Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Newsroom, Suits, Pravá krev


ikona
KarelR
seriálová nálož
Aaron Sorkin je bůh. 

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Tentokrát tu najdete novinku Perception, návrat Pravé krve, právnické drama Suits a Sorkinovu konverzačku Newsroom. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

Perception S01E02

Dr. Pierce a agentka Morettiová tentokrát vyšetřují vraždu „ruské nevěsty přes katalog“ a jejich jedinou stopou je vdovec, nespolehlivý svědek trpící další neurologickou anomálií, a to neschopností rozeznat od sebe lidské tváře. Před Danielem se tak otevírají další hádanky, na jejichž odpovědi se snaží přijít pomocí svých halucinací. Do města zároveň přijíždí další profesor, z něhož se vyklube Danielova konkurence nejen v životě profesním, ale i v tom osobním. (JAn_G)

Druhá epizoda se ukázala jako mnohem komplexnější než pilot, ovšem většina z negativ se přenesla i do ní. Samotné rébusy, které Daniel řeší, jsou sice osvěžující, bohužel případ, na nějž jsou, naroubované příliš tvůrčí invence nevykazuje a zároveň zrovna dvakrát nezapadá do humorné roviny seriálu. Ony neurologické paradoxy jsou přinejmenším pozoruhodné, ale zasloužily by si mnohem sofistikovanější seriál, než je Perception. (JAn_G)

Newsroom S01E04

Čtvrtý týden v Newsroom je za námi, a kdo doteď váhal, musí mít jasno. Sorkin sepsal další nefalšovanou pecku, která tne do médií jako dlouho nic. Činí tak svižně, chytře, a jak se nyní potvrdilo, dokáže z člověka vydolovat i kotel emocí. Epizoda sice začala jako parádní potírání bulváru, za které Will pravidelně platil nápojem v obličeji. Závěrečný twist ale posílá celou show o úroveň výš, do míst, kde vás zamrazí tak, že se televizní konkurence povětšinou jen tiše krčí v koutě. Je moc brzo na výkřiky, že se tady píše seriálová historie?

Suits S02E04

Tvůrcům zřejmě došlo, že cesta k vítězství vede přes postavu Louise, která i ve čtvrtém díle dostává jasně největší prostor ze všech postav. Suits nechává tentokrát diváka v napětí, zda náhodou hašteření mezi Louisem a Harveym vzhledem k personálním změnám nepoleví. Louis Litt každopádně předvádí snad poprvé vše ze svého právnického umění a vyřídilky, z čehož je nadšený dokonce i Mike. Závěr dílu, který vcelku dramaticky ovlivní jednu z hlavních postav seriálu, potvrzuje, že druhá sezóna Suits má přeci jen nosnější dějovou linku, než ta první. Celý tým Pearson & Hardman se zřejmě blíží do pěkného průšvihu a bude záležet převážně na Harveyho důvtipu, jestli dokážou přežít soudní žalobu. Čtvrtý díl dobře navazuje na skvělý start sezóny, a co se týče „užvaněných“ chytrých seriálů současnosti, nemá Suits v současné době konkurenci. (Krasa)

Pravá krev S05E06

Tak tentokrát burani z Bon Temps trochu zvolnili na tempu, i když jenom na chvíli. Russell je totiž po divokém začátku uvězněn Autoritami a s jeho budoucností to nevypadá moc dobře. Ani tak naštěstí neztrácí nic ze svého charismatu a super hlášek. Eric navíc hned ze začátku získá u diváků plusové body, jelikož se nás snaží velmi vtipným způsobem zbavit další zbytečné milostné linie mezi Alcidem a Sookie. I ostatní linie se rozjedou celkem solidně. Po chvilce ovšem tempo dílu trochu zvolní a začne se až příliš povídat. Terry tady pořád jen fňuká, Lafayettova linka je zde vyloženě navíc a ve Fangtasii se taky nic zajímavého nestane. Nějaký ten škarohlíd by mohl dokonce říct, že zde dochází k vatovým scénám. Ke konci se děj naštěstí zase rozjede a samotný závěr dílu slibuje opravdu velké věci do nadcházející poloviny sezóny. Snad tedy nezůstane jen u slibů a True Blood naváže s chutí na výborné tempo předešlých epizod. (Spooner)

Novinka Perception neoslnila a Pravá krev si vybírá pomalejší chvilku. Newsroom a Suits ale jedou naplno!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace