Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cyloni na cestě po Skotsku?


ikona
Spooner
outlander
Jaký projekt pro nás chystá tvůrce kultovní Battlestar Galacticy? 

Hra o trůny, Pravá krev, Dexter, Upíří deníky… Seriálů inspirovaných více či méně nějakou knižní předlohou běží na současných amerických televizích celkem dost a vypadá to, že jještě zdaleka nejsme u konce. Na obrazovky zatím neznámé kabelové televize se totiž chystá seriálová adaptace světového bestselleru Outlander, v českém překladu Cizinka, z pera Diany Gabaldon. Tato informace ovšem asi většinu seriálových fandů ze židle nezvedne. Mnohem víc by je však mohlo zaujmout jméno, které se projektu ujme. A kdo si pořádně přečetl titulek, tak ten už ví, že oním vyvoleným bude Ron Moore, tvůrce dnes již kultovní Battlestar Galacticy, který dokázal, že pro chytrou a akční sci-fi je v televizi místo pořád. Doufáme tedy, že nás Moore o svých skvělých schopnostech přesvědčí i tentokrát.


Samotný děj totiž zní dost všelijak. Příběh nás nejdříve zavede do roku 1945, konkrétně do života vdané zdravotní sestry Claire. Ta se ovšem jakýmsi nedopatřením posune zpátky v čase do Skotska osmnáctého století, což už je sama o sobě věc docela nemilá. Aby toho však nebylo málo, tak je vržena rovnou do centra intrik a je nucena se provdat za skotského bojovníka Jamieho, do kterého se časem samozřejmě vášnivě zamiluje. A tak se z Claire stává žena uvězněna mezi dvěma světy a muži. Námět se pak může klidně změnit v nudnou romantiku, nebo také ve výborný mix epického dobrodružství a oné romance. Ron Moore je však dostatečně zkušený na to, aby z populární knížky dokázal ukuchtit zajímavý seriál pro širší publikum. Budeme mu držet palce. Sedmidílné knižní série se už ale prodalo přes 20 milionů kusů, takže jistou fanouškovskou základnu má seriál jistou už teď.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace