Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sitcomový výběr: 2 Broke Girls a New Girl


ikona
Krasa
sitcomový výběr
Moderní holky se vracejí na obrazovky. 

Sitcomový výběr je rubrika, se kterou byste se měli na TV Zone setkávat každou středu. Pokusíme se vám v ní přiblížit to nejdůležitější, co se během uplynulého týdne stalo v nejsledovanějších amerických sitcomech – což momentálně znamená zhodnocení návratu 2 Broke Girls, Jak jsem poznal vaši matku, Glee a New Girl plus novinek The New Normal, Guys with Kids a Go On.

 

Go On S01E03

Stále je poněkud exotické sledovat Perryho, obeznámeni s jeho běžnými sarkasmy z Přátel a jiných projektů, kterak hraje v takto jadrné černé komedii. Po třetím zhlédnutém dílu jsme si jisti, že Go On disponuje výborným námětem a že je rozpracován v ne právě běžném stylu. Nejedná se totiž primárně o pobuřující seriál, v němž by se dělala prvoplánová legrace z tragédií, nýbrž o sondu do života jednoho vtipálka, jemuž zemřela milovaná osoba. A on se s touto událostí vypořádává s humorem jemu vlastním. Raději vyskočí oknem z domu a do práce se drkotá skrytý za keři, než aby svému zahradníkovi oznámil úmrtí své ženy. Výrazněji se projevil i Ryanův kolega Steven (John Cho – určitě znáte), z jehož přemíry snahy o to být dobrý přítel vznikne řada zábavných situací. Go On zkrátka jede a z nových sitcomů nadále působí nejpřesvědčivěji.

 

The New Normal S01E03

Spekulace, které jsme rozvíjeli v recenzi pilotu, se zatím bohužel nepotvrzují. Mluvili jsme totiž o možné zatraceně nevybíravé legraci týkající se problematiky gayů a ta se nedostavila ani ve třetí epizodě. Její humor se zabývá střetem ústředního (mužského) páru s odmítavým přístupem „starověrce“ v nákupním centru a následných pochybách o rodičovství. Pobavila nás eskapáda s holčičím topem nebo fór s ledvinkou. Když ale dojde na těhotenství a partnerské řeči mezi Davidem a Bryanem, nejedná se zkrátka o nic veselého. Na rozdíl od Glee, které je vědomě hloupé a svými hudebními čísly dokáže nadchnout, postrádá The New Normal špetku nadhledu. Dva dobré fóry na sitcom, v němž se v podstatě příběh nikterak nevyvíjí, je zoufale málo. A ani Justin Bartha, který ve své homosexuální kreaci zatraceně připomíná Jakuba Prachaře, to nedokáže zachránit.

 

Jak jsem poznal vaši matku S08E01

A jsme zpátky ve starých kolejích. Kdo čekal v osmé sezóně nekonečného seriálu (který klidně mohl skončit o čtyři řady dříve) nějaké zlepšení, tak zase klidně může snít dál a spíše než si užívat kdysi kvalitní seriál, nyní jen odpočítávat do osudného dne, kdy Ted pozná matku svých dětí. A ten moment by mohl být proklatě blízko – všichni jsme věděli, že finální cliffhanger sedmé řady, kdy Ted s Victorií odjíždí vstříc západu slunce, nebude nikam dále rozveden, stejně jako svatba Robin a Barneyho. Z obou linií se tak stal jen obyčejný epizodní vtípek – Ted se snaží zanechat dopis na rozloučenou ženichovi Victorie, což vede k laciným pokusům o vtip, zatímco Robin na svatbě zase šílí, že to nezvládne. V tomto případě nás čeká flashback do dob, abychom viděli moment, kdy se Barney rozešel s Quinn. Pokračování této telenovely nás nejspíše bude čekat až v dalších dílech (to jsem ještě ani nezmínil Marshalla s Lily a jejich „mateřské“ problémy), ale jisté je jedno – na konci dílu se objeví žena se žlutým deštníkem, což je možná znamení, že se věci začnou hýbat rychle kupředu a z osmé sezóny tvůrci skutečně udělají tu poslední. Ani bychom se nezlobili – vařit z vody se nedá pořád. 6/10 (mcb)

 

Guys with Kids S01E02

Chlapi s dětmi se vrací. Čekejte další nášup primitivních vtipů, morálních ponaučení v naprosto nevýrazném sitcomovém podání. Začíná to stejně jako minule – záběr na bar, střih, tři kamarádi se svými dětmi sedí za stolem s pivem a diví se, proč nejsou na záchodě stolečky na přebalování dětí. Servírka odpoví: „Protože tohle je bar.“ Jestli jste se u tohoto vtipu zasmáli, zřejmě máte velmi nevyvinutý smysl pro humor nebo je Guys with Kids teprve druhý seriál v životě, který sledujete. A tak to jde pořád dále – chvíli si zanadáváme, jak je to s dětmi těžké, poté začneme řešit vztahovou zápletku s výročím a Chrisovou novou přítelkyní. V těch chvílích se zase zdá, že děti, které jsou hlavním „prvkem“ seriálu, úplně zmizí, a nabízí se nám tady rutinní, ničím nevybočující sitcom. Problémy tedy stále přetrvávají, ale s přistoupením na pravidla hry (čili sledovat seriál u jídla nebo ho mít puštěný jako kulisu v pokoji) se dá tahle podívaná přežít. Ale je u ní lepší se věnovat jiným činnostem a jen jí pasivně poslouchat. 5/10 (mcb)

 

Glee S04E02

 

S Britney to jde z kopce a prožívá krizi vlastní identity. Nikdo jí nerozumí, nikdo ji nechápe. Její pasivita a nestrannost přivede glee klub na myšlenku, že by se mohli vrátit k tomu, co jí šlo nejlíp – pěvecký týden s Britney Spears, jenž by měl zároveň dopomoci i k začlenění nových tváří do zaběhlého kolektivu. Mezitím Rachel i na dále zápolí se svou novou učitelkou tance, která si na ni definitivně zasedla. Díky jejímu kritizování a pomoci Kurta s Brodym si ovšem konečně začíná uvědomovat vlastní sexualitu. Už ve druhém díle se tvůrcům podařilo razantním způsobem eliminovat nedostatky pilotní epizody nové řady, o kterých jsem se rozepisoval minulý týden. Příchodem Kurta do New Yorku dostala celá druhá linii výrazně dospělejšího, a definitivně zábavnějšího rázu. Na jeho postavě se nejvíce podepsala seriálová evoluce a stává se tak tím nejzajímavějším členem celé bandy a přirozeným můstkem mezi dílčími liniemi. Dočkali jsme se i famózních vystoupení s dynamickou choreografií, která s přehledem strčí do kapsy i ty nejlepší čísla předešlých sezón. A určitý zadostiučiněním bylo i sebereflexní cameo Puckermana. Jen tak dál! (JAn_G)

 

2 Broke Girls S02E01

 

2 Broke Girls jsme tady sice v recenzi první série příliš nechválili, neznamená to však, že by jsme na tento seriál zanevřeli. Začátek druhé řady pokračuje ve stejném a již zavedeném stylu z předchozích epizod. Do bistra se za Max, Caroline a dalšími postavami vracíme v době, kdy se má dražit majetek Channingových. Caroline jde kvůli tomu společně s Max navštívit svého otce ve vězení a dostane za úkol se dražby zúčastnit a získat jednu z položek. Ani tentokrát nebude u 2 Broke Girls hrát první housle kdo ví jak složitý příběh. A proč taky? Je to sitcom a navíc postavený na trochu jiných prvcích. Vždy zde šlo spíše o sled vtipných scének a hlavně o dvojsmysly, narážky a Maxiny reakce a průpovídky, které jsou i nyní předkládány hodně svižným tempem. Pokud na tuhle hru přistoupíte a máte alespoň minimální povědomí o současném popkulturním dění (narážky na Hru o trůny, Zooey Deschanel, náctileté těhule), udělali jste jedině dobře, že se k seriálu vracíte, protože v tom všem se v 2 Broke Girls šťourají a častokrát trefně. (Dr. Z)

 

New Girl S02E01-02

New Girl sice nebylo jedním z nejočekávanějších návratů letošní sezóny, ale i tak má tenhle seriál se Zooey Deschanel jisté kouzlo. Právě Zooey táhla první řadu a až později se k ní připojily další postavy. Začátek druhé série nepřináší žádnou změnu od zaběhnuté formule, která je stále ještě trochu vratká a nesmělá. V první epizodě se podíváme, jak se Jess vyrovná se ztrátou zaměstnání a jak Schmidt oslaví sejmutí sádry ze svého zlomeného penisu. Na co jsme byli zvyklí z předchozích dílů, dostaneme i teď. Trapné chvilky s Jess střídají ještě trapnější se Schmidtem, nevýrazný Winston a čím dál tím více mentorský Nick.

 

Druhý díl byl o pověstný chloupek lepší. Jess se vydává za jakousi Katie, se kterou měl v baru rande na slepo jeden hezoun. Do toho se Jess ještě zakouká do chlápka, co Nickovi vozí pivo. Winston a Schmidt jsou tentokrát odsunuti na vedlejší kolej a jejich linka je úplně zbytečná. Aby toho nebylo málo, Nick má problémy se svým já z budoucnosti. Nevyvážené dějové linky tentokrát trochu kazí dojem z jinak slušné epizody. Stále však platí jednoduchá poučka: pokud jste nepodlehli roztomilé Zooey Deschanel, asi se moc bavit nebudete. (Dr. Z)

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace