Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sitcomový výběr: Go On, Suburgatory, New Girl


ikona
Spooner
sitcomový výběr
Matthew Perry je zpátky. A všude kolem zuří Halloween. 

Sitcomový výběr je rubrika, se kterou byste se měli na TV Zone setkávat každou středu. Pokusíme se vám v ní přiblížit to nejdůležitější, co se během uplynulého týdne stalo v nejsledovanějších amerických sitcomech – což momentálně znamená zhodnocení návratu Vychovávat Hope, Modern Family, Suburgatory a New Girl plus novinek Go On a Emily Owens M. D.

 

Modern Family S04E05

Kdo si pro sebe ukořistil ty zdaleka nejlepší scény z halloweenského speciálu? Malá Lily, pátrající po původu své matky či rozjančená Gloria, na níž začíná po emocionální stránce těžce doléhat těhotenství, byly sice fajn, epizodě už ale zase kraloval Phil Dunphy. Úspěšný realitní makléř pracuje i na Svátek Všech Svatých. Když tedy Phil před odchodem na prohlídku domu o své ženě Claire prohlásí, že není na Haloween v kostýmu zase tak strašidelná, vezme to rázná matka tří dětí celkem vážně. Záhy na diváka celou polovinu dílu útočí napůl hororové, napůl legrační scénky ve strašidelné nemovitosti. Zapněte si pátou část nové řady Modern Family a seznamte se s novým pojmem plakat strachy. I když to po ostatních stránkách možná opět nebylo dokonalé, žádný průměr se tentokrát dozajista nekoná. (Davies182)

 

Vychovávat Hope S03E05

Oblíbený strašidelný svátek se samozřejmě nevyhnul ani partičce buranů, ovšem ani tato ingredience naším hrdinům k moc velké zábavě nepomohla. Halloweenská párty zde hraje vedlejší úlohu a hlavní prim tentokrát hrají gayové. Ti jsou totiž nejlepšími kámoši Sabriny a Jimmy se tak v jejich přítomnosti cítí malinko nesvůj. Proto se rozhodne se svým otcem zajít do místního gay baru. Netuší však, že přátelé Sabriny pro ně mají ještě jedno překvapení. Nějaké to překvápko si ale mohli klidně vymyslet i tvůrci, jelikož Raising Hope už několikátý díl nabízí jen zcela průměrnou zábavu bez špetky inovace. Trhlá babička se zde neobjeví ani v jednom záběru, Hope se snad z nedostatku péče za chvíli začne vychovávat sama a hláškující Burt to sám nezachrání. Ani halloweenské převleky a párty pak rozpačité pocity z epizody nenapraví. Je to škoda, protože stagnující humor je to poslední, co by tahle banda při klesající sledovanosti potřebovala. Tak snad už se příště situace razantně změní.

 

Go On S01E07

Ryan má narozeniny. A jelikož to bude po dlouhé době jeho první oslava bez milované manželky, rozhodli se jeho přátelé ze sezení mu tento slavnostní den co nejvíce zpříjemnit. Čeká nás zábavná městská hra, která do diváků napěchuje řadu vtipných scének a situací. Sedmý díl rozhodně neuráží a pobavila nás i vedlejší linie Stevena a Sonii, kteří si vyšli na pořádně ujeté nákupy oblečení. Z počátku vcelku nevinný, ujetý nápad, pozbývající tradiční kýble černého humoru, je pointou překlopen do vcelku dojemné linie. Navzdory tomu se ale autorům daří neždímat emoce a situace, které by jinde byly zárodkem silných moralit, jsou zde příjemně úsměvné. Už tedy není proč pouze opatrně přešlapovat – Go On je kvalitní sitcom s excelujícím Perrym, který se konečně dostal do projektu se zábavnými vedlejšími postavami. (Krasa)

 

Emily Owens, M.D. S01E03

Padla vám bledá šprtka Emily do oka anebo postavy tohoto typu nemůžete ani cítit? Emily Owens, M.D. je totiž vyloženě záležitostí vkusu a pokud jste u filmů s Bridget Jonesovou trpěli, tuto komediální novinkou obejděte velkým obloukem. Ústřední milostný trojúhelník není rozhodně žádnou novinkou. Emily má zálusk na Willa, ale ten jí v pilotní epizodě poměrně nevybíravě odmítl. Emily se zato líbí Micahovi, ovšem ona o potenciálu jejich vztahu nemá ani tušení. Třetí díl doktorského dramatu dále nabídnul například Emilyn kontakt se středoškoláky, kterým musí osvětlit sexuální výchovu (a ano, dojde i na názorné ukázky s prezervativy a banánem). Zda se dočkáme celé série tohoto projektu CW je zatím nejasné. Divácké ratingy po sledovaném pilotu klesly téměř na polovinu a již podruhé měl seriál jen dílčí sledovanost úterního Hart of Dixie (Krasa)

 

New Girl S02E06

Po delší době je tu zajímavá epizoda New Girl, která trochu posune ten chaboučký náznak příběhu a ještě se u toho celkem pobavíme. Chystá se halloweenská party a tam samozřejmě nemůže Jess s klukama chybět. Postavy se nám hezky spárovaly. Jess má svoji nezávaznou známost Sama, Nick zavolá holce ze školy, Winston je stále s Shelby a Cece má Robbyho, i když nikdo neví proč. Jediný, kdo zůstává na ocet je Schmidt, ovšem jemu to nevadí a dokáže se slušně zabavit. Všechno pak korunuje závěr dílu, kde tvůrci zaříznou všechny vztahy, což se může na první pohled zdát jako radikální zásah, ale na ten druhý zjistíte, že se stejně nic nestalo a ve výsledku to příběhu a dalšímu pokračování jen prospěje. (Dr. Z)

 

Suburgatory S02E01 + S02E02

Tessa se vrací z prázdnin na Manhattonu, kde bydlela u své babičky, užívala si velkoměsta, snažila se zapomenout na to příšerné předměstí, kam ji donutil její táta George se přestěhovat, ale hlavně se snažila vypátrat něco o své matce, na kterou si nepamatuje. Lisa taky řeší rodinné problémy, hlavně to, jak využít fakt, že je její bratr adoptovaný, tak, aby jí z toho co nejvíce káplo. No a Dallas se s Noahem (Alan Tudyk) přetahují o uklízečku Carmen. V Suburgatory k žádným výrazným změnám nedošlo a scénáristi se tak zřejmě drží hesla: když něco funguje aspoň trochu, není třeba to měnit. Na tyhle historky z pošahanýho předměstí se dá v pohodě dívat, neurazí, ale ani nijak neoslní. To samé platí i o úvodním dílu druhé série.

 

Druhá epizoda je na tom o něco lépe, i když za to nejspíš může to halloweenské téma. Tessu nahání čarodějnice, se kterou už měla co dočinění i Lizina máma Sheila. A George s Noahem si mezi sebou zasoutěží o nejlepší kostým. V druhé epizodě toho měli tvůrci rozjeté docela dost a ne všemu se věnovali tak, jak by měli a pár věcí tak bohužel zazdili. Suburgatory má ve druhé sezóně určitě ještě co nabídnout, takže pokud máte ještě místečko ve svém seriálovém rozvrhu a chybí vám nějaká ta nenáročná dvacetiminutová jednohubka, zkuste Suburgatory. (Dr. Z)

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace