Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pod kupolí Stephena Kinga


ikona
Spooner
king
Oblíbený autor se konečně dočká očekávané seriálové adaptace. 

Na světě asi není v posledních desetiletích pracovitějšího a ve filmovém průmyslu využívanějšího spisovatele, než je Stephen King. S filmy podle knih uznávaného autora to pak dopadá všelijak, od téměř dokonalých adaptací až po naprosté propadáky. Kingovy bestsellery si pak někdy najdou cestičku i na malou obrazovku, kde však zatím moc velkou díru do světa neudělaly. To se ovšem může příští léto změnit. Stanice CBS si totiž vzala pod svá křídla odkládaný projekt, kterému by malá obrazovka jistě slušela.

Adaptace se dočká Kingova knížka Under the Dome, českým knihkupcům známá jako Pod kupolí. Kniha pojednává o malém městečku, které je od zbytku civilizace odříznuto neznámou a neproniknutelnou kupolí. Pokusy o proražení bariéry jsou marné, vláda je bezradná, a tak jsou obyvatelé města odkázáni jen sami sobě. To je ovšem s úbytkem vzduchu, potravin a elektřiny stále těžší, a proto musí obyvatelé bojovat o holý život. A do toho by ještě měli zjistit, co je ona neznámá bariéry vlastně zač a jak se jí dá vůbec zbavit. Zkrátka vážnější a temnější pojetí Simpsonových ve filmu. Scénář má pak na starosti Brian K. Vaughan, který má ve svém portfoliu seriál Ztraceni či comics Y: Poslední z mužů. Pilot pak zrežíruje Niels Arden Oplev, který stál za kamerou původních Mužů, kteří nenávidí ženy. Zní to zatím až moc dobře. CBS navíc celý projekt “zdědila“ od kabelovky Showtime, která měla o Kingův bestseller původně zájem. Tak snad na nejsledovanější americké televizi této šance dostatečně využijí.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace