometheus), při jejich psaní ale dělá jednu ohromnou chybu. Pokládá si až moc velké množství otázek, na které pak není schopný odpovědět. A někteří lidé mu to nejsou schopní odpustit. Lindelof navíc ztrácí půdu pod nohama, stejně jako Kovbojové a vetřelci byl totiž i Prometheus přes atraktivní námět ve výsledku hloupý. Lindelof nedotahuje dějové linie a postavy píše takovým způsobem, že se z nich vyklubou obyčejní tupci.

Přesto jeho další projekty vyhlížíme. Snad v naději, že se polepší, což by se mohlo v jeho dalším televizním zářezu povést. Upsal se totiž produkci HBO, na kterou je zatím spolehnutí - ať už je to Hra o trůny, Řím, John Adams, Vincentův svět, nebo třeba Eastbound & Down, tahle televizní stanice za sebou má hromadu pecek, na které jen tak nezapomeneme. A seriál, na němž bude spolupracovat Lindelof, by se mezi ně mohl zařadit.

Jedná se o adaptaci knižního bestselleru The Leftovers od Toma Perrota, který třeba Stephen King označil za "ten nejlepší díl Zóny soumraku, který jste neviděli". Do knihy se zamiloval i Damon Lindelof a to do takové míry, že po jejím dočtení okamžitě začal obvolávat studia, jestli na ní už někdo nekoupil práva. Když zjistil, že přistála na stole producentů z HBO, oslovil své agenty, ať televizi, která není televize, nabídnou jeho služby. A HBO se samozřejmě chytlo.

Leftovers je drama, které se odehrává tři roky poté, co z povrchu zemského zmizely miliony obyvatel. Kam, proč, jak? To nikdo neví, "zbytky", které na Zemi zůstaly, se ale musejí začít vypořádávat nejen se svým zničeným životem, ale také s tím, proč nezmizeli také oni, že zmizeli jejich blízcí a podobně. Lindelof samozřejmě v námětu vidí velké náboženské otázky a další mysteriózní drama ne nepodobné Ztraceným.

Na scénáři se bude podílet se samotným autorem knižní předlohy, pokud ale čekáte, že si knihu koupíte a automaticky budete vědět, co se bude v seriálu dít, zklameme vás. Lindelof totiž tvrdí, že kniha nabízí podklady maximálně pro tři epizody. Ve zbytku už se budou muset vymýšlet vedlejší dějové linie a další příběhy - součástí seriálu prý bude i odpověď na to, kam všichni zmizeli. Tedy zatím je to v plánu. Znáte Lindelofa. Neodpovídání na klíčové otázky je jeho specialitou.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace