Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kraus, Šíp a tajemství červených desek


ikona
Dr.Z
krausšíp
Jak soutěží houslisti? Jak funguje urychlovač částic? A k čemu má Halina Pawlowská červené desky? 

Karel Šíp se v úvodu Všechnopárty zamyslel nad tím, jak se klasická hudba těžko dostává k mladšímu publiku. Tahle úvaha nás bůh ví proč dovedla ke vtipu z gynekologického prostředí. Jestli vám uniká jakákoliv spojitost obou témat, nejste sami.

Prvním pozvaným byl houslista a koncertní mistr České filharmonie Josef Špaček. Pokusil se popsat složení filharmonie, ale moc moudrý z toho Karel Šíp nebyl. Zmíněna byla i Špačkova účast na houslové Soutěži královny Alžběty, ve které se dostal až do finále. Taky na sebe prozradil, jak se udržuje fit, proč nerad plave a co se stane, když koncertnímu mistrovi začne téct uprostřed skladby krev z nosu. Na závěr pak probrali rozdíly v reakcích obecenstva v různých zemích. Dozvěděli jsme se tak, kde se tleská bouřlivěji, kde déle a kde se spíš dočkáte potlesku ve stoje.

Dalším hostem byl herec Martin Myšička, který se ke své současné profesi dostával poměrně složitě. Vystudovaný fyzik zavzpomínal na své herecké začátky na základní škole a pozdější působení v ochotnickém souboru. Svěřil se také s tím, co si zažil na škole díky svému příjmení. Když už vás učitelka vyvolává k tabuli a říká u toho: „Myšičko, myš, pojď ke mně blíž“, můžete si být jistí, že děti si vymyslí něco mnohem horšího. A ke konci jsme si ještě stručně popsali, jak funguje urychlovač částic.

U Šípa se opět projevila záliba ve sportu a hlavně ve fotbalu, takže po hokejistovi z minulého týdne, jsme tentokrát měli možnost si poslechnout rozhovor s fotbalistou Ladislavem Krejčím. Řeč byla hlavně o jeho působení ve Spartě a jestli by se rád podíval někam do zahraničí. Karel Šíp se pak trochu podrobněji podíval na Krejčího studia.

Jestli vás zajímá, proč byl v minulém dílu své show Jan Kraus tak nesvůj (teda pokud si toho vůbec někdo všimnul), poslechněte si jeho slovo úvodem. Pointa to bohužel zabila.

Jako první se na červenou pohovku usadila Halina Pawlowská. Představila svou novou knihu, ta je údajně o touze, ať už to znamená cokoliv. Po vysvětlení přítomnosti červených desek, které měla celou dobu řed sebou, se s Krausem bavili o jídle. Došlo však i na ochutnávky. Spolu si totiž zahráli na primácký pořad Prostřeno a šťourali se v rizotu.

Druhým hostem byl Jan Budař. Po čtyřech letech se opět ukázal v talk show Jana Krause, dokonce přišel i se stejnou hudební taškou jako kdysi. V té schovával své nové CD s názvem Lehce probuzený a rovnou s Krausem jednu písničku rozebrali. Následovala chvilka poezie v podání dua Jan + Jan. Na závěr se Kraus pokus zjistit, co Jan Budař plánuje do budoucna.

Posledním hostem byl podnikatel Peter Littmann, který prošel řadou světoznámých firem jako marketingový odborník. Krausovi se snažil vysvětlit, co že to ten marketing vlastně je a jak se aplikuje v praxi. Prve to zkoušeli na svetrech značky Kraus, pak na osobě samotného moderátora. Stejně zbytečný host jako Monika Bagárová minulý týden ve Všechnopárty.

Na úplný závěr zazněla písnička Jana Budaře „Lidice“.

Všechnopárty se v posledních týdnech nedaří a potvrdila to i v tomto dílu. A ač byly některé rozhovory, nebo spíš jejich části, zajímavé, ve výsledku to byla nuda. To u Show Jana Krause jsme se sice pobavili, ale věcně to bylo prázdné.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace