Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kraus, Šíp, Mayové a pohřební ústav


ikona
Dr.Z
krausšíp
 

Karel Šíp v úvodu Všechnopárty čas od času upozorňuje na problémy, které v současné době trápí naši společnost. Nedostatečná četba knih, je podle něj jeden z takových problémů. Samozřejmě to mělo za účel si spíš připravit půdu pro dva hodně staré vtipy a uvedení prvního hosta.

Tím byl spisovatel a literární historik PhDr. Radko Pytlík, Csc. Začátek rozhovoru spíš patřil jeho vztahu se synem Vojtou Dykem, ale naštěstí se od všech těch Dyků a Pytlíků brzy odpíchli a věnovali se literatuře. Konkrétně Švejkovi a hlavně názorům na toto výrazné a stěžejní dílo české literatury. Zajímavý byl taky názor Radka Pytlíka na filmové adaptace tohoto románu Jaroslava Haška.

Ač byla v Show Jana Krause s vítězi Davisova poháru zábavná, to, co se dá považovat za rozhovor, přišlo až ve Všechnopárty. Karel Šíp si totiž pozval Radka Štěpánka. Od slavného finále a vítězství už několik týdnů uběhlo, takže padaly otázky, na které jsme už odpovědi slyšeli. Někteří z nás dokonce několikrát. Vrátili se i ke spornému podání ruky se Srbem Tipsarevičem. A na závěr přišlo potvrzení, že i v příštím roce bude Radek Štěpánek reprezentovat české barvy v boji o Davis Cup.

Posledním hostem byla Anna Geislerová. Tady se vzpomínalo na herecké začátky, případně první roli v Rekviem pro panenku. Prozradila, podle čeho si vybírá role, komu na nabídku kývne okamžitě a postěžovala si, že ji neobsazují do pohádek. Trochu se zasnila při pomyšlení na působení v Hollywoodu a na závěr porazila Karla Šípa v páce.

Ani u Jana Krause nemohlo chybět téma konce svět, kromě úvodu se jím budou zabývat i někteří hosté. I když 21.12. už bylo, ještě naposledy se k tomuto datu díky primácké talk show vrátíme.

Prvním hostem byl astrolog Antonín Baudyš. Ten nás svými bohatými znalostmi uklidnil, že žádný konec světa nenastane a že se nemáme čeho bát. To od člověka věštícího budoucnost z hvězd hned uklidní. Od galaktických rovníků, začátků a konců a konce světa jsme se dostali ke vztahům znázorněných velmi přesnou analogií s pomeranči. Antotnín Baudyš bere asi hodně zajímavý model.

I další host se zabýval koncem světa, respektive vysvětlil, kde se tahle blbost vzala. Odbornice na mayskou kulturu Zuzana Marie Kosticová vysvětlila, kde se objevila představa, že 21.12. končí mayský kalendář a nastává konec světa. Jestli vás tedy tohle téma ještě neomrzelo a chcete se dozvědět něco víc o Mayích, nezbývá než tenhle rozhovor doporučit.

Poslední host byl tentokrát na rozdíl od ostatních třetích hostů hodně stylový. Ivan Genov, majitel pohřební služby, popsal svůj Štědrý den, ukázal nějaké sexy modely sto let starých rakví a jednu se snažil prodat i Krausovi. Přidal k tomu i pár tipů, jak se zařídit před smrtí, do čeho si lehnout, co vydrží třeba sto let a kde se nechat pohřbít. S reklamním slogan: Chceš být v hrobce jako doma, kup si rakev u Genova, se ty rakve musejí prodávat skoro samy.

O hudební okénko se v úplném závěru postarala skupina Tap Tap s písní Konec světa - zrušeno.

Všechnopárty si držela svůj obvyklý standard a pokud nemáte extrémně rádi Švejka nebo jste nějakým záhadným způsobem nezaznamenali, že jsme vyhráli Davis Cup, nečekejte nic převratného. To Show Jana Krause měla pomalý rozjezd a od nudného Baudyše, přes zajímavé povídání o Mayích, jsme se dostali k dlouhému a zábavnému pohřebnímu tématu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace