Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kraus, Šíp, konec světa a Kulínský


ikona
Dr.Z
krausšíp
Co dělá Bohumil Kulínský? Kolik už bylo konců světa? A jak správně připravit sushi? 

21. prosinec se blíží a v následujících dnech se budeme moct určitě setkávat se spoustou zpráv o údajném konci světa. Připomněl nám to i Karel Šíp, ale spíš než na událost samotnou se v úvodu zaměřil na vtipy, které o tzv. mayském proroctví kolují.

O tom, jak je tahle fáma o konci světa pitomá, si přišel popovídat astrofyzik Jiří Grygar. Kromě téhle z prstu vycucané předpovědi ještě zmínil hoax z poslední doby o jakém si galaktickém nulovém pásmu. Po povzdechnutí si nad tím, že lidé věří spíše výmyslům než vědecky podloženým faktům, se Jiří Grygar věnoval meteoritům, speciálně pak tomu, který dopadl v Tunguzce v roce 1908. Zmíněno bylo i Grygarovo členství ve společnosti Sisyfos a udělování ocenění Bludný balvan lidem za nerůznější ptákoviny odporující i obyčejnému selskému rozumu.

I v této Všechnopárty nezapomněl Karel Šíp na své oblíbené téma a do pořadu si pozval sportovce. Tentokrát to byl basketbalista Jiří Welsh. Ten se pochlubil platovými podmínkami v NBA a čím si udělal radost z první výplaty. Řeč byla i o jeho nedávném návratu do Česka a působení v Nymburku nebo o tom, jak vypadá jeho rodinný život.

Posledním hostem večera byla historicky první vítězka Česko hledá Superstar Aneta Langerová. Samozřejmě, jako už po milionté v předchozích rozhovorech, padla otázka, jak se jí změnil po tomto úspěchu život. Karla Šípa pak také zajímalo, proč se po dvou hitech z jejího prvního alba neobjevila žádná další takhle výrazná písnička. A od psaní písniček se pak dostali k páření jelenů.

Po dlouhé době si Jan Kraus v úvodu odpustil komentář k současnému politickému dění a raději se věnoval něčemu jinému. Konkrétně to bylo jeho stárnutí, dokonce zaznělo pár návrhů, jak ho omladit, ale zřejmě zůstane vše tak jak je. V úvodu nás sice politiky ušetřil, ale ve 'Stalo se' se už neostýchal a vynahradil nám to.

Jako první přišla šlechtična Kristina Colloredo Mansfeld. A nepřišla sama, s sebou si totiž přivedla 14letého psa. Ten ale nakonec nebyl středem zájmu, tím byly restituce a její boj s českými soudy o navrácení majetku, který ji prve vzali nacisté a později i komunisté. Pak přišla řeč i na ekonomickou situaci v Řecku. Zhodnotila tamní mentalitu a když už byla v tom, Krause zajímalo, jaká je ta naše. Nakonec jsme se přece jen vrátili k tomu psovi.

Dalším hostem byl dirigent Bohumil Kulínský. Ten byl v roce 2008 odsouzen za pohlavní zneužívání dívek. Rozhovor se tak točil hlavně okolo tohoto tématu, také ale o Kulínského současné snaze opět založit sbor a dirigovat. Bývalý šéf Bambini di Praha popsal život ve vězení a prozradil, jak moc oblíbená tam je Show Jana Krause.

Třetím a posledním hostem byla Barbora Rektorová. Česká odbornice na přípravu sushi se pokusila Jana Krause naučit připravovat tohle tradiční japonské jídlo.

Tentokrát to byla celkem nuda na obou frontách. Zajímavý a aspoň trochu zábavný rozhovor byl s Jiřím Grygarem ve Všechnopárty. Pokud ovšem sledujete kauzu Kulínský, bude vás jistě zajímat druhý host u Jana Krause. Zbytek přinejlepším průměr.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace