Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Homeland a Chicago Fire


ikona
Spooner
seriálová nálož
Americká drámošpička šlape, country kulhá. 

S krátkým hodnocením čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Tentokrát tu najdete Nashville, Chicago Fire, American Horror Story a Homeland. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

 

Nashville S01E08

Seriál Nashville sice dospěl do svého zimního finále, jeho postavám ale začíná být pořádné horko. Teddyho domnělá aféra totiž prosákne naplno a Rayna se pak dozví vše o manželově ne zrovna čisté minulosti. Navíc se tak zaplétá do politické linky, která zabírá v této epizodě po právu většinu prostoru, jelikož všechny konfrontace mezi Raynou a její ne příliš upřímnou rodinou jsou výtečné. Jen ten politický konkurent a rodinný přítel Coleman by mohl dostat více prostoru. Zbytek poslední letošní epizody ovšem už tak zajímavý není. Gunnar se zde akorát konečně vyzná nudné Scarlett, Deacon přemýšlí nad jedním důležitým rozhodnutím jeho kariéry a Julliette zažívá čím dál nudnější a pitomější románek s fotbalistou Seanem. Kromě politiky zkrátka nic extra, i tak ovšem dáme na jaře country městu ještě rozhodně šanci.

 

Chicago Fire S01E08

Tvůrci požárnického klenotu ze stáje NBC v nejnovější epizodě znovu dokazují, že mají pořádnou kuráž. Tenhle seriál svým fanouškům před úvodními titulky růžové brýle rozhodně nenabídne, divák tak musí být připraven na cokoliv. Je přeci zcela přirozené, že o život v reálu ve vypjatých situacích nebojují jen krásní mladí lidé (televizní modelky a kulturisté), ale například také důchodci či děti. A ano, řeč je nyní zejména o dětech. Mills se po poslední otřesné záchranné akci potýká s pracovně-existenciálním problémem, na základně panuje ponurá atmosféra a kadeta se každý snaží povzbudit. Až do konce dílu se následně daří budovat nejistota ohledně budoucího možného odchodu sympatického záchranáře z týmu: v závěru samotném pak logicky přichází celkem ucházející vyústění čtyřicetiminutového příběhu. Žádné zbytečné natahování do dalších epizod, za to scénáristovi děkuji. Jistě, vzpomínky a staré (i nové!) osobní trable se s našimi hrdiny táhnou dál, to vše je ale pro rozvinutí jejich barvitých osobností nezbytné. Takže jo, pochopili jste to správně. Nové Chicago Fire prostě opět skóruje. Bude jistě čím dál tím zajímavější sledovat, kam se vlastně dějová linie z naší oblíbené hasičské stanice během roku posune. A vraťte nám Herrmanna! (Davies182)

 

Homeland S02E10

Nervydrásající epizoda opět pomyslně posunula zápletku do neprobádaných vod. Abu Nazir unese Carrie, aby mohl vydírat Brodyho a připomenout mu, komu se vlastně zodpovídá. Úkol je snadný – musí v kanceláři viceprezidenta Waldena najít „kód“ k jeho kardiostimulátoru, který jej umožňuje ovládat na dálku (existuje něco takového vůbec?) a tím odstranit nepohodlného protihráče ze hry. Napínavé plnění úkolu, v němž do poslední chvíle nevíme, zda to Brody udělá nebo ne, nyní vystřídává také zbrusu nová linka se Saulem, který se díky přílišnému šťourání ve věcech s Quinnem a Dar Adalem (ďábelský F. Murray Abraham) dostává do velkých problémů. Můžeme s velkou pravděpodobností očekávat, že se tato zápletka více rozvine až v třetí sezóně, zatímco ta aktuální se jistě bude soustředit na závěrečné zúčtování Abu Nazira s Amerikou. Očekávání jsou vysoká, jestli díly budou stále takto úměrně stoupat, je dost možné, že si u poslední epizody okoušeme nehty i na nohách. Snad. (mcb)

 

American Horror Story S02E07

Začíná se znovu pracovat na postavách, přičemž samotná záplatka víceméně ustupuje. Dozvídáme se více o posedlosti sestry Mary Eunice, dostáváme se pod kůži Lany, která sice uteče ze spáru doktora Thredsona, ale je opět chycena mezi zdmi starého dobrého blázince (co je vlastně lepší?), nejvíce se ale díl věnuje sestře Jude a její neblahé minulosti. Chlastání, ztráta víry, přejetí dítěte autem a znovunalezení víry...vždyť už to znáte. Do toho všeho se míchá jakýsi „anděl smrti“ (fanoušci seriálu jistě poznají pokojskou Moiru z jedničky), který odnáší lidi tam, kam patří. Zápletka s nacistickým doktorem a „přítomností“ je načrtnuta jen minimálně. Seriál si opět libuje ve svém nepředvídatelnosti a neurčitosti a znovu zkrátka vůbec není jasné, co můžeme čekat v dalším díle... (mcb)

 

A na co koukáte Vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace