Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Boss a Sons of Anarchy


ikona
Spooner
seriálová nálož
V Chicagu i na silnici to jede na plné obrátky. 

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Tentokrát tu najdete dvojitou dávku politického Bosse a návrat motorkářského dramatu Sons of Anarchy. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

 

Sons of Anarchy S05E02

Drsní chlápci ze SAMCRO pokračují ve výborném rozjezdu. Tig se snaží zachránit zbývající dceru, Unser pátrá po lidech, co mu dali tak solidně přes hubu a Clay si stále hraje na starého napraveného dědulu. Schválně, jak dlouho mu to ještě vydrží. No a hlavně se dočkáme improvizované svatby, která byla romantičtější, než bych od tvůrců SoA po předchozích zkušenostech čekal. Byla totiž tou správnou třešničkou na výborném dortu. Celá epizoda měla slušné tempo, začíná se nám zde vyvíjet čím dál víc zajímavých linek a nové postavy také stojí za pozornost. Ďábelského Harolda Perrineaua si tentokrát sice moc neužijeme, o to víc prostoru ale dostane další nová důležitá postava v podání Jimmyho Smitse, od kterého asi taky můžeme očekávat velké věci. Ty ostatně nejspíše můžeme očekávat i od zbytku sezóny, která se rozjela skvěle a já začínám tak trochu litovat toho, že jsem si sledování páté sezóny nevychutnal až po jejím skončení. Týdenní čekání na nové díly totiž bude sakra dlouhé.

 

Boss S02E05

Kitty O´Neil se vrací v plné parádě a její profesionální výpomoc v kandidátce nové ženské postavy, jež ohrožuje pozici Bena Zajace, zatápí všem přítomným. Tom Kane si pomalu uvědomuje, že být tvrdým bossem se možná pokaždé nevyplácí. I ti nejlepší občas chybují a starostu Chicaga teď jeho hříchy minulosti trápí ve fatálním rozsahu, ke všemu navíc právě započala nová nepříjemná fáze halucinací. Divák se na vlastní oči přesvědčuje, že ne všechny postavy, které to v první řadě zalomily, musí být zákonitě pod drnem - mrtví ožívají v představách. Ezra Stone je definitivně zpět a nenadále si pro sebe uzurpuje vysoké místo v žebříčku největších sympaťáků seriálu. Skoro to vypadá, jako by deset předcházejících dílů bylo jen jakousi předehrou a tvůrci chtěli od začátku předvést zejména komplikované hry o moc nad americkým městysem očima charakteru, který trpí vážnou nemocí. Trable se ale objevují i při plánované výstavbě nových bytů pro nižší třídu, kde teče první krev. Další z postav Bosse se pak v jedné kratičké scéně vybarví v tak šokujícím podání, že divák jen nevěřícně kroutí hlavou... tohle však halucinace nebyla. Není co dodat. Pokud zatím s druhou sérií nekompromisního "Šéfa", otálíte, teď je ta pravá chvíle začít. (Davies182)

 

Paráda na obou frontách.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace