Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Životní strasti Dextera Morgana


ikona
Krasa
dexterhallshowtime
Co víme o právě natáčené sedmé sérii? Jak se změní Dexterův život? 

Není sympatičtějšího sériového vraha, než je Dexter Morgan. Je milujícím otcem, dobrým bratrem, a jako forenzní analytik policie Miami předvádí bravurní práci. Uplynulých šest sezón, které z odvážného projektu televize Showtime udělali již dnes legendární nekonvenční seriál, vždy vyprávěly příběh podle podobného mustru. V Miami řádí nebezpečný šílenec, a Dexter, ukázněná bestie, která si svoji chuť zabíjet vybíjí na hledaných zločincích, se jej snaží dostihnout a zabít dříve, než policejní tým včetně jeho sestry Debry. Sedmá sezóna, startující již v září, se však z logických důvodů od zaběhlého vzorce odkloní. Pojďte si společně s námi kapku zapřemýšlet, co od Dextera v jeho předposlední sezóně čekat. Ty, kteří doposud neviděli kompletní šestou sérii, samozřejmě upozorňujeme na spoilery, jimž se v tomto článku nelze vyhnout.

Nejprve je nutné se na chvilku zamyslet nad dosavadním průběhem seriálu. Když nyní pomineme Dexterovy osobní vztahy – přátelské pouto s Miguelem a milenecké s Lumen – byly si všechny sezóny, mimo té druhé, navzájem podobné. Ve všech se Dexter, coby člen miamské policie, snažil dostihnout sériového vraha dříve, než jeho kolegové z práce. Jeho „drobné“ tajemství je ovšem v závěru šesté série odhaleno osobu jemu nejbližší, a tu Dexter rozhodně nehodlá popravit. Sedmá série se tak bude patrně nejvíce podobat sezóně druhé, v níž detektivové objevili Dexterovy oběti, což nakonec po účinném plánu schytal dychtivý detektiv Doakes.

LaGuerta v úvodní epizodě sedmé sezóny nalezne v kostele sklíčko s krví, které ji navede právě ke stopě nalezené v druhé sérii. Pokud si dobře vzpomínáte, detektiv Doakes byl dobrým přítelem LaGuerty, která se s jeho obviněním nikdy zcela nesrovnala. Myšlenka, že „vrah ze zálivu“ je stále naživu a Doakes byl tedy odsouzen neprávem, se jí zřejmě bude nesmírně zamlouvat. A co s touto domněnkou nadělá Debra, která Dexterovo tajemství zná a zřejmě se dozví i o ostatních vražedných zkušenostech svého bratra. Bude láska silnější než smysl pro spravedlnost a vlastně i než obtížně budovaná kariéra?

Dexův život se sedmou sezónou obrací vzhůru nohama. Zatímco předtím sdílel své zabijácké tajemství jen s osobami s podobnými sklony, nyní se stává zranitelným a jeho osud je v rukou jiného, leč velmi blízkého člověka. „Od začátku příběh směřoval k tomu, aby Debra odhalila tajemství svého bratra,“ prozradil producent a scénárista seriálu Manny Coto. „Chápali jsme to jako přirozený vývoj a zásadní událost pro nadcházející vynikající sezónu.“ Otázkou však zůstává, zda sedmá série přinese vedle vztahu Dextera a Debry i honbu za dalším padouchem.

Již nyní víme minimálně o třech zásadních postavách chytané série. Jednou z nich je známý herec Ray Stevenson (Řím, Kill the Irishman, Tři mušketýři), v roli ruského mafiána. Navzdory tomu, že je jeho jméno relativně zvučné, nikdo nepotvrdil jeho zásadní postavení v sérii. To naopak bude mít Hannah v podání Yvonne Strahovski, staré známé z Chucka. Dosud nebylo prozrazeno, jakou postavu si konkrétně střihne, každopádně bude důležitým článkem okolo oslabeného Dextera. Další nepříjemností v Dexově životě pak bude šťouravý novinář Ethan (Santiago Carbera z Heroes), který se rozhodne psát knihu o sériových vrazích. Je tedy více než zřetelné, že Dexterův druhý život se začíná bortit jako domeček z karet. Je možné, že by poslední osmá série byla policejním honem na konkrétní osobu – odhaleného sériového vraha Dextera Morgana?

Ve vztahu Debry a Dextera nesmíme zapomínat na fakt, který loni poněkud poškádlil fanoušky. V šesté sérii nečekaně povýšená Debra navštěvovala psycholožku a mimojiné došla k názoru, že je do svého bratra nejspíše zamilovaná. Jistě, jedná se o žánrovou berličku podobnou kolumbijským telenovelám, ovšem vypovídá i o sestřině horší duševní stabilitě. S takovým tíživým a překvapivým tajemstvím se pak Debřina psychika zcela určitě nezlepší. Dozví se i mnoho o svém otci, o radách, které dal jejímu bratrovi a s tím bude spojena i nadměrná dávka flashbacků, které v této sérii uvidíme.

Sedmá sezóna seriálu se právě dotáčí a nejen z našeho článku je jasné, že už nic v Dexterovi nebude jako dřív. Producentka Sara Colleton každopádně potvrdila, že natahování seriálu do deváté či desáté série rozhodně nemáme očekávat: „Od úplných začátků jsem byla přesvědčená, že Dexter bude sedmiletá záležitost. Prodloužení o rok je ještě v pořádku, ale další pokračování už by seriálu uškodilo. Každý v našem týmu si je vědom tíhy udržení dané úrovně až do samotného závěru. Je moudré vědět, kdy opustit pódium ještě předtím, než vás k tomu diváci sami vyzvou.“ A co úplný závěr seriálu? „Nevíme, jak přesně bude vypadat poslední scéna Dextera, ale co se v ní bude odehrávat, víme jistě už od roku 2006.“ A my se už toho nemůžeme dočkat.

A co vy? Jak se těšíte na sedmou sérii a od jaké dějové linie toho nejvíce očekáváte?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace