Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Masakr mladistvých dorazí do televize


ikona
Spooner
battle
Že bychom se přece jenom dočkali nechtěného remaku japonské klasiky? 

Dnes již kultovní japonská pecka Battle Royale, ve které si to třída náctiletých musí rozdat v souboji na život a na smrt, vyvolala v době svého vzniku celkem velké pozdvižení. Pro Spojené státy byl šrumec okolo krvavého hitu dokonce tak velký, že se film tamní kinům a DVD distribuci kvůli tématu a nadměrnému množství krve dlouhou dobu vyhýbal. I k amíkům se však tento hit nakonec dostal a ihned se začalo hlasitě mluvit o americkém remaku. Díkybohu pro fanoušky ale zůstalo pouze u mluvení a k první klapce americké verze naštěstí nikdy nedošlo. Tedy aspoň doteď.

Americká televize CW, proslulá to továrna na teenagerské seriály, totiž hodně vážně zvažuje převedení japonského kultu do seriálové podoby. Než však fanoušci začnou nabíjet své kulomety a rezervují si letenky do Hollywoodu, tak vás můžu prozatím trošku uklidnit. Televize zatím žádné oficiální práce na seriálu nespustila, zástupci CW totiž prozatím jenom mluvili s lidmi, kteří ve Spojených státech vlastní práva na film a knižní předlohu. Proč je najednou o slavný film takový zájem? Důvod se dá shrnout dvěma slovy: Hunger games. Právě tento filmový megahit letošního jara byl totiž některými lidmi k Battle Royale přirovnáván už po trailerech. Oba snímky měly sice nakonec společný jen onen koncept boje mladistvých na život a na smrt, to už může být ale hlavounům od CW jedno. Však oni si to ke kasovně úspěšnému předobrazu jistě poupraví. Železo se přece má kout, dokud je žhavé. Fanouškům japonské kultovky tak jistě ukápne slza, protože hrozba ztráty kouzla originálu je nebezpečně vysoká. S velkou porcí brutality se pochopitelně můžeme také rozloučit. Snad tedy zůstane pouze u úvah a probíhající jednání se co nejdříve zabrzdí. Nebo byste si seriálový remake Battle Royale přáli?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace