Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kraus, Šíp, atom a chilli papričky


ikona
Dr.Z
krausšíp
Jak funguje jaderná elektrárna? O čem je nová kniha Madeleine Albright? A kdo je největší chilližrout? 

Je škoda, že Všechnopárty rezignovala na tematické díly. Klady takto koncipované talk show převažovaly a dalo se tak mnohem zajímavěji reflektovat současné dění. Úvod teď patří prvním hostům, jejich profesnímu zaměření a většinou si můžeme poslechnout i nějaký bránici ohrožující vtip. Tentokrát byl na téma jaderné elektrárny.

Prvním hostem totiž byla předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová. Tahle atomlady, jak se jí občas přezdívá, nám vysvětlila, jak jaderné elektrárny fungují a proč je provází špatná pověst, respektive nedůvěr v atomovou energii jako takovou. Vzpomínalo se také na havárii v Černobylu a na to, kde se dá ještě dnes naměřit vyšší radiace. Pak už se Dana Drábová svěřila, proč se rozhodla pro tuto profesi a co plánuje, až ve své funkci skončí.

Druhým hostem byl herec a hudebník Ladislav Gerendáš. Karel Šíp se zmínil o jeho podobnosti s Jaroslavem Uhlířem, s čímž jsem míval kdysi taky problémy. Řeč byla o Ivanu Mládkovi a jeho Banjo bandu, ve kterém Gerendáš nějakou dobu účinkoval. I když se cítí převážně jako hudebník a  stále hraje v různých jazz klubech, lidé si ho zřejmě pamatují především z filmů, a právě o těch se také bavili.

To Kláru Vytiskovou si asi nikdo s nikým nesplete, zvlášť díky jejímu výstřednímu stylu oblékání, o kterém se spolu s Karlem Šípem bavili. Zpěvačka kapely Toxic se pochlubila i se svými moderátorskými začátky a zároveň se přiznala, že vyfasovala profesorku češtiny, aby jí pomohla zlepšit výslovnost a celkový mluvený projev. Na závěr Šípa zajímalo, o čem to Klára Vytisková vlastně zpívá a kde bere inspiraci pro své texty.

V úvodu své show se Jan Kraus pozastavil nad některými výrazy, které se v poslední době hojně užívají v médiích. Označovat skupinku poslanců z ODS za rebely mu přijde stejně nesmyslné, jako zloděje nazývat lobbisty. Chtělo by to tak zřejmě vydat česko-český slovník a konečně tak mít v tom našem politickém bordelu jasno.

Možná jste si v posledních dnech všimli, že do Česka zavítala Madeleine Albright, bývalá ministryně zahraničních věcí USA. Při své návštěvě si udělala čas a přijala pozvání do Show Jana Krause. Tam odpovídala hlavně na otázky ohledně její nové knihy a o jejím tatínkovi, který měl na ni velký vliv. Kraus pak opět používal internet a vyhledal si několik citátů Madeleine Albright, ta je vysvětlila a nabídla i svůj pohled na současné dění ať už v Americe nebo v Evropě. Svůj názor vyjádřila i na práva žen a jejich postavení v politice.

Dalším hostem byl opět jeden z prezidentských kandidátů a Krausův kolega z nadačního fondu proti korupci Karel Randák. Objasnil své důvody pro kandidaturu a poté už následovala série otázek, na kterou odpovídali i Jan Fišer a Vladimír Franz. Takže jsme se dozvěděli, jak by Karel Randák reagoval při ohrožení státu, koho by jmenoval do rady ČNB nebo jako ústavního soudce, jaký je jeho názor na udělování milostí, případně co si myslí o církevních restitucí.

Posledním hostem byl vítěz prvního ročníku Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého - Chilližrout 2012 Jan „Konrád“ Bruncko. Ten s sebou přinesl pár extra pálivých dobrot, které by člověka s více jak dvěma chuťovými pohárky asi položily. Ostatním hostům nabídl i něco slabšího v podobě gumových medvídků a dokonce jim daroval i celá balení. Medvídka vládli všichni, jen Krause ho vyplivnul a nevypadalo to, že by si ještě něco chtěl dát.

V pátek jsme mohli sledovat dva solidní díly. Všechnopárty však trochu ztrácí díky Vytiskové, která ničím nezaujala (vzhledem k tomu, že nezpívala). Naopak Show Jana Krause potvrzuje stoupající kvalitu z minulého týdnu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace