Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Reality Show: Vzhůru do Číny


ikona
JAn_G
Kde najdete v Americe UFO? Jak chutná čínská žabí specialita? A jak moc má Survivor našlápnuto k parádní sezóně?  

Souhrny ze zahraničních reality show na TVZone. 

Amazing Race S21E01

Jedenadvacátá řada bláznivého závodu o milion babek byla odstartována. A letos poprvé v historii celého pořadu mají soutěžící svou finální výhru možnost zdvojnásobit. Stačí v úvodní a finální etapě závodu dorazit jako první. Jedenáct barvitých týmů tak čeká 25 000 mil a musí procestovat devět zemí, než si doběhnou pro vysněnou odměnu. Motivace je vysoká, nikdo proto neponechává nic náhodě.

 

Samotný počátek byl skutečně atraktivní. Ještě před první indicií musely všechny týmy slanit vysoký most na okraji Pasadeny v Kalifornii a následně se vydat až do dalekého Šanghaje. Po přistání se soutěžící přesunuli do sportovního centra Yuanshen, kde je čekal první roadblock - zápas ve stolním tenise s desetiletým šampionem v junior lize. Jak se ovšem ukázalo, nešlo o žádnou závratnou výzvu a soutěžící mnohem více trpěli při následujícím úkolu, kdy měli pozřít čínskou delikatesu - vařené žabí vnitřnosti. Monstertrucker Rob si dokonce musel dopřát dvojité porce, protože nevědomky porušil pravidla.

Paradoxně nejproblematičtějším se ukázalo hledání ženy s počítadlem, která týmům měla předat další indicii. Některé dvojice kolem ní proběhli minimálně pětkrát, aniž by o ni vůbec zavadily pohledem a přišly tak o drahocenný čas. Své osudové chyby se také dopustil vedoucí tým snowboardistů, Daniel a Amy - inspirativní žena plná elánu a síly i přesto, že má amputované obě končetiny -, když soupeřům udali pozici ženy s počítadlem a odstřelili svou šanci na první místo.

 

Vzhledem k tomu, že se celá první etapa nesla v akčním duchu a nová řada má jen pár opravdu výrazných týmů (snowboardisti, monstertruckeři , rocker James a jeho brácha Mark), se diváci nestačí sžít se soutěžícími a finále je více než vlažné. Zejména pak odchod Roba a Sheily postrádá jakékoli emoce, protože je jim věnováno minimum pozornosti a v celé epizodě prakticky absentují. Uvidíme, jak se celý souboj o dva milióny dolarů bude vyvíjet dál a jestli se mu podaří alespoň přiblížit minulé sezóně, která nastavila laťku zatraceně vysoko. (Jan_G)

Paranormal Witness S02E09

Jedny z nejranějších „obecně populárních“ zmínek o UFO se datují do roku 1947. Právě tehdy se objevily první spekulace ohledně tajuplné Area 51 v Nevadě a také příběh s havarovaným Roswellským létajícím talířem. S malými zelenými mužíčky teď operuje i stanice SyFy a v nejnovější epizodě Paranormal Witness tak dělá radost nejednomu fanouškovi Muldera a Scullyové. Story s výstižným názvem Únos popisuje nemilé události, jež se přihodily roku 1975 v Arizoně skupině dřevorubců, spíše než o horor se pak jedná o navýsost poutavý thriller. Stojí za vidění?

 

Parta kolem předáka Mikea Rogerse sestává z několika udělaných chlapů, kteří jsou bez problémů zvyklí na celý den těžké práce mezi stromy. To však nic nemění na tom, že s nimi blízké setkání třetího druhu při jednom nočním návratu z lesa dokáže pěkně zamávat. Na tento první listopadový týden nikdo z nich nezapomene, Travis Walton pak tuplem ne – ten se totiž podíval rovnou do útrob kosmické lodi..! Ano, je to takové věřte, nevěřte a názor si musí každý udělat sám, strašidelná reality show se ale sakra snaží, aby televizí popisované události působily co nejvěrohodněji. Ultimátně napínavé je jak pesimistické policejní vyšetřování (nešlo o vraždu a schované tělo?), tak i zejména prvních dvacet minut z výjimečně hodinové stopáže. Ufologům dnešní díl nelze nedoporučit, ani ostatní se však nudit rozhodně nebudou – jen tak dál! (Davies182)

Survivor S25E03

Třetí epizoda jasně potvrdila, že aktuální řada má perfektně našlápnuto. Poprvé po dlouhé době bylo opravdu až do poslední chvíle nejasné, který kmen by mohl prohrát soutěž, který kmen ji nakonec doopravdy prohraje a kdo z poražených dá hře sbohem. Produkce stále odkládá zařazení samostatné soutěže o odměnu, a tak je dost prostoru na rozehrání sociální dynamiky v jednotlivých kmenech. U žlutých to vypadá, jako by zprvu dominantní RC a Skupin byli najednou na okraji, nicméně je otázka, jestli temperamentní Abi Maria dokáže udržet nějaký konstantní kurz.

 

U červených dva nejzarputilejší hráči, Jeff Kent a Jonathan Penner, utvořili vratkou koalici a započali tak soutěž v tom, který z nich toho druhého dokáže lépe využít a odkopnout. Modří opět prohráli (a v dalším díle evidentně k žádnému promíchání stále nedojde, takže se teoreticky mohou poněkud kuriózně stát dvoučlenným kmenem) a následně se rozhodovali, zda je víc k ničemu veterán Russell Swan, nebo mladičká Angie. Ta to nakonec také schytala, takže si Russellovi fanoušci mohli oddechnout. Nicméně už aby byl příští týden, co říkáte? (Anarvin)

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace