Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kraus, Šíp, relaxace a prezidentský kandidát


ikona
Dr.Z
krausšíp
Umí Karel Šíp judo? Ubránili bychom se Uruguayi? A dopoval Petr Korda? 

Všechnopárty tentokrát rezignovala na nějaké všeobjímající téma, které by spojovalo pozvané hosty. Karel Šíp se akorát v úvodu věnoval relaxaci, způsobům, jak se uvolnit a varoval před šarlatány.


Plynule navázala Simona Babčáková. Ta vysvětlila základní princip tantry, o čem to je, jak to funguje a k čemu je to vlastně dobré. Sice, jak sama přiznala, není žádný odborník (byla jen na jedné "přednášce"), ale takový základní obrázek jsme o tom získali. S Šípem pak probrali její hereckou kariéru a čemu se věnovala, než začala hrát. Řeč byla i o improvizovaných představeních, kterým se v současnosti věnuje.


Druhým hostem byl spisovatel a historik Vladimír Vondruška. Připomněl výročí Zlaté buly sicilské a postesknul si na nedostatečnou propagaci podobných událostí. Přiblížil svoji historiografickou a beletristickou tvorbu, hlavně pak knihu Intimní historie a také poukázal na rozdíly mezi fakty a fikcí. Na závěr prozradil i nějaké středověké zvyky a zajímavosti.


Judista a účastník olympijských her v Londýně Jaromír Ježek se pokusil Karlu Šípovi vysvětlit pravidla tohoto bojového sportu, s tím však moc neuspěl, takže následovala názorná ukázka jedné z technik. Jaromír Ježek pak představil oddíl, za který závodí a nastínil své plány do budoucna.


Na úvod se Jan Kraus vyjádřil k aktuálním tématům poslední doby. Z metanolové aféry přešel k Národnímu divadlu a od něho zase k lidským právům, se kterými bychom to neměli podle premiéra Nečase příliš přehánět, škodí to totiž našemu exportu.


Prvním hostem byl prezidentský kandidát Jan Fischer. Jan Kraus měl připravených několik otázek, na které se mohl bývalý premiér předem připravit. Začalo se akčně, zemi napadla Uruguay a Krause zajímaly Fischerovy velitelské schopnosti. Následovaly dotazy na jmenování šéfa ČNB, soudců a třeba zásady při udělování milostí. Vyjádřil se i ke své víře, k práci v londýnské bance a na závěr se nechal pobavit vtipem o židech.


Olga Špátová se vydala v šlépějích svých rodičů a také se věnuje dokumentaristice. Úvod patřil jejímu současnému projektu Největší přání, se kterým pokračuje ve stejnojmenném dokumentu svého otce. Zbytek rozhovoru patřil sebevědomí Jana Krause, jeho citům, ale i ostatním projektům Olgy Špátové.


Posledním hostem byla tenisová legenda Petr Korda, který si udělal při své krátké návštěvě Prahy čas i na Show Jana Krause. Probrali spolu šance českých tenistů na úspěch v Davisově poháru , zavzpomínali na tenisové začátky v USA a Jan Kraus obdržel Kordovu raketu, se kterou odehrál svůj poslední zápas. Na závěr rozebrali jeho dopingovou aféru a kde plánuje trénovat nové talenty.


V pátek to nebyl kdoví jaký zázrak ani v jedné z talk shows. Spíše průměrné a víceméně vyrovnané díly ničím výrazněji nevybočovaly. 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace