Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Suits, Newsroom, Perníkový táta


ikona
KarelR
seriálová nálož
Sledujeme šest seriálů, které teď stojí za vidění. 

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Tentokrát tu najdete novinky Political Animals a Perception, návrat Pravé krve, právnické drama Suits, pátou sezónu Perníkového táty a Sorkinovu konverzačku Newsroom. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

Pravá krev S05E07

Nějak se nám to u upírů komplikuje. Z předpokládané honby na Russella Edgingtona se totiž mrknutím oka, a samozřejmě jedním přesným zapíchnutím kolíku do srdce, stává věc daleko závaznější. Upíři totiž čelí existenciální otázce soužití s lidmi, v čemž bude hrát roli také víra v jejich biblickou Lilith. Docela překvapivým a zajímavým směrem se nám tato linie vydala, pořád se však může dosti zvrhnout. Snad tedy tvůrci děj s pořádným potenciálem řádně vytěží, ale současně ho také udrží na uzdě. Zbylé linie jsou taky vesměs zábavné, nejvíce asi ta okolo Sama a neznámých střelců, ke kterým se přidal i Hoyt. Zároveň se nám zde však už naplno projevila některá negativa a slabé dějové odbočky, mezi které už můžeme definitivně počítat ty okolo Terryho a Laffayeta.  Začíná již také vadit příliš velké množství postav, které se v okolí Bon Temps nachází. Některé z nich se tak během dílu sotva mihnou a jejich příběhy jsou dost upozaděné, což je škoda. I přesto ovšem Pravá krev pořád hodně rychle uteče a člověk se u ní hodně rychle pobaví. Snad tedy tvůrci nepoleví v kvalitě a na nadějných liniích si dají hodně záležet. (Spooner)

Newsroom S01E05

Všichni jsme věděli, že Newsroom po parádní čtvrté epizodě zamíří dolů. Překvapivě to ale nebylo zas tak o moc, protože se díl šikovně obtočil kolem konfliktu v Egyptě. A především kolem báječného sportovního dramatu Rudy, které spolehlivě rozbrečí i toho největšího chlapáka (schválně to zkuste!). Dostali jsme tak poněkud laciněji emocionální díl, do kterého se ale pořád vešlo dost vynikajících dialogů. Především rozebrání bulvární „bitch“ vyhrálo Willovi dalších pár sympatických dobru. A podobně na tom bylo i téměř všechno ostatní. Jen ty nablblé fyzické karamboly by si Sorkin mohl odpustit. Naznačovat tím, že dvě postavy patří k sobě, je vážně mimózní postup. A zbytečně odvádí pozornost od jinak skvěle napsaného seriálu.

Suits S02E05

Nastavená vysokou laťku zatím tvůrci nesnižují. Zvláště se mi líbí, jak se jednotlivé charaktery střídají v ústředních rolích dílů. Zatímco minule jsme tedy sledovali především Louise, v pátém díle se na výsluní dostává Donna. Případ žaloby proti firmě Pearson & Hardman pokračuje a v této epizodě nakonec přešlap společnosti někdo zásadní odnese. Harvey se poprvé v seriálu ocitá zatlačený do kouta a několikrát projeví u něj velice nezvyklé emoce. Tato střelba do vlastních řad, nejistota a handrkování mezi Jessicou a Danielem je zkrátka zábavné a zatraceně napínavé. U soudu se v pozici hlavního právníka poprvé objeví Mike. Jeho linie obhajování mladé tenisové naděje před násilným otcem je osvěžující a neskoupá na řadu překvapivých zjištění. Zatím se zkrátka zdá, že druhá řada Suits překonává už tak vynikající první a doufáme, že jí to vydrží až do konce. (Krasa)

Perception S01E03

Perception si konečně našel rovinu, která mu sluší a předvedl se ve více než důstojné epizodě 17 Again. Před doktorem Piercem a agentkou Morettiovou tentokrát stojí mnohem vetší ryba než doposud - divácky vděčný sériový vrah, který po šestnáctileté pauze znovu udeřil. Jejich poslední nadějí na dopadení vraha je jediná přeživší oběť, třicetiletá Lacey, jejíž paměť se následkem traumatu roztříštila a Lacey je přesvědčená, že jí stále je 17 let. Vzhledem k tomu, že Daniel diagnostikoval neurologickou poruchu oběti prakticky okamžitě, zbytek epizody se soustředil zejména na postavy, které se konečně vymanily ze šablonovitého scénáře a začínají nabývat na plastičnosti. A co víc, Rachael Leigh Cook je sexy jako nikdy předtím. Jen tak dál. (JAn_G)

 

Perníkový táta S05E02

I druhá epizoda páté řady začala scénou, kterou nebylo jednoduché hned zpočátku zařadit. Jsme v Německu, záhadná postava se cpe kuřecími nugetkami. V tu chvíli nám začne svítat. Přicházejí vyšetřovatelé, z nedaleké zdi se právě sundává logo Los Pollos Hermanos. V tu chvíli už je prakticky jasno. Vyšetřovatelé klepou na dveře. Záhadný muž dojí kupu nugetek, odchází na záchod a páchá sebevraždu defibrilátorem. Tohle zkrátka přátelé umí jen Perníkový táta. A svoji sílu ukazuje i dál, když drtivou většinu epizody věnuje Mikeovi, doposud vedlejší postavě, která je ale zpracována tak pečlivě, že nás její osudy zajímají.

Mike nejprve dostává od Jesseho a Walta nabídku, aby s nimi dál vařil. Má co dělat, aby Walta nepraštil, ale nakonec v klidu odmítá. Jenže jak už to tak v Perníkovém tátovi bývá, osud hrdinům nikdy nedá oddechnout. Na scénu vstupuje Lydia, jedna z obchodních partnerů Guse Fringa, která je vývojem událostí vyděšená k smrti a chce po Mikovi, aby zavraždil všechny potenciální svědky. Mike odmítne, následkem čehož málem sám přijde o život. Do toho mu jde po krku DEA, která zabavila všechny peníze, které léta poctivě střádal pro svoji vnučku. Mikovi tak nezbude nic jiného, než se s vražednou Lydií dohodnout, a pustit se znovu do vaření. Waltovi tak zase jednou padly všechny trumfy a posunul se dál víru dobrovolného páchání zločinu. Pád bude o to strmější. (Anarvin)

Political Animals S01E02

V Politických zvířatech pokračujeme ve sledování toho, jak politické ambice dokážou zničit osobní život. A je celkem jedno, jestli děláte politiku pro vlastní ego, nebo pro vnitřní potřebu služby vlasti. Ve flashbacích do minulosti sledujeme, jak Bud podváděl Elain v době svého působení v prezidenstkém úřadě, celý skandál byl vláčen médii a přesto se Elain rozhodla v manželství setrvat, aby mohla dál podporovat agendu svého muže a v roli první dámy prosazovat svoji vlastní.

V současnosti je s Budem dávno rozvedená, ale sama při svém hektickém životním stylu rodinu dál rozvrací. Hodný synek Douglas, který jí nedokáže říct ne, ji podporuje natolik, že šidí svoji budoucí manželku, zatímco méně odolný T.J. se pod tlakem života v politické rodině propadá do hlubin drogové závislosti a v jednu chvíli se dokonce pokusí okrást vlastní babičku. Elain se sice s Budovou vydatnou podporou podaří zajateckou krizi přivést k zdárnému konci, nicméně to jí ani zdaleka nestačí, a když vidí, jak ji političtí kolegové házejí klacky pod nohy, její touha stát se prezidentkou o to zesílí. Jenže Douglas už to nemůže dál snášet, a tak za matčinými zády vyzradí její plány novinářce Susan Berg, doufaje, že tak její snahy zhatí a zachrání tak celou rodinu. Bude zajímavé sledovat, jak toto rozhodnutí rodinnou situaci nadále zdramatizuje. (Anarvin)

Co zatím nejvíc imponuje vám?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace