Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Televizní tipy 24.9. - 30.9.2012


ikona
Davies182
programtipy
Co koukatelného se dá tento týden naladit v bedně? 

Nášup kvalitních filmů v televizi naštěstí nepolevuje ani po prázdninách. Vrátí se Arnie v oblíbeném robotím filmu Jamese Camerona, Christian Bale přijde o emoce a Anthony Hopkins bude vařit mozeček. Je z čeho vybírat!

PONDĚLÍ

Zvuk hluku - Dvojka - 22:10

Komediální krimi z pera cáklé režisérské dvojky ze Švédska se vyznačuje téměř hmatatelnou živostí a scénami s doslova těkavou energií, a jak by taky ne. Příběh diváka seznamuje s "hudebními anarchisty", jimž je na stopě policista hudební antitalent, který veškerou muziku vnímá jako popudlivou kakofonii otravných zvuků. Anarchisté plánují ohromný koncert v centru města, bude se hrát na vše, co přijde pod ruku. Zastaví je něco? Originální námět, syrová severská režie a neopakovatelný soundtrack rozhodně stojí za vidění/slyšení.

Další tipy:
Vnitřní vesmír - Nova Cinema - 20:00
Solomon Kane - TV JOJ - 21:30
Komando - Prima Family - 23:15

ÚTERÝ

Tygr a Drak - Fanda - 20:05

Když do českých kin před dvanácti lety vtrhlo akční drama Tygr a Drak, zůstala polovina diváků po závěrečných titulcích sedět jako opařená. Jako by do té doby téměř nikdo nevěděl, že se v Asii točí epické bitky, ve kterých se skáče po střechách domů, korunách bonsají nebo bambusech, a že to všechno může dávat smysl a ještě se u toho člověk pobaví. Ang Lee svým majstrštykem otevřel západnímu světu oči, najednou chtěli všichni umět kopat jako tehdy pro západní publikum málo známý Chow Yun-Fat a řvát u toho na kamarády mandarínsky. 

Další tipy:
Le Mans - ČT2 - 22:20
Zlaté dno - ČT1 - 22:25
Equilibrium - Prima COOL - 23:20

STŘEDA

Vyšší princip - Dvojka - 22:00

Druhá světová válka neničila životy jen na krvavých bitevních polích. Politické machinace, přísné zákazy či striktní podmínky okupantů dokázaly nebohým lidem zatopit stejně tak těžce, jako by sami třímali kulomet v zákopech na frontě. Co všechno rozpoutá neuvážený, přesto však nevinný vtip tří studentů v podobě Heidrychovy karikatury krátce po atentátu v roce 1942? Režisér Jiří Krejčík natočil legendu, kterou byste si neměli nechat ujít. Smutný příběh z jedné maloměstské středoškolské třídy divákem silně otřese a poučí jej, že zapomínat by se nemělo. Na některé hrůzy ne.

Další tipy:
Parfém: Příběh vraha - Jednotka - 20:10
88 minut - ČT1 - 00:00

ČTVRTEK

Minority Report - Nova - 23:20

Francouzská kriminálka s Gérardem Depardieu má sice také grády, ve čtvrtek si ale raději skočte na návštěvu ke strýčku Spielbergovi. V deset let starém snímku se zde roku 2054 Tom Cruise snaží předcházet vraždám. Pomáhá mu v tom washingtonské policejní oddělení a také tušitelé: stydlivé trio sourozeneckých plešounů, věštících budoucnost. Filmová adaptace povídky lehce paranoidního Phillipa K. Dicka i po letech vyráží dech svým vizuálem, hudbou a excelujícím Cruisem. Co se stane, když je i on jako kapitán PreCrimu obviněn z vraždy, kterou (zatím!) nespáchal? Run, John, run!

Další tipy:
Válka policajtů - Nova Cinema - 22:00
Sirotčinec - ČT1 - 23:40

PÁTEK

Spáči - Prima Family - 22:55

Všichni, kterým se v kině líbili Avengers, si ráno povinně přivstanou na lehce feministickou animovanou DC comicsárnu. Ostatní si můžou přispat, aby večer neusli u neméně atraktivního programu - Prima totiž těsně před jedenáctou nahodila Spáče Barryho Levisona, režiséra autistického Rain Mana. V dramatickém thrilleru z roku 1996 vedle sebe bok po boku stanou Brad Pitt, Kevin Bacon, Dustin Hoffman nebo Robert De Niro. Jak těžké může být pro partu kamarádů přežít v pasťáku? Jak (ne)snadno se hojí jizvy minulosti? A které hříchy mládí se neodpouštějí? Napůl gangsterka, napůl vězeňské drámo, dohromady pak jasná volba pro završení optimistického svátečního dne.

Další tipy:
Wonder Woman - Nova - 06:05
Kristián - Prima Family - 12:15
Bez soucitu - Nova - 22:25
Konečný sestřih - Jednotka - 22:35

SOBOTA

Klub rváčů - 22:30 - Fanda

Davidu Fincherovi byla v redakci MovieZone vytesána socha už před lety. Své pověsti profesionálního filmaře dostojí tenhle pán z Colorada v každé své novince, nejinak tomu bylo i v případě jeho teprve čtvrtého zářezu z roku 1999. Edward Norton nesnáší svou práci, protlouká se životem a vlastně ani neví, co od něj chce. Pak ale jednoho osudového večera narazí na Brada Pitta... Vyvrhelové konzumní společnosti založí Fight Club, kde si může dát do držky úplně každý s každým, člověk se tu skvěle odreaguje, hodí zbytečné myšlenky za hlavu, je sám sebou - prostě divočina. Atmosféra houstne, na povrch vyplouvá širší potenciál klubu, vynořují se první problémy... ano, chcete to vidět podesáté.

Další tipy:
Harry Potter a Ohnivý pohár - Nova - 20:20
Marvinův pokoj - Jednotka - 21:15
Hannibal - Prima COOL - 22:05
Mlha - TV Barrandov - 22:45
Terminátor 2 - 23:25 - Nova

NEDĚLE

Nouzový východ - Nova Cinema - 20:00

Měli jsme tu smělou dekonstrukci komiksových superhrdinů ve Watchmenech, Sam Mendes (režisér čerstvé bondovky Skyfall) nás tuto neděli provede kulisami podobné sociální problematiky. Tentokrát to ale nebude příběh smyšlený, nýbrž až mrazivě realistický, jehož součástí může být každý z nás. Manželé Frank (Leonardo DiCaprio) a April (Cate Winslet) si na první pohled žijí svůj ideální americký sen, ovšem zdání klame. Působivé "rodinné" drama profackuje nepřipraveného diváka tak důkladně, až nestíhá počítat hvězdičky. Jste-li ochotni podstoupit nervydrásající exkurzi do filozofických zákoutí nenaplněného, prázdného soužití mezi dvěma lidmi, vítejte na palubě.

Další tipy:
Králové ro(c)ku - Nova - 02:15
Honba za diamantem - Prima Love - 20:35
60 sekund - Prima Family - 22:10
Mr. Brooks - Nova Cinema - 22:25
Centurion - Markíza - 22:35

SRAČKY

Středa - 21:55 - Nova Cinema - 100% blond
Neděle - Nova - 15:15 - Nekecej a pádluj 2: Volání divočiny

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace