Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Z Bradavic do anglického zapadákova


ikona
Spooner
rowling
Co nového si pro nás připravila autorka populárního kouzelníka? 

Spisovatelka J. K. Rowling patří mezi ty typy lidí, kteří už nemusí dokonce života ani hnout brvou a nám pracujícím se může jen těžce vysmívat. Její sedmidílné trable zjizveného kouzelníka jí totiž vydělaly tak obrovský balík peněz, že už teď může zbytek života jen pít drahé drinky na pláži a ještě současně dotovat britskou vládu. Spisovatelskou slinu ale člověk nezastaví, a tak populární autorka vydala tento podzim svou první post-potterovskou knížku The Casual Vacancy. Není žádným překvapením, že se okolo nového titulu hned začali slétávat všemožní producenti. Práva na televizní adaptaci pak nakonec vyhrála naše oblíbená BBC.

Žádné další čaroděje ovšem u britské star nehledejte. Téma nové knížky, a tudíž i připravovaného seriálu, je krapet dospělejší.  Příběh je umístěn do fiktivního anglického zapadákova Pagford a vypráví o místních volbách po smrti jednoho z radních. Postupem času se ovšem začnou řešit i daleko vážnější témata od popisu třídních rozdílů mezi jednotlivými obyvateli, přes problematiku bídy až po spory rodičů s jejich dospívajícími dětmi. Je toho zkrátka víc než dost a materiál pro seriál je to jako dělaný. Tak uvidíme, jak si s novou látkou autorka poradila a jak moc to britské televizi pomůže, či jestli jí to naopak podlomí nohy.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace