Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kraus, Šíp, balet a hřbitovy


ikona
Dr.Z
krausšíp
Zákáže se v tenise hekání? Co je to Bobobus? A jak si žijí bezdomovci na hřbitově? 

Karel Šíp si v úvodu Všechnopárty posteskl nad nesrozumitelností baletu. Je pro něj totiž hrozně těžké porozumět, co baletky svým hopsáním vyjadřují, jaké pocity má znamenat ten či onen skok nebo jak to ve výsledku ovlivňuje samotný děj. Balet tak zrovna není jeho oblíbená kulturní činnost a příliš mu nerozumí. Tak to jsme dva, Karle.

A s baletem měli co dočinění i první dva hosté, ano, hosté, byli dva, Otto a Jiří Bubeníčkovi. Šípa na začátek zajímalo, jestli někdy zneužívali toho, že jsou dvojčata, hlavně jestli to zkoušeli na holky. Od cirkusáckého dětství se pak dostali až k zeměpisu. Narodili se v Polsku, vyrůstali v Česku a nyní žijí v Německu. Po krátké lekci ze středoevropských zemích jsme se dozvěděli návod, jak v Rusku ukrást děti z nemocnice. Bratři Bubeníčkovi se pak ještě snažili vysvětlit některé výrazy a techniky v baletu a jak svými kroky a tancem vyjadřují děj.

V pátek se ve Všechnopárty také ukázala účastnice jedné pěvecké soutěže Monika Bagárová. Takže jsme se dozvěděli spoustu zajímavých věcí, například, jak dohnala Karla Gotta k slzám, proč si chce postavit vlastní školku nebo na jaké všechny hudební nástroje hrají členové její rodiny. Na závěr jsme si mohli také poslechnout kousek romské hymny a pak už byl tohoto extrémně nezajímavého a krátkého rozhovoru naštěstí konec.

Posledním hostem byla tenistka a držitelka stříbrné medaile ve čtyřhře z Olympijských her v Londýně Andrea Hlaváčková. S tou Karel Šíp probral nejen její úspěchy, ale i výkony deblové dvojice H + H (Hlaváčková, Hradecká). Došlo pak i na neschopné rozhodčí, hekající Rusky a Italky a u hekání se celkově zůstalo poměrně dlouho. Šíp nám názorně předvedl pár ukázek a Andrea Hlaváčková nakonec prozradila, že se bude tento nešvar zakazovat a jsou na to speciální přístroje, které budou měřit sílu hekání. No, tak snad aby Rusky hrály s roubíkem.

Jan Kraus už pomalu vyzývá k demonstracím, po schválení církevní restitucí a kauze Pekárek si myslí, že už je na čase se někde sejít. Já si zase myslím, že Češi budou potřebovat něco víc než jen církevní divadlo a zkorumpovaného poslance, aby opět cinkali klíči a volali po změně. Doufejme ale, aby ta změna nebyla rudá a neměla třešňovou příchuť. Projev ministra spravedlnosti Blažka v rubrice Stalo se stojí taky za zhlédnutí.

U politiky jsme zůstali i s prvním hostem, tím byla Jana Bobošíková. Jedna z kandidátek na post prezidenta České republiky si hned v úvodu nemohla ujasnit, kdo u nich doma vede domácnost, jestli ona nebo manžel. No, tak hlavně že si od minulé prezidentské volby ujasnila, že nechce být nominována komunisty. Následovaly otázky, které jsme tu už měli u předchozích kandidátů.

Druhým hostem byl režisér David Vondráček, autor dokumentu Láska v hrobě. Díky své nekrofilní zálibě ve hřbitovech, kde relaxuje a vždy si vyčistí hlavu, se seznámil s komunitou bezdomovců žijících na opuštěném německém evangelickém hřbitově ve Strašnicích. Vzhledem k tomu, že David Vondráček byl dlouholetým kolegou Radka Johna v pořadu Na vlastní oči, dozvěděli jsme se i jeho názor na Johnovu touhu sedět na dvou různých židlích najednou. A na závěr nás ještě obohatil několika zajímavostmi, jednak se u nás téměř 50% zemřelých nepohřbívá a za druhé jsme zabrousili do historie přechylování ženských příjmení v českých zemích. To všechno se dá totiž zjistit, když se procházíte po hřbitovech.

Posledním hostem byla Martina Landergott, která pomáhá lidem s odnaučením kouření. Má na to svoji extrémně úspěšnou metodu a tu nám samozřejmě popsala a přiblížila její průběh. Dále vysvětlila, proč se rozhodla stát vegankou a jak úžasný je teď díky tomu její život. Nakonec se ukázalo, že tahle metoda je vhodná v podstatě na všechno, takže pokud jste závislí třeba na zmrzlině, miňonkách nebo na sexu, neváhejte a nechte si za dva tisíce hučet do hlavy, jak špatné to pro vás je.

Všechnopárty se celkem polepšila a jak bratři baleťáci, tak Andrea Hlaváčková pobavili, dolů to táhla jen superstar Bagárová, ta ale naštěstí dostala jen osm minut, takže to utrpení aspoň netrvalo dlouho. Na Show Jana Krause a na Krause samotného to nemělo ani náhodou, tentokrát zaválel a večer late night shows patřil jemu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace