Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Pravá krev a Suits míří do finále


ikona
Spooner
seriálová nálož
Co nabídly předposlední díly stálic a druhé díly novinek? 

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Tentokrát tu najdete novinky Major Crimes a Political Animals, návrat Pravé krve, western Hell on Wheels, právnické drama Suits a pátou sezónu Perníkového táty. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

Suits S02E09

Minifinále druhé série je na spadnutí a devítka na něj čtyřicet minut zdatně chystá půdu. Po delší době jsme si užili právní případ, byť i tentokrát stál ve stínu monstrózních pletich uvnitř firmy. Louisovi bylo nabídnuto místo partnera ve firmě a jeho oslavný tanec při příchodu do práce byl největším „litt-up“ okamžikem epizody. Návrat si užila taktéž Donna a ihned se stala esem v Harveyho rukávu. Dílčí příběh babičky Mikea, která se zničehonic objeví v práci s obědem, a Mike s Rachel se pustí do hledání vhodného bytu pro ní, působila bohužel lehce prvoplánově a možná i proto nás na konci tak nedojala, jak autoři zřejmě zamýšleli. I tato epizoda, stejně jako osm předchozích, však vlastní neobyčejné tempo a my se nemůžeme dočkat desátého dílu. Po něm nastane v sérii krátká přestávka a zbytek sezóny si užijeme až s prvním sněhem. Dáme vědět v samostatném článku! (Krasa)

Breaking Bad S05E06

Nezadržitelný konec se blíží raketovým tempem. Po nešťastné události s mladistvým svědkem je Jesse emocionálně zničený, Mike má pocit, že na sebe jejich byznys poutá už příliš mnoho pozornosti (zvlášť když je mu DEA na krku dnem i nocí) a Walter všechno bere pragmaticky a pořád se tváří, jako by věci byly v nejlepším pořádku. To všechno Mikea s Jessem přivede k radikální myšlence: Co takhle s jejich podnikáním přestat? V garáži mají náklad methylaminu za pět milionů dolarů, dost na to, aby všichni tři mohli dožít spokojeným životem. Jenže Walter už je v bodě svého života, kdy je jeho perníkové „impérium“ všechno, co mu zbylo, a nehodlá se methylaminu vzdát. Na závěr vyhrocené epizody přišel s návrhem, který Mike ani Jesse nemohou odmítnout, tak příště uvidíme, co zase vykoumal. (Anarvin)

Political Animals S01E06

Politická minisérie se dočkala svého finále. Elaine se zrovna chystala podat rezignaci, když ji prezident požádal, aby si to ještě jednou rozmyslela a v příštích volbách kandidovala spolu s ním, jako jeho viceprezidentka. Elain se defacto rozhodla, že nabídku přijme, jenže pak se strhlo peklo na zemi. Nejprve měla novinářka Susan co dělat, aby zabránila vydání již neplatné zprávy o její rezignaci, pak Doug s Annie utekli, aby se tajně vzali a vrcholem všeho bylo, když president zahynul při dopravním neštěstí. To asi nikdo nečekal a Elaine měla co dělat, aby zažehnala ústavní krizi. Se slizkým viceprezidentem Collierem nic společného mít nehodlá, a tak pokud dostane seriál druhou sezonu (náznaky jsou), můžeme počítat s tím, že Elaine nakonec kandidovat bude. Rodina je pevná a pohromadě, takže jí nic nebrání. (Anarvin)

Hell on Wheels S02E02

Zoufalá situace si žádá zoufalé činy. Zatímco Bohannon hnije ve vězení a čeká na jistou smrt, osada Durant, Nebraska, kde se usadila Eva s Toolem, je vypleněna a srovnána se zemí kmenem Siouxů, který tímto gestem vyhlašuje Durantovi a jeho železnici válku. Durant se proto vydává za jediným mužem, jenž by mohl celou situaci vyřešit - Cullenem Bohannonem. Rozrůstající se Hell on Wheels je mezitím i nadále pronásledováno brutální vraždou jedné z prostitutek. John Shiban opět plně dokazuje, že patří mezi současnou špičku televizních scénáristů. Jeho vyšperkované dialogy a zřetelnější pronikání hlouběji do psychologie postav jenom přispívají temnějšímu rázu nové řady. Ani Bohannonův návrat tak nepůsobí nijak uměle či roubovaně, ba přímo naopak. Jeho rozhovor s Durantem v alkoholovém oparu za doprovodu hutného songu Iron Horse od Becka Hansena pak patří k jedné z vůbec nejlepších scén z dosud odvysílaných epizod. To samé platí i o Bahannonově druhém příchodu do Hell on Wheels a jeho opětovném shledání se Švédem. Mrazení v zádech vás nemine. (JAn_G)

Major Crimes S01E02

Žádné změny, vážení. Kapitán Raydorová sice kvalitativně nepolevuje ve své honbě za kriminálními živly, ale ani si nijak výrazněji nepřilepšuje. Seriál si jednoduše jede svůj standard, nastíněný v pilotní epizodě. A je to. Autoři si zaslouží pochvalu za plejádu rozličných postav, z nichž každá má svůj obhájitelný názor a pevné místo v kanceláři či terénu. Nikdo tu není jen tak do počtu, dialogy mají hlavu a patu a divák nad nimi přemýšlí. Což ale na druhou stranu neznamená, že bychom se s podobných schématem již nesetkali – seriálové krimi prostě musí dávat smysl, chce-li uspět. O tom žádná. Hledání vraha trenéra plnoštíhlých ženušek zaujme, plus se znovu řeší čachry s penězi daňových poplatníků, a napětí v kanclu... Fajn. Major Crimes zůstávají koukatelnou kriminálkou, která se vám z hlavy vykouří přesně minutu po titulcích. Je to dobře? Záleží na vás. (Davies182)

Pravá krev S05E11

Upřímně, čekali jsme v předposledním dílu větší jízdu. Pravá krev si sice stále drží nadprůměrnou kvalitu, díky zběsilému tempu epizoda uteče jako voda a několik výborných scén se tu také najde. Jenže se za celý díl vlastně skoro nic nestane a děj se nikam neposune. Z Billa se stává čím dál větší magor, Eric bere roha a Sookie musí upustit ze svého pátrání a vypořádat se z Russellem Edgingtonem. Navíc zde dostaneme i několik zbytečných scén, které se točí převážně kolem Andyho a které už evidentně připravují půdu pro nadcházející sezónu. To však v době, kdy má hlavní děj dospívat k velkému konci, spíše zdržuje a diváka tyto scény ani moc nezajímají. Scénáristické neduhy se objevují i v chování některých postav, jejichž rozpoznání zla a náhlý obrat nepůsobí moc věrohodně. U Stephena Moyera je ovšem čím dál více vidět, že Billova temná stránka mu moc nesvědčí a člověk mu tuhle ďábelskou polohu příliš nevěří. I přes výtky jsou však očekávání na finále nemalá a pevně věřím, že tvůrci zvládnou i přes slabší závěrečný rozjezd vytěžit všechny trumfy.

Navnazeni na mnohá finále? My určitě.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace