Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Reality Show: Návrat Paranormal Witness


ikona
Davies182
reality show
Plus další jízda po Strašidelné dálnici. 

Souhrny ze zahraničních reality show na TV Zone.

 

Paranormal Witness S02E01 – Muž na půdě

SyFy je prostě jenom jedno. Oblíbená stanice milovníků excentrických reality show znovu úřaduje, a opět v tom je nadpřirozeno. Zdejšími režiséry prezentované příběhy jsou patřičně dramatické, děsivé, ale hlavně autentické. Vedení televize zkrátka moc dobře ví, jak diváky přimět, aby si večer naladili právě jejich kanál – teď se po deseti měsících vrací děsivé Paranormal Witness. Báli jsme se?

Zásadní problém „Svědka paranormálna“ tkví ve skutečnosti, že show kombinuje zaručeně pravé kamerové záběry a fotky s hraným příběhem. V praxi to vypadá tak, že během půlhodinového, těžce céčkového duchařského filmu s příšernými herci (co byste čekali od dokumentárního channelu), popatříme na stěží pět minut reálné stopáže a dvě, maximálně tři strašidelné fotografie. Vadí ale přehnaná snaha o autentičnost někomu, kdo se chce hlavně bát? V SyFy dobře ví, že na Paranormal Witness čučí zejména lidé, kteří duchařinou žijí. Tratí na tom možná smrtelníci, kteří na program přepnou omylem, ostatní se ale výtečně baví.

První epizoda druhé série nás zavedla do romantického bungalovu v Kalifornii. Zde trpěla v letech 1988 až 1990 Jackie Hernandez se svým synem, těhotná s dcerkou na cestě. Jednoho nádherného osamělého večera u bedny poprvé zaslechla hrůzyplné zvuky a dusání z půdy – hororový příběh byl na světě! Na scéně se objevují kněží a dokonce i paranormální vyšetřovací tým, a už se to veze. Postupně jsme svědky krvácejících stěn, poletujících světelék v kuchyni, nenadálého výhrůžného šeptání do ucha a dalších libůstek. Dojde i na klišé v podobě přeskládání magnetických písmenek na lednici... ehm. Když pak na synátorově posteli zpočne seschlý stařešina s láskyplným obličejem, je to jasné: v podkroví parazituje nevítaný návštěvník!

Tvůrcům je určitě ke cti, že slepě nevyhledávají kdejaký blábol. Kdybyste jim zavolali, že se vám na záchodě zabydlela půlmetrová tarantule s lidskou tváří, asi by jen tak nepřijeli. Ne, z Jackie a dalších očitých svědků jde poznat, že svému vyprávění bezvýhradně věří a hlavně, že jej zažili na vlastní kůži. Brr. Jste-li tedy ochotni obětovat čtyřicet minut života ke studiu dalších amerických bubáků, je pro vás tohle televizní svědectví jako dělané...

 

Haunted Highway S01E05

Než zjistíte, proč se Strašidelné dálnici oproti minulé epizodě naštěstí o dost zvýšila kvalita, máme pro její fanoušky jednu smutnější zprávu. Jacku Osbourneovi byla nenadále diagnostikována roztroušená skleróza, což bude mít dopad i pro SyFy: dnes si shrneme předposlední díl divácky vděčné RS, první řada pak skončí teprve šestým výletem po Americe. Jack nastoupil na intenzivní léčbu a slíbil, že se s Danou Workman brzy vrátí... hodně štěstí!

A co tedy konkrétně se v poslední Haunted Highway povedlo? Skoro všechno. Jael a Devin pochopitelně provázeli oběma dvacetiminutovkami, a byla to znovu hra o nervy. Nejprve přišla na řadu již minule avizovaná lousianská Swamp woman, údajně jediná přeživší kdysi vyvražděného indiánského kmene. Žena z bažin se rozhodla dva vyděšené lovce mýtických tvorů potrápit v podobě objevivší se a zase mizející nehybné postavy na břehu mokřadů, no fuj. Strach je zpět! Legendární bytosti navíc nechyběly ani důkladně procvičené hlasivky, dočkali jsme se tak dalších mrazivých nočních skřeků a vstávajících vlasů na hlavě.

Druhý paranormální výlet se nesl v lehce hřbitovním duchu. Pár dorazil do Colomy v Kalifornii, aby prošetřil nevysvětlitelné duchařské historky na místním Pioneer Cemetery: tým se na vlastní bulvy a uši přesvědčil, že něco pravdy na svědky popisovaném dětském smíchu, poletujícím ve větru nad náhrobky, přeci jen bude. A co třeba strašící nebožtíci zloději koní? Vtipný Devin si dal dokonce kolem krku oprátku kvůli provokaci ducha oběšeného kriminálníka, a začal éterické stvoření častovat nadávkami. Super nápad! Borec z toho nakonec vyvázl jen se spáleným krkem a mokrými kalhotami – tak proč to nezkusit i příště, že. Poslední část HH si na TVZone nenecháme ujít.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace