Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Reality Show: největší bubáci Ameriky


ikona
Anarvin
gordon ramseyreality show
Co vás může vystrašit v Americe? Jak je těžké zdrhnout z raketového sila? A na co se dá střílet uprostřed oceánu?  

Souhrny ze zahraničních reality show na TV Zone  

Haunted Highway S01E02

V poslední epizodě jsme po strašidelné dálnici dojeli ke dvěma americkým legendám, jejichž jména připomínají spíše názvy béčkových akčních filmů. Jeal a Devin stopovali Darkmana v Severní Dakotě u Standing Rock, Jack s Danou se pak vydali za californským Shadow Manem k Blackstar Canyonu. Trochu nám uniká, proč tímto dílem seriál před týdnem neodstartoval: ultimátní nálož hutné atmosféry a strachu!

A jdeme na Darkmana. Po nakoupení zásob na typicky buranovské US pumpě se Devin a Jack vydali přímo ke Standing Rock, tzn. osamělé hoře uprostřed širých kopcovitých plání. Jinak nic, mrtvo – až na pár krav. Představte si tohle a máte zhruba jasno, jak se na podobném místě musela po setmění dvojka lovců duchů cítit. K tomu si navíc přidejte světelkující rudé oči, samovolné zhasínání ohně v bezvětří a prokazatelně lidskou siluetu „něčeho“ co se objevilo na záznamu, a dojde vám, že klasické balení Pampersek rozhodně stačit nebude. A to nejlepší teprve přijde.

Shadow Man se totiž Danu a Jacka rozhodl potrápit o něco více – došlo i na fyzický kontakt! Brr. Malebné scenerie mírumilovných lesů a romantická zátiší s hopkajícími potůčky se po setmění změnily v místa nefalšovaných hrůz. Nelze se vyhnout tomu, že nás při děsuplném rituálním vyvolávání, skřecích a stínech poletujících po zemi pronásledovala slova "Blair Witch". K marylandským lesům mají ty v Californii hodně blízko: mrazilo nás ještě čtvrt hodiny po skončení pořadu s rozsvícenými světly v pokoji! Držíme palce, ať podobná atmosféra vydrží i do dalších dílů a upřímně se jich už nemůžeme dočkat. (Davies182)

Boj o záchranu velryb S05E07

Žádné ze zranění utržený při posledním střetu s Yushin Maru 2 nebylo natolik vážné, aby museli být námořníci dopraveni zpět do přístavu. Irwin tak i nadále musel pokračovat do antarktických vod s harpunovou lodí v doprovodu, udávající jejich koordinace lodi mateřské. S ohlédnutím na současnou situaci a blížící se konec lovné sezóny se kapitán Watson rozhodl, že musí jednat.

Bob Barker zatím zpozoroval na radaru neznámou loď a v domnění, že se jedná o třetí Yushin, se ji rozhodl sledovat, ukryt za majestátnými ledovci. Jak se ovšem ukázalo, šlo pouze o rybářskou loď nenáležící japonské flotile. Irwin mezitím vypustil na moře oba čluny včetně skútru, který měl odlákat veškerou pozornost. Prop-foul s kevlarovým lanem způsobil, že Yushin Maru 2 zůstala stát mrtvá ve vodě a Irwin se jim konečně ztratil z dohledu. (Jan_G)

Masterchef S03E12-13

Po pauze v minulém týdnu se ve dvanácté epizodě vrátila týmová soutěž, ve které kuchaři měli chystat steaky pro sto jedna hladových kovbojů. Frank a Monti si navolili své týmy tak, že Frank si vybral samé silné osobnosti, zatímco Monti vsadila na podceňované „underdogy“. Porotci ale pro soutěžící připravili malý zvrat a kapitány týmů následně prohodili. I když ale Frank přišel o své vyvolené spoluhráče, stejně se mu povedlo svůj tým dovést k drtivému vítězství, když na kovboje zapůsobila Staceyina pikantní omáčka barbecue.

Ve vyřazovacím testu se poražený tým nejprve měl rozhodnout, kdo z jejich středu byl největší pracant a zaslouží si imunitu. Monti vzala vinu na sebe a rozhodně chtěla vařit, Becky i čahoun Josh byli pevně přesvědčení o tom, že nejsilnější v týmu byli právě oni. Nakonec ale imunitu dostala mlčenlivá Felix. Ostatní měli v rekordním čase připravit omeletu ze tří vajec, volské oko, pošírované vejce a vejce na měkko. Pouze ze šesti vajec, bez možnosti oprav. Nejlépe si s disciplínou poradila Monti a sudí se rozhodovali mezi Becky, která byla doposud favoritkou, a Joshem, který nakonec také vypadl.

Ve třinácté epizodě na zbylé hráče čekala největší mystery box, kterou doposud americký Masterchef spatřil. Pod obřím poklopem se ukrývala Paula Deen, populární televizní kuchařka, která soutěžícím nachystala několik surovin, ze kterých chtěla vidět kuchaře připravit co nejlepší kuřátko. Mezi favority nakonec skončili Frank, který připravil křupavou roládičku, Becky, která kuře nádherně opekla v troubě a David, který ho báječně osmažil na pánvi a připravil k němu skvělou omáčku. Zvítězil Frank, který získal obrovskou výhodu do dalšího kola.

Nejen, že se nemusel zúčastnit vyřazovací soutěže, ale ještě určil, v jakých dvojicích budou soutěžit zbylí soutěžící. Kuchaři totiž ve vyřazovacím kole poprvé vařili v párech. A Frank si dal setsakra záležet, aby silným hráčům co nejvíc ublížil. Becky spojil s nešikovným Davidem, slepé Christine (kterou díky jejím jedinečným chuťovým pohárkům řada soupeřů považuje za favorita) přidělil nikterak výraznou Stacey a Monti dal jasně najevo, že ji nepovažuje za výraznou konkurenci, když ji zachránil spárováním s Felix. Soutěžilo se totiž v přípravě suši a Asiatka Felix už dříve dokázala, že tuto tradiční japonskou disciplínu ovládá. Takže není divu, že si její pár v soutěži vedl nejlépe. O vypadnutí se rozhodovalo mezi zbylými dvěma týmy, které pohořely. Horší práci nakonec předvedly Stacey s Christine a Stacey se se soutěží rozloučila, protože na rozdíl od Christine nedokázala v náročné disciplíně ani zachovat chladnou hlavu. (Anarvin)

Nejsmrtelnější úlovek S08E15

Tvrdá zima se znovu ozvala a opilijská loviště opět neúprosně uchvacuje ledová pokrývka, která rybaření dělá prakticky nemožným. Výrazně ochladila i vztahy mezi bratry Hillstrandovými, jež byly už tak na hraně díky malým úlovkům. Jonathan to nakonec nevydržel, popadl svou brokovnici a vyběhl si zastřílet na ledové terče pokrývající loď. Na Time Banditu holt spory neurovná nic jiného než střelba a výbuchy. Tentokrát to zajiskřilo i mezi bratry Colburnovými na Wizardu. Kapitán Keith nedal na rady svého bratra a zatímco Monte spal, Keith vypustil všechny klece mezi ledové kry. Ve výsledku o osm z nich přišel.

Nejdramatičtější situaci zažili na palubě Northwestern. Loď přestala být ovladatelná a při následné inspekci Edgar náhodně objevil málem fatální závadu. Prostřední nádrž byla plná vody a hrozilo, že se loď při silnější vlně převrátí. A přestože pumpy jely na plný výkon, kvůli nepřízni počasí se nádrž vyprazdňovala nebezpečně pomalu. Jak se Sig svěřil, díky stejné závadě se potopila i loď jejich dědy. Z důvodu blížícího se soudu o roční odříznutí Elliota ze života jeho nejbližších se nejmladší kapitán flotily rozhodl vzdát obřích úlovků a vrátil se do přístavu, aby se soudu mohl zúčastnit alespoň telefonicky, čímž opětovně podupal důvěru své posádky. (Jan_G)

Great Escape S01E04

„Velký útěk“ pokračuje v dříve nastoleném stylu, kdy nám předkládá nevýrazné soutěžní dvojice, o kterých nevíme zhola nic (tudíž je těžké k nim nějak přilnout a někomu fandit), při plnění nikterak záživných úkolů, které se snaží tvářit, jako by se jednalo o ty nejnapínavější situace z nějakého akčního thrilleru. Jenže když vidíte, jak vedle soutěžících stojí kameraman, tak se jakékoliv kouzlo zkrátka vytrácí. Stále tak platí, že jediné, čím soutěž jakž takž dokáže zaujmout, jsou jednotlivá prostředí.

Jenže zatímco posledně si produkce dala záležet na poměrně působivém strašidelném domě, tentokrát se hráči protahovali několika málo uzoučkými chodbičkami raketového sila a pak ještě chvilku běhali po poušti. Nuda, nuda a zase nuda. Ani po čtyřech epizodách se soutěž nedokázala najít a pořád mě nenapadá nikdo, komu bych ji mohl s čistým svědomím doporučit. (Anarvin)

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace