Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Pravá krev, Suits, Newsroom


ikona
KarelR
seriálová nálož
Zprávy a právníci nás stále baví. A co zbytek seriálového výběru? 

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Tentokrát tu najdete novinky Political Animals a Perception, návrat Pravé krve, právnické drama Suits, pátou sezónu Perníkového táty a Sorkinovu konverzačku Newsroom. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

Suits S02E06

Suits alias Kravaťáci se už těší na české diváky v září na Primě COOL a my můžeme neznalým jenom vzkázat, že je vskutku na co se těšit. Druhá sezóna se totiž přehoupla do své poloviny a stále si drží neskutečné tempo. Šestý díl se zabývá vcelku neobvyklým spojením Louise a Rachel, kteří spolu zapracovali na případu týkající se baletu. Je až pozoruhodné, jak se Louis v druhé sezóně změnil. Zatímco v první sérii jsme jej vídali jen coby krysu, která podráží nohy ctnostnému Harveymu, v té druhé už Harvey zdaleka není takový klaďas a rozhodně není za každou cenu vítězem. Tentokrát jsme se obešli jak bez Daniela Hardmana, tak bez Donny. Zatímco ten první se zcela jistě vrátí, s Donnou se střetneme již v sedmém díle v soudní síni a bůhví, zda to nebude naposledy. Zkrátka zatím vysoký standard a ani šestému dílu není co vytknout. (Krasa)

Pravá krev S05E08

U upírů se saje krev tentokrát výrazně pomaleji. Většina linií sice v Bon Temps stále funguje hodně obstojně a je zde dokonce několik situací a hlášek, které zaručeně pobaví (Jason už si dlouho takto nezahláškoval). Celý díl však i přesto tentokrát působí dosti roztříštěně a k některým postavám se sotva podíváme. Taková pomalá proměna Billa v náboženského maniaka proto moc nefunguje a působí spíše jako vycucaná z prstu. Ona však samotná přeměna ani o moc lépe fungovat nemohla, když se oblíbený upír objeví v pouhých třech scénách. Zbylé linie tak tentokrát fungují lépe než ta stěžejní upíří. Zápletka mez unesenou Jessicou a naštvaným Hoytem, Alcidův nadcházející souboj o vůdcovství smečky i Sookie pátrající po vrahovi svých rodičů vás tentokrát bohužel zaujme daleko více než situace mezi Autoritami. Snad se tedy situace do příště zlepší a upíří děj opět nabere na obrátkách. (Spooner)

Perception s01e04

Začínám být rád, že jsem nenechal nevýrazným pilotem nijak odradit, protože Perception se nám pěkně rozjíždí. Minulý díl naznačil, že jednotvárné případy nejsou standardem a v kontextu seriálu nastavil laťku poměrně vysoko. Epizoda s názvem Cipher se ovšem vyhoupla ještě výš. Dr. Pierce a jeho půvabná kolegyně Morettiová stojí proti teroristické hrozbě. Někdo posílá šifrované dopisy do novin a následně likviduje vysoce postavené pracovníky sarinem. Vrahovy motivy jsou nejasné, a zatímco FBI vyšetřuje vztahy mezi oběťmi, Dr. Pierce a jeho halucinace se snaží rozluštit šifrované zprávy, které za sebou pachatel zanechává. I přes poměrně ožehavé téma si Perception udržuje svou „zdravou“ humornou rovinu, prostou veškeré trapnosti předchozích dílů. Piercovy halucinace jsou navíc čím dál tím bizarnější a začínají spolu příjemným způsobem kolidovat. Možná jsem se unáhlil a tvůrci přece jenom ještě nevysypali všechna esa z rukávu. Uvidíme. (JAn_G)

 

The Newroom S01E06

Flashbacková struktura Newsroomu sedí. Willova návštěva terapeuta totiž rámuje další vynikající epizodu, v níž Sorkin rozebírá chyby, přešlapy a daň za ně. News Night slíbilo zprávy nejlepší možné kvality a několik měsíců je také servíruje. Být dokonalou relací ale není snadné, protože lidský faktor pochopitelně není za všech okolností dokonalý. Willův rozklad tak doprovází nebezpečná situace kolem Sloan, a Newsroom svým hrdinům konečně dodává trochu té kýžené hloubky. Díl o tlaku a pykání za chyby tak paradoxně jede jako na drátkách a příjemně prohlubuje tradiční zpravodajské sondování. Co bychom dali za to, aby Newsroom běžel od osmi hodin na Nově...

Breaking Bad S05E03

Třetí epizoda aktuální řady sloužila především k rozdání karet pro zbytek série, hlavní příběhové linie se kupředu nijak výrazně nepohnuly. Walt, Jesse, Mike a Saul společně hledají místo, kde by mohli pokračovat ve výrobě drog a nakonec vymyslí pojízdnou variantu, kdy budou kočovat společně s deratizátory. V každém domě, který deratizátorská firma uzavře kvůli chemickému postřiku, uvaří jednu jedinou dávku, a pak se zase pohnou dál. Na první pohled to možná nevypadá jako úplně špatné řešení, ale ve hře je najednou příliš mnoho proměnných a je jen otázkou času, než se někdo podřekne nebo něco zkrátka nevyjde.

Když Walt zrovna nevaří jedovaté drogy, šíří dál alespoň své jedovaté lži. Nejprve se ujistil, že se Jesse zbaví Andrey. Tvářil se sice, že mu jde především o bezpečnost týmu, ale spíš to působilo dojmem, že si chce držet Jesseho jenom pro sebe. Následně ze sebe udělal hrdinu, když se vyděšená Skyler zhroutila před Marie a Walter svojí švagrové namluvil, že je to kvůli aférce, kterou Skyler měla s Benekem. Následná scéna, kdy Walt posadil celou rodinu (včetně miminka) kolem televize, pustil jim Scarface a tvářil se, že je všechno v nejlepším pořádku, byla opravdu děsivá. Své poslední slovo ale řekl Walter teprve v závěru epizody, kdy Mike sebral většinu jejich vydělaných peněz a odnesl je na vyplacení „držhubného“ dřívějším partnerům. Velkému Heisenbergovi se to vůbec nelíbilo, a vypadá to, že Mike by mohl být v pěkné kaši. (Anarvin)

Political Animals S01E03

V politickém světě je to vždy jeden krok kupředu a dva zpět, a tak Elainina cesta k prezidentské kandidatuře nebude jednoduchá. Nejen, že musela přesvědčit svoji matku, aby se s jejím rozhodnutím smířila a začala ji podporovat, klacky pod nohy ji hází i současný prezident Garcetti, který se pokusil umluvit soudkyni a Elaininu mentorku Diane Nash, aby odstoupila z čela nejvyššího soudu a navrhla Elaine na své místo. Naše hrdinka se naštěstí o plánu včas dozvěděla a do soudní síně se uklidit nenechala.

Hoši si mezitím vyjeli na výlet za zkušeným odhadcem veřejného mínění, který Budovi na rovinu řekne, že Elaine má ve volbách šanci jedině tehdy, když se jí on nebude do kampaně vůbec plést. Což je jen další voda na mlýn pro rozčileného Jamese, který je neustále odhánění od své snoubenky, musí se potýkat s bratrovou drogovou závislostí a ještě je přesvědčen, že je otec sobecký hajzl, díky kterému máma v předchozích volbách neuspěla a celá rodina se rozpadá. Nakonec však vyjde najevo, že by Elain byla bývala prohrála minulé volby stejně a Bud ve skutečnosti vzal neúspěch šikovně na sebe, aby měla Elain šanci ve volbách následujících. Ani noviny zatím nic neprozradily a tak snahy o prezidentství mohou v rodině Barrishů vesele pokračovat. (Anarvin)

 

Suits stále výborní, Perception překvapuje, Pravá krev usíná na vavřínech a zbytek příjemný standard.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace