Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Z Tudorovce se stane Drákula


ikona
Spooner
dracula
Kdo si zahraje upíří legendu v chystaném seriálu? 

Některé filmové legendy se budou na plátnech a televizních obrazovkách omílat do nekonečna. A mezi nejvíce provařené legendy patří bezesporu upírský kníže Drákula. Aby toho znásilňování literární a filmové klasiky nebylo málo, tak v amerických televizích chystají rovnou dva nové seriály na motivy obávaného upíra. O prvním projektu jsme vás informovali nedávno. Seriál Vlad Dracula chystá kabelová televize Starz a na starost ho má producent Spartaka, Rob Tapert. Ten divákům slibuje skloubení známých historický faktů s mýty okolo valašského knížete. To druhé televizní setkání s Drákulou, které nás v příštích měsících čeká, se o žádná historická fakta ale opírat nebude.

Svoje vlastní dobrodružství o knížeti s velkými tesáky totiž chystají také na NBC. Seriál ponese jednoduchý a prostý název Dracula, příběhově to ovšem zní naštěstí trochu zajímavěji.  Slavného knížete zastihneme v Anglii na konci 19. století. Zde se bude vydávat za amerického podnikatele, který chce do zatuchlé Anglie přinést svěží moderní vědu. Jeho úmysly jsou však ve skutečnosti mnohem krvavější. Chce se totiž pomstít lidem, kteří mu dříve zničili život. Aby toho na něj nebylo málo, tak zde ještě potká půvabnou ženu, která až nebezpečně připomíná jeho mrtvou lásku. NBC je navíc v drákulovském souboji o krok napřed, jelikož už obsadili hlavní roli. Legendárního upíra si zahraje Jonathan Rhys Myers, hvězda historického seriálu Tudorovci nebo výborného Match Pointu od Woodyho Allena. Je to rozhodně zajímavá volba a Myersovi podobné velká role určitě neuškodí, protože od konce slavného seriálu moc slušných hereckých příležitostí nedostal. Otázkou zůstává, zda jsou na dva současně běžící seriály o provařené postavě diváci vůbec zvědaví. Snad budou oba projekty aspoň dostatečně zajímavé.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace